Dansk Folkeparti stiller krav til ny regering om fast grænsekontrol – det er der meget gode argumenter for

 

Dansk Folkeparti afviser at lægge mandater til en ny regering, medmindre den lover at holde grænsekontrollen på mindst nuværende niveau i hele regeringsperioden.Det siger partiformand Kristian Thulesen Dahl til avisen Danmark.- Det er meget svært at forestille sig, at vi kommer til at give os på det krav, siger han.Dansk Folkeparti har hidtil afholdt sig fra at stille krav til en kommende regering, men gør det nu for første gang.

 

Kravet gælder, uanset om regeringen skal ledes af Lars Løkke Rasmussen (V), Mette Frederiksen (S) eller en hvilken som helst anden.

 

En række EU-lande har grænsekontrol

Danmark er et blandt en række EU-lande, der har indført en midlertidig grænsekontrol. Nu kræver Dansk Folkeparti altså en garanti for, at Danmark fastholder denne kontrol i hele den kommende regeringsperiode.

 

Dermed markerer man, at man om nødvendigt er parat til at gå dansk enegang. Danskerne skal kunne føle sig sikre på, at grænsekontrollen fortsætter.

 

Grænsekontrollen blev indført 4. januar 2016 i kølvandet på den massive tilstrømning af migranter, efter at den tyske forbundskansler Angela Merkel havde slået dørene op.

 

Kontrollen har siden hen givet en betydelig fangst. 7.744 personer er blevet afvist ved den danske grænse.

 

Dertil kommer, at grænsekontrollen formentlig har forhindret en hel del mennesker i overhovedet at prøve at komme ind i Danmark.

 

Rødt regnestykke

Røde partier og medier ynder at lave regnestykker, der viser, hvor meget hver afvisning har kostet det danske samfund.

 

Man tager den samlede udgift ved kontrollen og deler den så med antallet af afviste. Hokus-pokus! Så kan man fortælle, at hver enkelt afvisning koster omkring 35.000 kr. Senest har tv.dk lavet denne form for hokus-pokus.

 

Dette er et absurd og groft misvisende regnestykke.

 

En god forretning

Hvis man vil vurdere de økonomiske konsekvenser af grænsekontrollen, skal man se på, hvor meget de 7.744 afviste ville have kostet det danske samfund, hvis de var kommet ind i landet.

 

Udgifterne afhænger selvfølgelig af, hvad de personer, der sniger sig ind, foretager sig i Danmark.

 

En del af dem vil belaste det danske samfund med kriminalitet og sort arbejde.

 

En stor del vil søge asyl.

 

Så man kan se på, hvad en asylansøger koster det danske samfund. Som Den Korte Avis tidligere har gjort opmærksom på, kan man få en fornemmelse af dette ved at se i Udlændingestyrelsens publikation “Tal og fakta på udlændingeområdet 2017”.

 

Heraf fremgår det, at en helårs asylansøger koster samfundet 241.642 kroner netto – alene i indkvarteringsudgifter.

 

Dertil kommer selvfølgelig alle de migranter, der holder sig væk, fordi der er grænsekontrol.

 

Grænsekontrol synes således at være en god forretning.

 

National selvbestemmelse

Men grænsekontrol drejer sig langt fra kun om penge. Den drejer sig om national selvbestemmelse. Vi skal selv have styr på, hvem vi vil lukke ind i vores land.

 

Den tanke er tilsyneladende fjern for Journalistisk Venstreparti og flere røde partier.

 

Men befolkningens flertal ved godt, hvad det drejer sig om.

 

Del på Facebook