Hun bagvaskede demokratiforkæmper fra Iran, men embedsmændene holder hånden over hende

I forrige uge fortalte Den Korte Avis om eksiliraneren Jaleh Tavakoli, der tidligere har siddet i Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten. Hun fik tilbage i marts et kontor i Københavns Projekthus (KPH), som får økonomisk støtte fra Københavns Kommune.

 

Kontoret skulle bruges i forbindelse med Tavakolis projekt med fokus på blandt andet udsatte børn, islamisme og indvandrerkvinders demokratiske rettigheder.

 

Men efter at Tavakoli på facebook havde ytret støtte til en demonstration for ytringsfrihed og imod islams sharialove, kom Københavns Projekthus’ direktør Anne Katrine Heje Larsen med flere voldsomme beskyldninger mod hende.

 

Direktøren anklagede i en mail Jaleh Tavakoli for at sympatisere med ”den ekstreme højrefløj” og truede med at opsige hendes kontor på baggrund af kommentarerne på facebook. Der var imidlertid ikke belæg for beskyldningerne mod Tavakoli, der selv har indvandrerbaggrund.

 

Derudover viste det sig, at direktør Anne Katrine Heje Larsen selv havde ytret sig politisk på facebook ved åbent at støtte partiet Alternativet, som også har holdt tre møder i Københavns Projekthus’ lokaler siden årsskiftet.

 

Sagen fik borgmesteren for Kultur- og Fritidsforvaltningen i København, Carl Christian Ebbesen (DF), til at kritisere ledelsen i projektværkstedet og kræve en redegørelse om forløbet. Samtidig valgte Jaleh Tavakoli at stoppe sit arbejde i Københavns Projekthus.

 

Ingen konsekvenser efter redegørelse

Nu er redegørelsen om sagen fra Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune kommet. I redegørelsen bliver det slået fast, at ”indholdet i (direktørens, red.) to mails er stærkt kritisabelt, og KPH erkender, at direktøren formulerede sig ekstremt uheldigt i mailen, og beklager dette dybt”.

 

Det bliver også nævnt, at Jaleh Tavakoli blev indkaldt til en samtale om sit projekt efter kun to måneder – den normale procedure er, at man holder møde om projektbeskrivelsen efter de første tre måneders projektarbejde.

 

Ifølge Københavns Kommune har partiet Alternativet, som direktøren Anne Kathrine Heje Larsen ytrede offentlig støtte til, lejet lokaler i KPH’s bygninger på samme vilkår som alle andre arrangører. Det har bestyrelsesformand Andreas Hjorth Frederiksen også dokumenteret i en mail til Den Korte Avis.

 

Af redegørelsen fra Københavns Kommune konkluderer man, at direktør Anne Kathrine Heje Larsens forseelser efter Kultur- og Fritidsforvaltningens vurdering ikke har været af en sådan karakter, at man betragter driftsaftalen mellem Københavns Projekthus og kommunen som misligholdt.

Læs også
Trykkefrihedsselskabet: Vi går mod mørkere tider

 

Sagen får derfor ikke umiddelbart konsekvenser for Københavns Kommunes støtte til projektværkstedet.

 

Må ikke arbejde kritisk med islamismen

Jaleh Tavakoli lægger ikke skjul på, at hun er skuffet over redegørelsen fra Kultur- og Fritidsforvaltningen i København. Hun siger:

 

”Jeg er glad for, at der i redegørelsen tages afstand fra ”indholdet” og ikke kun formuleringen i direktørens mails. Dog bliver redegørelsens indirekte konklusion alligevel, at det alene var direktørens formulering, der var problemet”.

 

Ifølge Tavakoli har Københavns Projekthus givet et misvisende billede af sagen over for Københavns Kommune, og hun kritiserer, at hun ikke er blevet kontaktet af forvaltningen, så hun selv kunne have udtalt sig som part i sagen.

 

Jaleh Tavakoli mener, KPH’s ageren over for hende reelt handler om, at hun har de ”forkerte” holdninger:

 

Læs også
Fire fingre i vejret signalerer, hvor alvorlig en situation masseindvandringen har bragt os i

”Jeg føler mig forfulgt og udstillet, og KPH’s ledelse har behandlet mig ekstremt uprofessionelt. De har optrådt politisk, selvom de påstår, at de er upolitiske”.

 

Det mener Tavakoli også kom tydeligt til udtryk på et møde hun havde med direktør i Københavns Projekthus Anne Katrine Heje Larsen. Mødet blev holdt, efter at Tavakoli havde offentliggjort direktørens beskyldninger på facebook. På mødet sagde direktøren direkte, at Tavakolis projekt ikke måtte handle om islamisme:

 

”Direktøren undskyldte sine mails og trak sine beskyldninger tilbage. Men hun ville ikke have, at jeg beskæftigede mig kritisk med islamismen – selvom jeg havde skrevet, at det var min intention i min første projektbeskrivelse, som hun selv har godkendt”.

 

Som konsekvens valgte Jaleh Tavakoli derfor at sige sit kontor op i Københavns Projekthus.

 

KPH: Direktøren har bare passet sit arbejde

I en mail sendt til Den Korte Avis inden offentliggørelsen af redegørelsen fra Københavns Kommune skriver bestyrelsesformand for Københavns Projekthus Andreas Hjorth Frederiksen om direktør Anne Katrine Heje Larsens rolle i sagen:

 

”Direktøren har udført sit arbejde ved løbende at undersøge og sikre, at projekter i KPH lever op til foreningens vedtægter og driftsaftalen med Københavns Kommune. Direktøren har sendt én mail, som hun ville ønske, at hun havde skrevet anderledes, og har beklaget over for Jaleh Tavakoli. Direktøren har med undtagelse af denne ene dårligt formulerede mail udført sit arbejde professionelt i hele sin tid i KPH”.

Læs også
Afsløret på TV: Imam i moské vil ikke give hånd til dansk mand – “det er fordi, han mener, at jeg er vantro”

 

Bestyrelsesformanden finder det ikke problematisk, at Anne Katrine Heje Larsen har fulgt med i, hvad Jaleh Tavakoli har skrevet på facebook, selvom det ikke havde relation til KPH:

 

”Direktøren har pligt til at følge op på bekymringer omkring projekter i Københavns Projekthus, også når denne bekymring kommer fra Facebook”, påpeger han.

 

Andreas Hjorth Frederiksen skriver dog, at man fremover vil have mere fokus på at ”sikre kvaliteten af de mails, der sendes fra KPH”.

 

Borgmester: Selvfølgelig skal man kunne kritisere religioner

Kultur- og Fritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen (DF), siger til Den Korte Avis, at man ikke fra forvaltningens side kan skride ind over for det foreningsdrevne KPH, fordi der ifølge redegørelsens konklusioner ikke har været tale om misligholdelse af aftalen med kommunen.

 

Han er dog stadig meget kritisk over for Københavns Projekthus’ ledelses ageren: ”Jeg håber, det her har været en lærestreg i forhold til, hvad man kan tillade sig som ledelse. Jeg synes, man er gået over stregen, og man har ikke givet det rum, der er nødvendigt”.

 

Læs også
Østrig går nye veje og lukker 7 moskeer – bla. een hvor små børn skulle spille døde soldater

Carl Christian Ebbesen mener, at KPH’s ledelse har misforstået, hvad det vil sige at være politisk og religiøst uafhængig:

 

”Det er min klare holdning, at man skal have mulighed for også at kunne lave et projekt, som kritiserer religioner. Tag bare Yahya Hassans digtsamling – det ville da være vanvittigt, hvis en forfatter som ham ikke kunne sidde og arbejde med sit projekt på KPH, bare fordi han kritiserer islam”.

 

Borgmesteren vil derfor have ændret vilkårene for dem, der laver projekter i Københavns Projekthus:

 

”Set med mine og Dansk Folkepartis øjne har Københavns Projekthus’ ledelse fuldstændigt misforstået, hvad der er formålet med huset. Derfor er det mit ønske at tage denne her sag på Kultur- og Fritidsforvaltningens dagsorden for at få en drøftelse med de andre politikere om, hvad man skal kunne arbejde med i Københavns Projekthus”, udtaler kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…