Hverdag på asylcenter: “De røver og slås. De tager på pigerne og råber efter dem. De skaber store problemer”

Der har været hærværk og slagsmål på mange asylcentre. Her arkivfoto fra Grækenland / You Tube

Asylcenter Thisted er plaget af store problemer. TV 2Nord besøgte lejren fornylig. Anledningen var angiveligt, at lejrens asylansøgerne har fået et meget dårligt ry i nabolaget.

 

Det er selvsagt ikke alle asylansøgerne i teltlejren der giver anledning til utryghed. Problemet kan indkredses til en bestemt gruppe.

 

En del af dem, der befinder sig i lejren, har fået afvist deres asylansøgning eller de har bedt om frivillig udsendelse. Ifølge en afghansk asylansøger Ezatullah Nagahavi er det denne gruppe der skaber problemerne.

 

”De er ligeglade med os, folket og byen. De røver og slås. De tager på pigerne og råber efter dem. De skaber store problemer,” siger han til TV2 Nord.

 

Ifølge Nagahavi og andre asylansøgere drejer det sig om en gruppe på omkring 20 mand.

 

Udrejsecenter Kærshovedgård

Det er uvist hvorfor de afviste asylansøgere mfl befinder sig i asylcentret i Thisted.

 

I marts åbnede et udrejsecenter i det tidligere åbne fængsel Kærhovedgård ved Ikast. Der er plads til 600 personer på stedet, så det er næppe fordi det allerede er blevet overbelagt.

 

Hvorfor befinder gruppen af afviste asylansøgere mfl sig stadig i Thisted? Gruppens adfærd er desuden aldeles forfærdelig, overfor de andre asylansøgere og overfor lokalsamfundet.

 

Kærshovedgård formodes at være gearet til at håndtere den slags mennesker, ifølge ministeriet plan blev der åbnet for dem allerede i marts. Udlændinge- Integrations- og Boligministeriet skriver på deres hjemmeside:

 

Udrejsecenteret skal huse op til 600 indkvarteringspladser, og der vil blive etableret en række sikkerhedsforanstaltninger, bl.a. opsætning af hegn, sektionering og elektronisk adgangskontrol.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

I løbet af marts indkvarteres personer, der har fået endeligt afslag på asyl, i de eksisterende bygninger. Når det nye pavillonbyggeri, hegn og sektionering er etableret i løbet af sommeren, overflyttes udvisningsdømte og personer på tålt ophold til udrejsecentret.

 

Kriminalforsorgen skal være hovedoperatør på centeret sammen med andre underoperatører, og der vil på samme måde som ved Udrejsecenter Sjælsmark blive etableret et tæt samarbejde mellem Kriminalforsorgen og politiet med henblik på at opretholde sikkerhed, ro og orden i og omkring centret.

 

Så hvad venter man egentlig på?

 

Link til kort over de nuværende 86 asylcentre i Danmark her.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…