Video: Bander og bøller har på to uger gennemført voldsomme angreb på politi og almindelige borgere – politistationer og politibiler stukket i brand

Mandag morgen blev en politibus sat i brand uden for en politistation i Göteborg. Det var kun med nød og næppe, at politiet fik forhindret  branden i at brede sig.

 

De seneste uger har der været flere andre voldsomme angreb på politiet i Sverige.

 

2. juledag overhældte omkring 10 “unge mænd” 4-5 politibiler med brandbar væske og satte ild til dem.

 

Bilerne holdt uden for en politistation, og de unge mænd forsøgte at blokere døren til stationen, så politiet ikke kunne komme ud. Da det er angreb på en myndighed, kan der være tale om sabotage og sågar terror. (Sveriges Radio / Avpixlat)

 

For nogle dage siden blev både politi, brandvæsen og ambulancer angrebet i boligområdet Biskopsgården i Göteborg.

 

Der var en anspændt atmosfære i hele området, og flere biler blev sat i brand. Da politi og brandfolk ankom, blev de angrebet af bander, som smed store raketter og andet voldsomt fyrværkeri efter dem. (Avpixlat/10news.dk)

 

 

Mandag morgen blev en politibos sat i brand. Politbussen holdt udenfor en politistation i Göteborg. Og det var kun med nød og næppe, at politiet fik forhindret at branden bredte sig.

 

De seneste uger har der været flere andre voldsomme angreb på politiet.

 

2. juledag overhældte omkring 10 “unge mænd” 4-5 politibiler med brandbar vædske og satte ild til dem.

 

Bilerne holdt uden for en politistation og den unge mænd forsøgte at blokere døren til stationen, så politiet ikke kunne komme ud. Da det er angreb på en myndighed kan der både være tale om sabotage og sågar terror. (Sveriges Radio / Avpixlat)

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Og for nogle dage siden blev både politi, brandvæsen og ambulancer angrebet i boligområdet Biskopsgården i Göteborg.

 

Der var en anspændt atmosfære i hele området. Og flere biler blev sat i brand. Da politi og brandvæsnet ankom blev de angrebet af bander som smed store raketter og andet voldsomt fyrværkeri efter dem. (Avpixlat/10news.dk)

Mange tilfældige borgere har også oplevet at blive angrebet med fyrværkeri i dagene omkring nytår. Det nye er, at det er meget omfattende og systematisk, og at man går direkte efter at ramme tilfældige forbipasserende.

 

De ret voldsomme angreb har fundet sted flere steder i Sverige, især i indvandrertætte områder som Södertalje. (Se indslaget fra svensk tv, SVT)

 

Det er grupper af store drenge og unge mænd. De kan være helt ned til 10 år. De optræder 10 – 15 stykker sammen. Men grupperne kan være på 30 drenge og unge mænd, som det var tilfældet i Norrköbing.

 

Der er også flere steder smidt fyrværkeri fra gangbroer mod biler. Mindst en bil kørte galt.

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

Indslag fra Svensk TV:

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…