Han bankede på hos tillidsfuld ældre kvinde og sagde, at han var bankbud – det kostede hende dyrt

Getting your Trinity Audio player ready...

Det var en dejlig forårsdag om eftermiddagen i Klitmøller i Thy. Det bankede på døren hos en ældre kvinde.

 

Uden for stod en yngre mand, der fortalte at han var bankbud fra hendes bank.

 

Manden var en svindler. Men kvinden levede i et lokalmiljø, hvor man har tillid til hinanden. Hun kunne ikke forestille sig, at det var en gemen svindler.

 

Derfor lykkedes det det falske bankbud at få kvinde til at udlevere sit hævekort og pinkoden, og herefter blev der blev hævet adskillige tusinde kroner på kortet. Det oplyser politiet på X.

 

 

– Ud over sagen fra Klitmøller har vi fået flere andre anmeldelser fra Thisted Kommune om lignende sager, som vi nu er i fuld gang med at undersøge. Det er nærliggende at tro, at det er de samme gerningsmænd, der har været på spil, siger vagtchef Simon Skelkjær til TV2 Midtvest.

 

Han betegner det som meget lavt at udnytte ældre mennesker på den måde og opfordrer pårørende i området til at advare de ældre om, at der er falske bankbude på spil.

 

Politiet mener, at der var mindst to gerningsmænd i sagen fra Klitmøller. Signalementet af den mand, der opsøgte den ældre kvinde, svarer nemlig ikke til det af manden, der hævede pengene i automaten.

 

Der har været flere lignende sager om falske bankbude. Men her er der tale om nye sager, siger politiet til TV2 Midtvest.

 

Men denne gang kan politiet offentliggør et overvågningsbillede af en af de mistænkte som det kan ses på X.

 

Manden, der hentede hævekortet, beskrives med følgende signalement: 30-35 år, 170-175 centimeter høj, almindelig af bygning, lys i huden, kort brunt hår og talte dansk.

 

Der skulle være tale om en mand, der af flere omgange hævede penge på pensionistens hævekort i en automat i Klitmøller.

 

Det er meget trist, at kriminelle udnytter den tillid, der er en hjørnesten i vores velfungerende danske samfund.

 

Det er tillid og sammenhængskraft, der giver tryghed og velstand og gør danskerne til et af verdens lykkeligste folk. Det skal ikke ødelægges af skruppelløse kriminelle.

 

Oplysninger i sagen kan gives til Midt- og Vestjyllands Politi på telefon 114.

MV-Jyllands Politi
@MVJPoliti
Bankbude på spil i Thy. Flere kvinder er blevet kontaktet af “banken” og franarret hævekort og pin. Efterfølgende er der hævet større kontantbeløb. A: mand, lys hud kort mørkt hår, 30-35 år, velklædt, hvid trøje. Han henter kortet mens B (se billede) hæver pengene #politidk
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…