700 baby-pingviner står ved kanten af svimlende højt isbjerg – se deres fantastiske spring

Getting your Trinity Audio player ready...

National Gographic har netop frigivet en video med helt enestående optagelser af Kejserpingviner ved Antarktis på Sydolen.

 

Bertie Gregory, der er en prisvindende National Geographic-filmfotograf, har tilbragt to måneder i en lejr ved en koloni af omkring 10.000 pingviner. Han skulle lave optagelser til en film kaldt “Pingvinernes hemmelighed”.

 

Under disse optagelser oplevede han noget helt utroligt.

 

Gregory ser knap 700 pingvinkylling marcherer samlet på vej mod havet. De er 6 måneder gamle og har aldrig været i vandet. Men nu skal de have deres første svømmetur.

 

“Mit hjerte begynder at banke ved tanken om, at hvis vi bare fortsætter rundt om det næste hjørne eller det næste hjørne, kan vi komme til at se noget, som ingen nogensinde har set før,” siger Gregory i “Good Morning America.”

 

700 pingvin-kylling på vej til deres første svømmetur

Hver år i januar drager pingvinkyllingerne i tusindvis mod havet for at springe i vandet for første gang. Det sker normalt fra lav højde.

 

Men da de 700 pingvinkyllinger når frem, står de på toppen af et svimlende højt isbjerg. Det er 50 feet højt eller omkring 15 meter.

 

De små pingviner stimler sammen. De har aldrig før været i vandet. Under dem er der store isflager, de kan ramme, hvis de springer.

 

Er der nogen af dem, der tør springe?

 

En modig pingvin kaster sig ud over kanten og forsvinder i vandet dybt under de andre pingviner. Den dukker frem igen – og svømmer.

 

Så springer én til, og én til – og så følger alle de andre.

 

“Der flød store isklumper i vandet, og det er som at falde ned på beton”, siger Gregory.

 

“Men til min forbløffelse overlevede de ikke bare, men dukkede op og gik: ‘Jeg kan svømme!’ Dette er deres første svømmetur nogensinde, den første svømmetur i deres liv.”

 

Nu er det filmet for første taket være en drone. Se de betagende optagelser her:

Emperor penguin chicks jump off a 50-foot cliff in Antarctica NEVER-BEFORE-FILMED FOR TV | Nat Geo (youtube.com)

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…