Filmanmeldelse ” The Hitmans bodyguard”: Den gode lejemorder

 *** 3 stjerner ud af 6  

 

Kan en lejemorder have gode hensigter? Ja ligefrem repræsentere det moralsk renfærdige?  Svaret er ja. I hvert fald hvis det står til filmen THE HITMAN’S BODYGUARD instrueret af australske Patrick Hughes (født 1978) og befolket med en stjernerække af skuespillere: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman m.fl.

 

Handling

Michael Bryce (Ryan Reynolds) er livvagt i superligaen for ikke altid ganske stuerene, men særdeles velbetalende klienter. Han lever et tjekket luksusliv med stort hus, dyr bil og smuk kæreste – lige indtil ’en forretning’ går galt, og ’pakken’, han skal beskytte, bliver plaffet ned.

Den sociale deroute er til at tage og føle på.

 

To år efter fiaskoen har Bryce ikke arbejdet sig ud af sin nedtur. Han bliver derfor presset til at beskytte den berygtede lejemorder Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) – mod at få hjælp til at kravle op ad bodyguard-karrierestigen igen.

 

Baggrunden er, at Kincaid har lovet at vidne mod den brutale, østeuropæiske diktator Dukhovich (Gary Oldman) ved den internationale Domstol i Haag. Kincaids pris for at gå ind i løvens hule som nøglevidne er, at hans kone (Salma Hayek) bliver løsladt. Interpol skal beskytte ham mod de snigmordere, som Dukhovich har hyret til at likvidere ethvert vidne, der kan true despoten i retssagen.

 

Bevogtningen af hovedvidnet lykkes mildt sagt ikke for godt, og Kincaids overlevende livvagt, Amelia Roussel (Elodie Yung), er derfor nødt til at ty til Bryce. Der er en lækage i Interpol, og hun tør kun stole på en, som ikke er en del af den officielle politiorganisation.

 

Bryce skal nu sørge for, at Kincaid når frem til domstolen i tide til at vidne mod Dukhovich. En opgave, der hurtigt viser sig at byde på forhindringer i sværvægtsklassen.

 

En film for drengerøve m/k

Genremæssigt kan ”The Hitman’s Bodyguard” karakteriseres som en action-komedie. Hvad action angår, finder den længste og mest drabelig scene sted langs med og på Amsterdams kanaler. Den hæsblæsende sekvens rummer både et utal af (smadrede) biler, motorcykler og en speedbåd – toppet godt op med skuddueller og dødbringende nævekampe.

 

Handlingen er baldrende urealistisk og filmen glemt det sekund, man forlader biografsalen. Men undervejs er historien – med få undtagelser – fin og humoristisk underholdning båret oppe af dygtige skuespillere, der evner at spille ping-pong i dialogerne med som oftest perfekt timing.

Læs også
NY FILM: Kemikaliefabrik truer landmand – så går en opofrende advokat i aktion

 

En film for drengerøve m/k, der trænger til at holde lidt fri fra det grågrumsede hverdagsliv og slå hjernen fra i fornøjeligt selskab med helte og skurke. Og den slags film er som ikke så ringe endda.

 

Længde: 111 minutter

 

  • Medvirkende: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek m.fl.
  • Manus: Tom O’Connor
  • Instruktør: Patrick Hughes
  • Premieredato: Torsdag d. 31. august

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…