Thulesen Dahl vil forlange dansk mad på offentlige hospitaler, i skoler og børnehaver

Dansk Folkeparti har gennem det sidste lille års tid haft en forrygende medvind i meningsmålingerne.

 

I den seneste måling fra Greens i tirsdags den 6. august har Dansk Folkeparti endnu engang overhalet Socialdemokratiet som Danmarks næststørste parti med 17,9 procent af stemmerne mod Socialdemokratiets 17,2 procent.

 

Men det får ikke Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til at miste jordforbindelsen. Tværtimod.

 

”Når jeg rejser rundt i landet, har jeg altid en meningsmåling fra starten af 2009 med mig i tasken. Den viser, at SF på det tidspunkt var større end Venstre,” fortæller Kristian Thulesen Dahl.

 

Hvor ville Helle Thorning-Schmidt bo, hvis hun ikke var statsminister?

Vi mødtes med Kristian Thulesen Dahl i går aftes til en samtale i den hyggelige salon om bord på den tomastede skonnert ”Halmø”, der på det tidspunkt lå til kaj i Kolding Havn.

 

Lige siden Dansk Folkeparti 7. august afsluttede sit sommermøde i Helsingør, har Folketingsmedlemmerne på skift været om bord på ”Halmø” og besøgt en række danske havne under mottoet: ”Det sejler i EU. Vi sejler for Danmark”.

 

”På togtet har en del af vore besøgende spurgt, hvor Helle Thorning-Schmidt, ville bo, hvis hun ikke var statsminister,” fortæller Kristian Thulesen Dahl, og hermed er vi inde på spørgsmålet om årsagen til den store medvind, Dansk Folkeparti for tiden oplever

 

Fremgangen skyldes ifølge Kristian Thulesen Dahl blandt andet frustrationer over Socialdemokratiet og Helle Thorning-Schmidt som person. Han påpeger, at netop spørgsmålene om hendes eventuelle bopæl illustrerer, at mange traditionelle arbejdervælgere betragter hende som en topleder uden lidenskab for landet.

 

Men det er dog efter Kristian Thulesens Dahls opfattelse ikke den eneste grund til DF’s fremgang i meningsmålingerne.

 

Pia samlede og delte

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

En anden af årsagerne, mener Kristian Thulesen Dahl, er formandsskiftet sidste år, hvor partiet fik ny formand.

 

”Pia både samlede og delte. Enten kunne man lide hende og var begejstret for hende, eller også kunne man ikke udstå hende,” forklarer Thulesen Dahl og fortsætter:

 

”Hun var i front på et tidspunkt, da det var svært at tage en debat om udlændingepolitik. Der blev lavet en bog, ”Ondskabens ikon” om hende med karikaturtegninger, og det brændemærkede hende.”

 

Resultatet var, at mange af samme grund holdt sig væk fra Dansk Folkeparti, men det har nu ændret sig, mener Thulesen Dahl.

 

”Nogle af dem, der tidligere har lukket af, har nu givet os en chance, og vi gør af samme grund meget ud af at tydeliggøre, hvad vi vil, så dem, der nu kommer til os, ikke kan være i tvivl om, hvad vi står for,” forklarer DF’s formand.

 

Ingen nulvækst i den offentlige sektor, grænsekontrol og dansk mad

Gennem det sidste stykke tid har Dansk Folkeparti gang på gang præciseret, at partiet på det økonomiske område ikke vil acceptere nulvækst i den offentlige sektor, hvis situationen efter et valg bliver den, at Dansk Folkeparti vil få afgørende indflydelse.

Læs også
Dansk Folkeparti opruster: Udvalg, der skal skærpe partiets nationalkonservative profil med Martin Henriksen som formand

 

Ligeledes vil Dansk Folkeparti heller ikke acceptere, at de danske grænser står pivåbne. Genindførelse af grænsekontrol er hjerteblod for partiet, som på det spørgsmål dog ikke på forhånd vil sætte alt på ét bræt.

 

”Vi har af princip ikke ultimative krav,” understreger Thulesen Dahl, ”men vi har krav vigtigere end andre, og grænsekontrol er noget af det første, vi vil give os i kast med, hvis situationen efter et valg bliver den, at vi får afgørende indflydelse.”

 

De må tage en madpakke med eller spise grønsager

Halalmad har i stærkt stigende grad erstattet det traditionelle danske køkken på offentlige institutioner. Senest er det kommet frem, at Hvidovre Hospital udelukkende serverer halalslagtet oksekød.

 

”Hvis nogen ikke vil spise den traditionelle danske mad, må de enten tage en madpakke med eller spise grønsager,” mener Kristian Thulesen Dahl og understreger:

 

”For det første er det her for os meget alvorligt og et vigtigt holdningsspørgsmål. Vi ikke skal ændre på de ting, vi finder rigtige, og det betyder, at i offentlige institutioner skal vi servere mad efter danske traditioner. Der skal vi ikke gå på kompromis.”

 

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

På spørgsmålet om, hvorvidt Dansk Folkeparti er indstillet på at forbyde halalmad på danske institutioner, svarer Thulesen Dahl uden tøven:

 

”Hvis der udelukkende serveres halalmad, så er svaret ja.”

 

Vil blæse på EU og kræve mærkning af halalkød

Thulesen Dahl understreger for det andet, at det er et ufravigeligt krav fra Dansk Folkeparti, at dyret inden slagtningen er ordentligt bedøvet, uanset om man kalder det halal eller ej, og for det tredje skal forbrugerne have mulighed for at vælge halalslagtet kød fra.

 

”Og når tiden kommer, vil vi efter et valg også kræve en mærkningsordning, uanset at EU forbyder det, så forbrugerne får et frit valg,” præciserer DF’s formand.

 

Socialdemokratiets samfundsundergravende EU-begejstring

Både i spørgsmålet om grænsebevogtning og madkultur er vi inde på områder, hvor EU dikterer dansk politik, og Kristian Thulesen Dahl vender under samtalen i den forbindelse tilbage til de områder, hvor han mener, at Socialdemokratiet har fejlet noget så grusomt og svigtet sine kernevælgere.

 

Læs også
Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten

”Vi har gennem en del år set dem vende Socialdemokratiet ryggen, og jeg mener, at det skyldes, at Socialdemokratiet ikke har haft noget svar på de dilemmaer, de oplever, nemlig det internationale i forhold til den danske velfærdsmodel.” forklarer Thulesen Dahl og fortsætter:

 

”Socialdemokratiet er fanget i, at de synes, at de skal sige ”Ja” til alt fra EU, selvom det åbenlyst undergraver den danske velfærdsmodel,” påpeger DF’s formand og begrunder:

 

”Vandrende arbejdstagere skal kun have en times arbejde i gennemsnit om dagen, så giver EU-reglerne dem adgang til SU, børnecheck, kontanthjælp og sygehussystemet. Tre måneders arbejde i Danmark giver takket være EU fri adgang til det danske dagpengesystem.”

 

Valget står mellem EU og den danske velfærdsmodel

Dansk Folkepartis formand påpeger, at vi nu står i et vadested, hvis Danmark fortsat ønsker at bevare sin velfærdsmodel.

 

”Dilemmaet er, at enten skal man for alvor få EU-reglerne ændret, eller også skal man lave den danske velfærdsmodel om. Helle Thorning-Schmidt og regeringen siger, at Danmark skal være så tæt på kernen i EU som muligt i stedet for, som de burde, gå sammen med blandt andre Storbritannien,” konkluderer Kristian Thulesen Dahl.

 

Et par hundrede mennesker på kajen

Læs også
Dansk Folkeparti stiller krav til ny regering om fast grænsekontrol – det er der meget gode argumenter for

Oppe på kajen i Kolding har der efterhånden ved 19-tiden i et småblæsende ruskvejr med enkelte regnbyger samlet sig et par hundrede mennesker foran den smukke tomastede skonnert ”Halmø”. Den lokale partiforening servicerer dem med kaffe og småkager, og de folketingspolitikere, der deltager på denne del af turen, har travlt med at besvare spørgsmål og diskutere politik

 

Dansk Folkepartis sejltur til de danske havne slutter først lørdag den 17. august i Marselisborg Lystbådehavn ved Aarhus. På det tidspunkt har der været besøg i 15 havne fordelt over hele landet inklusive Ballen Havn på Samsø.

 

De måtte knokle som gaster

For de deltagende folketingsmedlemmer har det ikke været noget luksuscruice. De har måttet knokle som gaster med blandt andet at rejse de tunge sejl og i øvrigt påtage sig det forefaldende arbejde, som skibets styrmand pålægger dem, når de sejler fra havn til havn, samt ligeledes sørge for proviant og madlavning.

 

Marie Krarup viste Deres udsendte sine spinkle hænder med hård hud og spor efter vabler, men når sandheden skal frem, stammede det dog ikke fra knokkelarbejde med at rejse de tunge sejl på ”Halmø”, men fordi hun sammen med ligesindede her i sommers havde roet Fyn rundt på 30 dage.

 

Af samme grund mente hun, at der ikke var nogen udfordring i et skib, der både havde sejl og motor, kabys, indlagt vand og behagelige køjepladser.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…