Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten

Foto: Privat

Dansk Folkeparti har tidligere uden held forsøgt at overbevise Folketingets flertal, at en såkaldt omvendte grænsekontrol med check af mistænkelige biler, der kører ud af Danmark, ville give bonus.

 

En bonus i form af at fange udenlandske kriminelle på vej ud af Danmark med tyvekoster.

 

Det har nu vist sig at være en god ide.

 

Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) hos Syd- og Sønderjyllands Politi afviklede torsdag eftermiddag og aften den 10. maj på eget initiativ en stor kriminalitetskontrol i Sønderjylland, hvor flere omrejsende kriminelle blev standset og efterfølgende anholdt.

 

I forbindelse med kriminalitetskontrollen deltog bl.a. personale fra Toldstyrelsen. På rasteplads Oksekær Vest blev alle person- og varebiler vinket ind på rastepladsen. Her blev en del af dem så udtaget til nærmere kontrol.

 

Gamle dæk og falske ID-kort samt indrejseforbud
Da en polsk kassevogn blev åbnet, så den i første omgang ud til kun at indeholde gamle dæk, men de to mænd i bilen blev bedt om at tage dækkene ud.

 

Afsløret blev så en Husqvarna havetraktor, som har vist sig at være stjålet fra et maskinhus i nærheden af Tønder.

 

Den ene mand fremviste falske ID-dokumenter, mens hans ægte dokumenter blev fundet skjult i bilen.

 

Det viste sig ovenikøbet, at manden i forvejen har indrejseforbud i Danmark. Den anden polske mand er sigtet for hæleri. De blev begge anholdt.

 

Rumænsk bil med tyvekoster for over 70.000 kroner

En rumænsk bil med tre mænd viste sig at indeholde store mængder af især håndværktøj, hvor betjentene fra UKA Vest med det samme kunne konstatere, at noget af værktøjet var efterlyst som stjålet. I bilen lå også sølv- og guldsmykker. Der er indtil videre konstateret tyvekoster for ikke under 75.000 kr.

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

I en finsk bil var en rumænsk mand med en større mængde stjålet håndværktøj. Nogle af tingene viste sig at være stjålet fra varebiler, resten af værktøjet skal undersøges nærmere.

 

Derudover blev en herboende russisk statsborger og en herboende polsk statsborger sigtet for overtrædelse af henholdsvis lægemiddelloven og lov om dopingmidler ved at have ulovlige dopingmidler på sig til eget forbrug.

 

To polske mænd blev sigtet for overtrædelse af henholdsvis knivloven og våbenloven, og en ukrainsk mand måtte betale 5000 Euro i bøde for forsøg på at udføre et større pengebeløb end lovligt er.

 

En dansk far med sin lille søn måtte efterlade sin bil på rastepladsen. Pladerne blev pillet af, da der ikke var forsikring på bilen.

 

Politiet: Kriminalitetskontrol er nødvendig

Et af de iøjnefaldende resultater ved torsdagens omvendte grænsekontrol var pågribelsen af en polsk mand, der havde indrejseforbud.

 

Ikke desto mindre var han igen kommet ind i landet takket være det faktum, at den danske grænse ikke er stationær og døgnbemandet, og dermed kunnet fortsætte med at plyndre danskerne.

Læs også
Dansk Folkeparti stiller krav til ny regering om fast grænsekontrol – det er der meget gode argumenter for

 

Eller som linjechefen for Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA) Brian Fussing udtrykker det:

 

”En af de vigtige opgaver for UKA Vest er at gennemføre kriminalitetskontroller i det grænsenære område. Kriminalitetskontrollen i går viste nødvendigheden af, at der gennemføres sådanne kontroller og det arbejde vil vi fortsætte med.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…