Staten betalte, da muslimsk friskole drog på pilgrimstur til Mekka – nu skal skolen betale over en halv million kroner tilbage

Enhver muslim skal helst én gang i sit liv besøge muslimernes hellige by Mekka og derfra drage på pilgrimsfærd til Arafatbjerget, hvor profeten Muhammed efter sigende skulle have holdt sin sidste prædiken og modtaget den sidste åbenbaring fra Allah.

 

For mange muslimer i Vesten kan det rent økonomisk være uoverskueligt at foretage rejsen, men det problem havde lærere og elever på den muslimske friskole Al Quds Skole i København løst i fin stil.

 

I perioden 2013 – 2017 er således ikke færre end 87 elever og 22 lærere draget på pilgrimstur til Mekka med formentlig takkebønner til Allah for den gavmilde danske stat, som betalte gildet.

 

Men nu er kassen smækket i og en regning er på vej

Nu viser det sig imidlertid, at den danske stat alligevel ikke er så gavmild, at den betaler for muslimske pilgrimsrejser.

 

Kassen er smækket i efterfulgt af en regning på de 600.000 kroner, som skolen ulovligt har anvendt til pilgrimsrejser.

 

Af en aktindsigt, som B.T. har fået, fremgår det således, at skolens udgifter til rejserne til Mekka ifølge Styrelsen for Undervisning og Kvalitet efter en samlet vurdering har været i strid med loven.

 

Det skyldes blandt andet, at rejserne fandt sted i skolens ferieperiode og var frivillige for eleverne, hvoraf omkring 80 procent har deltaget en eller flere gange ved udgangen af 9. klasse.

 

Af et brev fra Styrelsen til skolen, som B.T. har fået aktindsigt i, fremgår det blandt andet, at rejserne ”ikke kan antages at være kommet skolens skole- og undervisningsvirksomhed til gode.”

 

Al Quds Skole får et årligt statstilskud på omkring 16,7 millioner kroner, som nu vil blive modregnet med de helt præcist 581.528 kroner, som skolen ulovligt har brugt på pilgrimsrejser for lærere og elever.

 

Har været under skærpet tilsyn

Det er ikke første gang, Al Quds Skole i Københavns Nordvestkvarter har gjort sig uheldigt bemærket.

 

Som vi tidligere har skrevet her i avisen, afslørede BT i sommeren 2017, at skolen leder, Waleed Houji, på sin facebookprofil delte propagandabilleder for terrororganisationen Hamas, og hvor hans profilbillede var Hamas-terrorister, der rettede deres geværer mod en mand med en jødestjerne på ryggen.

 

Skolen blev dengang sat under skærpet tilsyn, men efter at skolelederen undskyldte og tog afstand fra Hamas samt fyrede en lærer, der havde spredt antijødisk propaganda, fandt Styrelsen, at skolen havde håndteret sagen korrekt.

 

Fire muslimske friskoler er nu lukket

Efter at et flertal i Folketinget på initiativ af undervisningsminister Merte Riisager (LA) og Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen i november 2017 blev enige om at stille skærpede krav til landets friskoler, er det gået hårdt ud over de muslimske.

 

I alt fire muslimske friskoler nu måttet dreje nøglen om, efter at have fået frataget deres statstilskud. Dels på grund af en undervisning, der var i strid med de demokratiske idealer og dels på grund af økonomi.

 

Det drejer om Løkkeskolen i Gellerup ved Aarhus og Al Salem Skolen i Odense, hvor skolelederen ikke engang kunne tale dansk.

 

I Københavns er Iqra Privatskole, som var landet største friskole, blevet lukket efter krav om tilbagebetaling til staten af 16 millioner kroner, og ligeledes i København er Nord-Vest Privatskole blevet lukket.

 

Alle lukningerne skyldes fratagelse af statstilskud på grund af dels økonomi og dels på grund af undervisningens karakter. Således blev eleverne på Nord-Vest Privatskole blandt andet undervist i jihad.

 

Der er således ikke tale om at forbyde skolerne, men uden statstilskud er der ingen friskoler og efterskoler i Danmark, der kan overleve.

 

Læs også her i BT:

https://www.bt.dk/nyheder/tog-til-mekka-paa-statens-regning?fbclid=IwAR2GOo8n_BCXQsgXHthuL91MMGSaW_19kqL_T9A35wdYS_MwLpwi0c5jO-U

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…