Fattige danskere må selv betale – men tosprogede skal have gratis buskort foreslår rådmand Rabih Azad-Ahad

Foto: Aarhus kommune og privat

Pengene fosser allerede ud af statskassen til indvandrerghettoer som Gellerup i Aarhus.

 

Men beboerne i ghettoerne skal forgyldes endnu mere mener den radikale rådmand Rabih Azad-Ahmad.

 

Rabih Azad-Ahmad vil give gratis buskort til beboerne i ‘udsatte boligområder’ som især er indvandrere.

 

Fattige danskere derimod skal fortsat selv betale.

 

Forslaget har sat sindene i kog.

 

Det er forskelsbehandling, diskrimination og racisme siger byrådsmedlemmer og rasende aarhusianere i kommentarer til sagen på stiften.dk.

 

Gratis buskort til tosprogede vækker stærke følelser, skriver avisen.

 

Rabih Azad-Ahmad kom med de radikales forslag på sidste byrådsmøde.

 

De radikale siger, at mange forældre gerne vil vælge en anden skole til deres børn, så de kunne blive bedre integrerede, lære dansk og få et netværk. Men de har ikke råd.

 

“Derfor foreslår vi at stille gratis buskort til rådighed for børn, der skal i skole, så familierne får et incitament til at vælge en skole længere væk”, siger partiet ifølge stiften.dk.

 

“På samme måde skal forældre med børn, der skal i daginstitution, kunne få et gratis buskort, så de kan hente og bringe deres børn gratis med bus i institutioner længere væk fra de udsatte områder, forklarede Rabih Azad-Ahmad på byrådsmødet, da han stillede forslaget sammen med partikollega Eva Borchorst Mejnertz. (stiften.dk)

 

I byrådet var Alternativet det eneste parti, der var positive.

 

Liberal Alliance mente, at det er diskriminerende at uddele buskort til børn fra udvalgte områder.

 

Og Dansk Folkepartis rådmand Jette Skriver kaldet det “forskelsbehandling af værste skuffe”.

 

Jakob Søgaard Clausen, der er folketingskandidat i Aarhus for DF , siger til Den Korte Avis: “Det er et helt skørt forslag. Dels fordi det endnu engang vil kræve flere penge til primært ikke-vestlige indvandrere, og dels fordi det er direkte diskrimination.”

 

Hvad med de danske børn, der bor i ghetto-område og som måske gerne vil gå i skole et andet sted?  Og selv om de også får et buskort, så er der mange andre børn og forældre i andre boligområder, som selv må betale.”

 

De radikale svarer blot, at ‘forskellige børn skal behandles forskelligt’. Det er sandelig nye toner”, slutter Jakob Søgaard Clausen.

 

Læserne: De glemmer danskerne

Læserne har mange kommentarer til artiklen – og de er stort set alle meget kritiske.

 

Mange er vrede, fordi man vil give tosprogede et velfærdsgode som andre ikke kan få.

 

Leif: Det er det meste tovli jeg har hørt til dato, hvad så med dem der har slidt og slæbt i mange år? De kan ikke engang få hjemmehjælp. Fy hvor du skulde skamme dig.

 

Grete: Supert .lige ret for alle, men at forældre skal med gratis bus på arbejde (hvis de har) eller på indkøb i basaren det skal vi ikke betale for. De får samme udbetalinger som DK borgere og vi må klare os selv.

Susanne: Så må det gælde for alle, de fleste danskere er også tosproget. Der skal ikke gøres forskel, der må være samme regler for alle. Hvorfor skal der lefles for dem der kommer udefra.

Jette: Hvad har han gang i? Det er sku da ikke nogen gavebod at bo i Danmark, de må betale som alle andre mennesker i dette Land.

Jan: Det er et racistisk forslag intet mindre, tænk på et ramaskrig det blev hvis en politiker foreslog gratis buskort til alle etniske danskere, men ikke til veldfærdsflygtninge. Kan lige se overskriften for mig, de Radigale ville gå helt amok og råbe racisme i hver sætning det næste års tid efterfølgende.

Kirsten: Det går godt for de tosprogede, først i køen til boliger, gratis buskort, nemt ved at få pension og meget mere. Skam jer.

Mange indvandrere VIL ikke integreres

Selv hvis de tosprogede børn og forældre fik et gratis buskort ville det næppe styrke integrationen nævneværdigt.

 

Forslaget bygger nemlig på den antagelse, at stort set alle beboerne i ghettoerne gerne vil integreres.

 

Men det vil mange af dem IKKE.

 

Mange lever i deres egen ikke-vestlige ofte muslimske kultur, hvor man følger Koranens love og regler og hvor man ikke må blive (for) dansk. TV2’s dokumentarserie “Moskeer bag sløret” afslørede, hvor udbredt denne ligegyldighed eller direkte fjendtlighed er overfor danskerne og det danske samfund.

 

Mange beboere i ghettoerne vil sikkert gerne have et gratis buskort. Men det er tvivlsomt om ret mange vil bruge det til at styrke integrationen.

 

Det var det en stor undersøgelse for år siden kaldte “integrationens paradoks”. Altså det forhold, at indvandrerne sagde, at de var glade for det danske velfærdssamfund, samtidig med at det store flertal sagde, at de ikke følte sig som danske.

 

Hvad siger Rabih Azad-Ahmad og de radikale til det?

 

Ingenting. De vil lukker øjnene for virkeligheden og kommer med forslag, som forudsætter, at det er det danske samfund, der er skyld i, at indvandrere ikke er integrerede.

 

Som Johanne skriver i kommentarsporet på stiften.dk: Mon ikke der er nogle som skal til at tænke sig grundigt om, inden de laver mere positiv særbehandling for indvandrere, dem som ikke integrerer sig frivilligt vil ikke integreres lige meget hvor mange penge man smider efter dem. Ikke engang syge pensionister kan få gratis transport, så tænk jer venligst om inden i fornærmer dem danske befolkning yderligere.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…