Midt under interview begynder Putin at opføre sig mærkeligt – nu svirrer rygterne

Skærmprint via BILD
Getting your Trinity Audio player ready...

Ruslands diktator Vladimir Putin har ladet sig interviewe af den kendte amerikanske journalist Tucker Carlson, der kendes fra Fox News, som han nu er fyret fra. Interviewet kan ses her.

 

For Putin skulle dette være et trygt selskab. Tucker Carlson er i den grad en Putin-smisker. Hans spørgsmål  til den russiske præsident var da også rent medløb.

 

Men så gik det galt, som man kan få en fornemmelse af på videoen her, der er et lille uddrag af interviewet.

Artiklen fortsætter under videoen …

 

Putins venstres ben begyndte at tage magten fra ham og lave sine helt egne nervøse bevægelser, som det kan fornemmes på den vedhæftede video. Det rykkede i benet, og foden vippede op og ned.

 

Putin trykkede sin hånd hen over ben og knæ for at få styr på sine bevægelser. Det lykkedes ham at få bragt benet mere til ro.

 

Han rømmede sig flere gange for at aflede opmærksomheden fra det pinlige optrin, men det ændrede ikke på, at hele optrinnet tog sig noget mærkværdigt ud for den opmærksomme iagttager.

 

Tucker Carlson lod som ingenting, men det er svært at forestille sig, at han ikke opdagede Putins pudsige bevægelser. Det var så Putins held, at hans amerikanske gæst var så stor en beundrer. Carlson fortrak ikke en mine, mens Putin baksede med at få styr på sit ben.

 

Alligevel fik Putin problemer under interviewet. Hans venstre ben ville vedvarende ikke rigtig makke ret.

 

Der var noget Dr. Strangelove-agtigt over optrinnet – for nu at henvise til den berømte filmklassiker, som vil være mange bekendt. Man husker, hvordan Dr. Strangeloves lemmer tog magten fra ham.

 

Det er også tidligere sket for Putin, at nogle af hans lemmer på egen hånd begyndte at gøre mærkelige bevægelser.

 

Senest kunne man iagttage, hvordan Putin lavede sælsomme grimasser under et møde med den hviderussiske diktator Alexander Lukaschenko.

 

I de russiske netmedier er der vedvarende debatter om Putins sundhedstilstand. Og de kan hente ekstra næring, når Putin bakser rundt for at få sine lemmer til at makke ret.

 

Putins problemer med at styre sine bevægelser bidrager også til de vedvarende rygter om, at han gør brug af en dobbeltgænger ved officielle anledninger – for at undgå, at der sættes spørgsmålstegn ved, om han har styr på tingene.

 

Diktatorens talsmand, Dmitri Peskow, afviser alle den slags påstande. De kaldes “endnu et falsk rygte”, og man insisterer på, at Putin “har det godt”. I Kreml “udløser den slags kun en latter,” lyder det fra Peskow.

 

Det med Putins dobbeltgænger virker som en temmelig fantasifuld påstand. Men noget tyder på, at Putin har problemer med bevægelser, der går deres egne forkrampede veje.

 

Der synes ikke at være megen harmoni over den mand. og endnu mindre menneskelighed.

 

Han sidder dér med sit had, sin brutalitet … og sine kramper i benene.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…