Indretningstips der gør hjemmet eksklusivt: Farver og ulige antal er vejen frem

Det kan være en stor udfordring at indrette hjemmet, så det får den perfekte balance mellem den eksklusive, luksuriøse stemning, som mange i dag går efter, og hyggen, som er så vigtig for mange danskere. Men det behøver heldigvis ikke at være svært, hvis du bare følger 3 nemme råd, når du skal indrette dit hjem. Uanset om du ønsker at friske din indretning op, eller om du har brug for inspiration, når dit hjem for første gang skal indrettes, så er der god hjælp at hente her.

 

Brug 60-30-10 reglen når farverne skal vælges

 

Noget af det, som de færreste tænker over, når de skal indrette deres hjem, er forholdet mellem de farver, som der bliver valgt til et givent rum. Der bliver altid snakket om komplimenterende farver, og om hvordan kontraster kan bruges til at gøre et rum både behageligt og dramatisk, men noget som mange ikke kender til, er 60-30-10 reglen. Det er blandt andet en regel, som bruges af professionelle indretningsdesignere og folk, der designer filmsets.

 

Reglen går i sin enkelthed ud på, at man vælger tre farver til sit rum, som optager henholdsvis 60, 30 og 10 procent. Den første farve, baggrundsfarven, er den farve, som fylder mest i rummet, og er således den, der kommer på fx vægge og gulve. Det er altså den, der bruges på 60 % af overfladerne i et rum. Ofte vælger vi i dag en hvid, grå eller anden neutral farve, men du er ikke nødsaget til at holde dig til disse neutrale farver. Den dominante farve i rummet kan sagtens være et mere modigt og friskt valg som fx en dybrød eller midnatsblå.

 

Den anden farve, som fylder 30 % af rummets overflader, er den, der bliver kaldt for den sekundære farve. Meningen er her, at den sekundære farve er anderledes nok fra den primære, til at det bemærkes, men at den ikke er så anderledes, at den står i kontrast til den dominerende farve.

 

Den sidste farve, som fylder 10 % af rummet, er til gengæld en farve, som gerne må stå i kontrast til rummets dominerende farve. Det giver nemlig liv til rummet og flot spil i farverne.

 

Placer ting i grupper af 3

 

Et andet godt tip, når du skal indrette dit hjem, er at placere ting i ulige grupper – ofte er 3 et godt tal til dette. Mennesker er rigtig gode til at bemærke både symmetri og centrale objekter, og placerer du fx vaser eller lamper i grupper af 3, så skaber du et nemt blikfang i dit hjem.

 

Hvis du ønsker at placere ting i grupper af 3, og samtidig skabe en god lyskilde i dit hjem, så er det oplagt at hænge 3 lamper op over fx spisebordet eller køkkenøen. På denne måde får du en hyggelig belysning, der samtidig bliver til et blikfang i rummet. En god lampe at gøre dette med kunne være en Bubbles pendel loftslampe fra Halo Design. Dem finder du i en flot blå eller grøn farve og minimalistisk design, der passer ind i de fleste danske hjem.

 

Husk den røde tråd i rummet og i hjemmet

 

Uanset hvordan du vælger at indrette dit hjem med farver og grupperinger af ting, så er det en rigtig god ide at overveje den røde tråd. Det kan være en oplevelse at gå igennem et hjem, hvor hvert enkelt rum er designet helt forskelligt fra de forrige, men det giver ikke nødvendigvis ro i sindet. Det gør det til gengæld, hvis du sørger for at indrette dit hjem med en klar rød tråd.

 

Det kunne være ved hjælp af de farver, som du vælger til fx vægge eller gulve, men det kunne også være i forhold til de ting, som du placerer i dine rum. Sørg uanset hvad for at rummet og hjemmet føles gennemført og ikke som om, at tingene bare er blevet kastet ind fra højre og venstre.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…