Australierne elsker deres land, og de er ikke bange for at vise det – nu tager de kampen op mod de islamister, som vil ødelægge det

Når du er træt af at halshugge og voldtage for IS, skal du ikke komme hjem: Australierne er enige med deres premierminister. Se måling her

Den australske premierminister Tony Abbott står ikke alene, når han som refereret her i avisen i går kategorisk udtalte, at:

 

“Hvis man rejser til udlandet for at tilslutte sig en terrorgruppe og forsøger at komme tilbage til Australien, vil man blive anholdt, man vil blive retsforfulgt, og man vil blive fængslet,” understregede Tony Abbott og fortsatte:

 

“Det australske folk forventer, at deres land er sikkert, og en person, der har været terrorist i udlandet, kan også meget vel blive terrorist her i Australien.”

 

Udtalelserne blev fremsat, efter at det var kommet frem, at tre australske krigere fra Islamisk Stat var ved at undersøge mulighederne for at vendet tilbage til Australien uden at blive straffet.

 

En måling, som den indflydelsesrige avis The Australian, der er landets største landsdækkende dagblad, i øjeblikket foretager blandt sine læsere, viser, at der er overvældende tilslutning til premierministerens holdning.

 

Oervældende opbakning til Tony Abbott

På sin netudgave spørger avisen: “Skal den mistænkte terror-trio have lov til at vende tilbage til Australien?”

 

I går aftes klokken 20 havde i alt 50.492 deltaget i afstemningen, og af dem havde 2.126 eller 4,21 procent stemt “Ja”, medens ikke færre end 95,79 procent eller ialt 48.366 havde stemt “Nej”.

 

Denne holdning deles af blandt andre lederen af partiet One Nation, Pauline Hanson, som ifølge The Australian blandt andet har udtalt til radiostationen Sunrise, at regeringen “skal smække døren i,” samt at hun udtalte sig på vegne af “tusinder, hvis ikke millioner af australiere,” og understregede, at:

 

“Det vil koste 100.000 dollar årligt (australske, red. – lidt over 530.000 kroner) at have dem i et australsk fængsel, hvor de vil være i stand til at radikalisere andre.”

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Jamen, jeg vil fortælle, hvor slemme Islamisk Stat er

Ifølge The Austalian har den ene af de tre australske IS-krigere, Abu Ibrahim, fortalt myndighederne, at han ønsker at komme tilbage til Australien, så han med sin erfaring kan advare andre mod at tilslutte sig Islamisk Stat.

 

Den forklaring køber avisens læsere ikke. På netudgavens debatsider er holdningen den, at hvis Ibrahim ønsker at advare potentielle radikaliserede mod at tilslutte sig Islamisk Stat, så kan han jo bare bruge en computer i Mellemøsten.

 

Således skriver blandt andre Rachel Nikcevich: “Hvorfor sender de ikke bare videoptagelser med deres budskaber, sådan som terroristerne gør det.”

 

Samme opfattelse har Marianne Macumber: “Lad ham sende sine budskaber via kontrollerede netsider – luk dem ikke ind.”

 

Andrew med det danske efternavn Jensen vil have hans pas inddraget: “Lad ham kontakte sine kammerater via de sociale medier og inddrag hans pas. Det er, hvad flertallet af australiere ønsker.”

 

Hemmelige kontakter med de australske myndigheder

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

Det var The Australian, som bragte sagen for dagens lys, efter at avisen havde fundet ud af, at mindst tre australske statsborgere, der befandt sig i krigszonen i Syrien sammen Islamisk Stat, hemmeligt havde kontaktet de australske myndigheder.

 

De ønskede at flygte fra Islamisk Stat og ville vide, hvilke konsekvenser det ville få for dem, hvis de vendte tilbage til Australien. Ifølge den nye australske terrorlov er det strafbart for australske statsborgere at opholde sig i bestemte områder i Syrien og Irak uden tilladelse fra de australske myndigheder.

 

Og svaret fra premierminister Tony Abbott lod ikke vente på sig:

 

“Man vil blive anholdt, man vil blive retsforfulgt og man vil blive fængslet.” Ifølge The Australian “for a decade” – i en ti-årig periode.

 

Australien som forbillede

Det er ikke kun IS-krigere, den australske premierminister Tony Abbott, der er leder af centrum-venstre partiet Liberal Party of Australia, har indført nul tolerance over for.

 

Nul tolerancen gælder også bådflygtninge, og på det område står Australien nu for mange som et forbillede.

Læs også
Rablende racist stod bag massemord i to moskeer i New Zealand – stærke advarsler fra dansk politi

 

I stedet for at sejle bådflygtningene ind til Australien, når de på bliver stoppet af kystvagten på havet, bliver dem, der umiddelbart virker som troværdige asylansøgere, transporteret til en flygtningelejr på enten stillehavsøen Nauro eller til Manus Island. Resten bliver sendt tilbage, hvor de kommer fra.

 

Dem, der får deres asylansøgning godkendt, får tilbudt ophold og bosættelse på de to øer eller i Cambodja, som den australske regering har en aftale med. Australien når de aldrig nogensinde frem til.

 

Stor tilslutning blandt danskerne

Med det uoverskuelige kaos, som bådflygtningene i Middelhavet skaber i EU, således ventes i år mindst én million flygtninge at krydse Middelhavet, har den australske model vakt stor interesse.

 

Således viser en undersøgelse foretaget af Wilke for Jyllands-Posten, at 60 procent af danskerne mener, at den australske model er vejen frem.

 

Det samme mener Dansk Folkeparti, som vil kopiere den australske løsning, medens Venstre i lighed med den australske lovgivning ønsker forbud og straf for at rejse til bestemte områder i Syrien og Irak uden forhåndstilladelse fra myndighederrne.

 

Læs også
Vores naboland i opløsning: Nu har Sverige fået en regering med en minister, der hylder ekstrem islamist

Venstre taler her om en straframme på seks år og bakkes op af Dansk Folkeparti og Det konservative Folkeparti.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…