Rablende racist stod bag massemord i to moskeer i New Zealand – stærke advarsler fra dansk politi

Fredag begik australieren Brenton Tarrant massemord mod de forsamlede i to moskeer i den newzealandske by Christchurch. Forbrydelsen tog i alt 17 minutter.

 

Den australske premierminister Scott Morrison kalder morderen for ”en højreekstremistisk, voldelig terrorist”.

 

Tarrant ville formentlig have betragtet denne karakteristisk som en kompliment. Han var erklæret racist. Det fremgår af et 73 sider langt manifest, som han har skrevet.

 

Dette manifest befinder sig helt hinsides enhver meningsfyldt og anstændig debat om de afgørende problemer med den ikke-vestlige, specielt muslimske indvandring til vestlige lande.

 

Tarrant svælgede blandt andet i, at han med sine drab kunne reducere antallet af muslimer i landet og skræmme andre muslimer fra at indvandre.

 

Optog selv blodbadet

Brenton Tarrant optog selv blodbadet på video. Det skete med et kamera, der var påmonteret en hjelm, som han havde på hovedet.

 

Da han i to minutter havde tømt sit automatgevær mod forsamlingen i den første moské, gik han ud i sin bil for lade geværet igen. Derefter gik han tilbage til moskeen og myrdede videre…

 

Nogle af optagelserne kaldes ”ekstremt brutale”. Politiet i New Zealand har i stærke vendinger advaret mod at dele videoen. Dansk politi er kommet med en lignende kraftig advarsel.

 

Inspireret af Breivik

Tarrant nævner den norske massemorder Anders Bering Breivik som sit forbillede. Han hævder også, at han har haft kontakt til Breivik.

 

Læs også
Video: Australsk general giver asylansøgere kontant besked på at holde sig væk – socialdemokraten Henrik Sass vil bruge samme model i Danmark

Det sidste betragter terroreksperten Peter R. Neumann fra King’s College i London dog som temmelig usandsynligt. Han formoder, at Tarrant siger dette for at puste sig op.

 

Tarrant fabler også om en organisation kaldet ”Tempelridderne”, som ikke eksisterer i virkelighedens verden. Denne fantasi har han også fra Breivik.

 

Folkemorderen

Brenton Tarrant virker i det hele taget som en forvildet og pervers sjæl, der har ladet sig påvirke af diverse impulser.

 

Tilsyneladende har han også ladet sig inspirere af den ekstremistisk serbiske nationalist Radovan Karadzic, der stod bag folkemordet i Srebrenica under Balkan-krigen. Her blev 8.000 muslimske bosniske mænd og drenge slået ihjel.

 

Falliterklæring

Brenton Tarrant var ikke en mand, der gik på gaden for at vise sine holdninger, sådan som blandt andet mange nynazister gør det.

 

Læs også
Video: De unge hygger sig til en festival – men pludselig går en stor folk afrikanere amok i voldsrus

Han levede i den boblende og gærende sump af rabiate holdninger, der trives mere eller mindre skjult på nettet.

 

De politiske fordømmelser har regnet ned over Brenton Tarrant og hans frygtelige ugerning. Sådan skal det naturligvis være.

 

Men det er en falliterklæring for det demokratiske samfund, at dette blodbad overhovedet kunne finde sted.

a

https://www.welt.de/vermischtes/article190341647/Anschlag-in-Neuseeland-Was-wissen-wir-ueber-die-Christchurch-Attentaeter.html

 

https://www.bild.de/bild-plus/news/ausland/news-ausland/anschlag-in-neuseeland-terror-experte-analysiert-das-manifest-des-killers-60679574.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…