Møde i det tyrkiske parlament endte i går i et kæmpe slagsmål – Erdogan blev kaldt uhæderlig, forræderisk, uværdig

Nogle var så opsatte på at deltage, at de sprang op på borde for at komme frem til slagsmålet centrum, hvor knyttede næver susede gennem luften og hvor slagne parlamentsmedlemmer trimlende rundt på gulvet.

 

I går onsdag blev det tyrkiske parlament omdannet til en regulær slagmark som kulmination på en ophidset debat om nogle udtalelser, lederen af Det Republikanske Folkeparti (CHP), Engin Ozkoc, havde fremsat om præsident Recep Erdogan.

 

Det skriver det arabiske medie Al Jazeera.

 

Kaldte Erdogan ”uhæderlig, forræderisk uværdig”

Under en pressekonference tidligere på ugen havde Engin Ozkoc beskyldt Erdogan for manglende respekt for de soldater, der var døde under kampene i Syrien.

 

Han beskyldte ligeledes Erdogan for at sende det tyrkiske folks børn i krig samtidig med, at han sørgede for at så sine egne børn friholdt af militærtjeneste og kaldte Erdoan ”uhæderlig, forræderisk, uværdig.”

 

Beskyldningerne og udsagnene gentog han senere på twitter.

 

I parlamentet i går fordømte parlamentets formand, Mustafa Sentop, som er partifælle med Erdogan, oppositionslederens udsagn og meddelte, at det nu vil blive undersøgt, om Engin Ozkoc kan retsforfølges for fornærmende udtalelser om landets præsident.

 

Skal i dag mødes med Putin

Præsident Erdogan skal i dag mødes med den russiske præsident, Vladimir Putin, som militært støtter det tyrkiske regime.

 

Erdogan er således i direkte militær konfrontation med Rusland i kampene om Idlib, som er Islamisk Stats sidste bastion af betydning.

 

Under mødet med Putin vil Erdogan forsøge at få forhandlet en våbenhvile på plads, skriver Al Jazeera.

 

Mindst 59 tyrkiske soldater er ifølge det arabiske medie dræbt under kampene, som har sendt næsten en million mennesker på flugt med kurs mod Tyrkiet.

 

 

 

Læs mere her:

https://www.aljazeera.com/news/2020/03/brawl-turkey-parliament-mp-criticises-erdogan-200304162054642.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…