De kom som børn fra Syrien og voksede op i Danmark – nu har de begået et afstumpet hjemmerøveri mod to værgeløse mennesker

Getting your Trinity Audio player ready...

En nat i august trængte to unge syriske mænd ind i et hus i Helsinge.

 

Her begik de et ualmindeligt groft hjemmerøveri, som de nu er dømt for ved et nævningeting ved retten i Helsingør.

 

De to trængte ind til en mand og kvinde, der begge var fysisk svækkede. De modtager hemmehjælp tre gange i døgnet og manden bruger rollator.

 

Ifølge anklageskriftet havde de to gerningsmænd peget på ofrene med en softgun og råbt, “at de skulle have penge og stoffer”.

 

De gennemsøgte hjemmet for værdigenstande og gav de to ofre lussinger.

 

Ifølge anklageskriftet blev manden og kvinden derefter skilt ad. Den 22-årige røverne forsøgte derefter at tvinge kvinden til oralsex. Den yngste prøvede at voldtage manden, som også blev slået og sparket, ifølge anklageskriftet.

 

Mens nævningene voterede var der højlydte grin i retslokalet, da snakken mellem de to mænd og deres bekendte gik på smøger, forskellige energidrikke og videospillet Fortnite, skriver ritzau.

 

Nu er de to dømt for hjemmerøveriet. Men de blev frikendt for anklagen om forsøg å voldtægt på grund af mangel på bevis.

 

De fik hver fem års fængsel og blev udvist fra Danmark.

 

Den 22-årige blev udvist for bestandigt.

 

Men den 19-årige, der har en stor familie i Danmark, fik dog kun forbud mod at rejse ind i Danmark i seks år.

 

De to mænd er kommet til Danmark fra Syrien som børn. De er altså vokset op i Danmark og har gået i dansk skole og i det hele taget fået del i det danske velfærdssamfund.

 

Men alligevel ender de med at udvise en adfærd, der er så rå og uden empati, at vi sjældent ser noget tilsvarende i Danmark.

 

Mange indvandrere i Danmark kommer fra ikke-vestlige ofte muslimske lande, der er præget af en voldskultur. Storfamilien og klanen spiller en afgørende rolle. Samfundet og fællesskabet spiller en langt mindre rolle blandt andet fordi, der slet ikke er et velfærdssamfund, som vi kender det.

 

Denne kultur har en stor del med i bagagen, når de kommer til Danmark.

 

Det præger mange børns opvækst.

 

I Helsinge udviste to unge syriske mænd, der er vokset op i Danmark en dybt asocial adfærd unde empati.

 

Der er brug for at debatten om den manglende integration i langt højere grad interesserer sig for, hvordan forældre fra disse lande opdrager deres børn.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…