Vesten har fiasko med eksport af demokrati til den muslimske verden – i stedet bliver islam nu eksporteret til de vestlige lande

Genrefoto: rights.no

USA – og dermed Vesten – bliver nu tvunget ud af Afghanistan.

 

Præsident Biden forsøgte at få Taliban til at give mere tid til en evakuering af de mennesker, der har samarbejdet med Vesten og dermed er i fare. Men Taliban siger nej, og Vesten hverken kan eller vil tvinge islamisterne til at forlænge evakueringen.

 

USA har den militære magt. Men man skal ikke nyde noget af en ny krig i Afghanistan – eller noget, der bare ligner et større militært engagement. Sporene skræmmer i den grad.

 

Og der tales slet ikke længere om, at Vesten skal bringe demokrati til Afghanistan og andre muslimske lande. Det var ellers det projekt, som USA’s tidligere præsident George W. Bush i sin tid lancerede med brask og bram.

 

Det var især i forhold til Irak. Men også i forhold til Afghanistan har denne ’aktivistiske’ holdning til at udbrede demokratiet med våben i hånd været i spil.

 

Denne drøm ligger for længst i ruiner.

 

Man undervurderede i den grad kulturforskellene

Drømmen var drevet af fine ønsker om mere demokrati. Men projektet havde for lidt med virkeligheden på jorden at gøre. Man undervurderede i den grad de enorme kulturforskelle mellem moderne vestlige demokratier og voldsprægede muslimske stamme- og klansamfund.

 

Man fik ram på Osama bin Laden, og man fik rullet al-Qaida tilbage. Men Taliban har igen sat sig på magten i Kabul og er nu i gået gang med at indføre en islamisk stat styret af sharia.

 

Vesten har opgivet at forhindre denne udvikling. Man kan selvfølgelig ikke udelukke, at kampe mellem afghanerne indbyrdes på et tidspunkt giver nye muligheder for at svække Talibans magt. Men her og nu er vestlige ideer om en demokratisering af landet sat helt ud af spillet.

 

For USA og de europæiske lande er ambitionerne skrumpet ind til, at man vil have lidt længere tid til at evakuere afghanere, der risikerer forfølgelse fra Taliban. Og selv dette begrænsede mål har man store problemer med at realisere.

 

Taliban siger nej til en forlængelse af evakueringen. Og Vesten er ude af stand til at tvinge selv dette begrænsede mål igennem. I hvert fald har USA og dets allierede nu konkluderet, at man ikke vil ud i en uoverskuelig konfrontation i forsøget på at få forlænget evakueringen.

 

Præsident Biden ved godt, hvad de fleste amerikanske vælgere mener: ”Lad os se at komme ud!”

 

Vesten svækkes i den islamiske verden – islam styrkes i den vestlige verden

Hvordan man end vender og drejer det: Der er ikke noget tilbage af de store ideer om at eksportere demokrati til den muslimske verden med militær magt. Man har mere end rigelige problemer med bare at få Taliban til at acceptere en mindre udvidelse af evakueringen. Selv det synes tvivlsomt.

 

Vestens magt i den muslimske verden svækkes. Samtidig styrkes islams magt i den vestlige verden. Det sker primært gennem masseindvandringen fra muslimske lande til vestlige lande.

 

Denne indvandring betyder varige forandringer af historiske dimensioner i vores samfund.

 

Lovreligionen islam støder sammen med frihed og demokrati

I Danmark og stribevis af andre vestlige lande udvikler der sig i disse år hastigt voksende muslimske parallelsamfund. Baseret på islamiske værdier og et islamisk tankesæt.

 

Dette har store og direkte konsekvenser for samfundsudviklingen i vores verden. For islam er ikke en religion i vores forstand. Uvidende og politisk korrekte mennesker bliver ved med at lukke øjnene for denne kendsgerning.

 

Islam er en lovreligion. Den giver sine tilhængere regler for alle sider af tilværelsen.

 

Den foreskriver, hvordan samfundet skal indrettes. Den foreskriver, hvad man må spise og drikke, hvilket tøj man må have på, hvilken magt mænd skal have og hvilken lydighed kvinder bør udvise.

 

Den sætter mennesker i bås efter, om de tilhører det muslimske fællesskab (ummaen), eller om de er vantro.

 

I islam står Allahs bud i sidste ende over demokratiet. Demokratiet har da også meget trange kår i den muslimske verden.

 

Samtidig er de islamiske skrifter gennemsyret af en meget voldelig retorik – ikke mindst, når man beskriver, hvad der skal ske med jøder.

 

Heller ikke det handler bare om personlig tro. Det handler om regler for, hvordan vi skal leve og omgås hinanden.

 

Muslimer er selvfølgelig forskellige, ligesom vi andre er det. Men lovreligionen islam støder sammen den frihed og det demokrati, som trives i Danmark og andre vestlige lande.

 

Det får vi lige nu i den grad demonstreret af de muslimske magthavere i Kabul.

 

Muslimske parallelsamfund

De muslimske parallelsamfund bliver større og stærkere i de vestlige lande. De vil få stigende indflydelse på, hvordan vores lande fungerer.

 

Nogle steder går det hurtigere og længere end andre.

 

Men selv i Danmark, der har tradition for en udlændingepolitik i den lidt strammere ende, fungerer voksende områder af samfundet som en del af den islamiske kulturkreds.

 

Vesten er mislykkedes med at eksportere demokratiet til blandt andet Afghanistan.

 

Derimod har muslimske kræfter stor fremgang med at eksportere islam til Vesten – i form af de muslimske parallelsamfund. Stærkt hjulpet på vej af Vestens selvpiskende politiske korrekthed.

 

Udviklingen i Afghanistan er en påmindelse om, at nok har Vesten fortsat stor militær magt – men dets fundament bliver svagere, fordi det ikke står tilstrækkeligt fast på sine værdier.

 

Nej til afghansk masseindvandring

Vesten er på vej ud af Afghanistan. Men vi er på vej ind i en anden og endnu større udfordring:

 

Den massive ikke-vestlige indvandring til Europa har kraften til at ændre vores samfund meget vidtgående.

 

Der er brug for at reagere beslutsomt på dette. Den første store udfordring ligger lige for:

 

Det er fuldstændig afgørende, at vi ikke nu åbner for tilstrømning af afghanske migranter. Danmark skal ikke være mere muslimsk, vi skal ikke være en del af den islamiske kulturkreds. Vi skal hjælpe afghanere på flugt på anden vis.

 

Ildevarslende tavshed hos regeringen

Desværre har den danske regering indtil videre ikke vist ringeste tegn på, at den er bevidst om denne problemstilling.

 

Andre lande har sendt klare signaler om, at man ikke vil have afghansk masseindvandring. Men hverken statsministeren, udenrigsministeren eller forsvarsministeren har så meget som strejfet temaet.

 

Det er ildevarslende.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…