En muslimsk friskole står til at miste sit statstilskud – man censurerede skolebøger

Hvis indholdet i en biologibog ikke stemmer overens med indholdet i Koranen, så skal de blasfemiske afsnit bortcensureres.

 

Omtrent sådan har man gennemført undervisningen på den muslimske friskole, Lykkeskolen, i Aarhus.

 

Således har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet konstateret, at skolens biologibøger var censurerede.

 

Skolens redegørelse for det forhold ”har været utroværdig og i strid med faktuelle forhold,” oplyser Styrelsens konstituerede direktør, Martin Larsen, til Berlingske.

 

Blandt andet de censurerede biologibøger er en af grundene til, at Styrelsen nu overvejer at lade friskolens tilskud bortfalde.

 

Det vil ske fra og med 1. juli 2018, ligesom skolen pålægges at tilbagebetale de tilskud, skolen har modtaget siden april 2017, hvor man begyndte at føre tilsyn med den, skriver Berlingske.

 

Kontroversielle udtalelser om kvinder: De skal adlyde

Udover de censurerede biologibøger har Styrelsen også konstateret, at skolen heller ikke hvad angår de praktiske og musiske fag lever op til friskolelovens krav om, at undervisningen skal stå mål med folkeskolen.

 

Ligeledes har skolen et meget lavt timetal samt et begrænset materiale til rådighed for eleverne.

 

Med i billedet hører også, at to af skolen lærere har deltaget i et shariaråd i Fredens Moské.

 

Den ene af dem blev afsløret i TV 2 dokumentaren ”Moskeerne bag sløret”, hvor han blandt andet udtalte, at kvinder skal adlyde deres mænd, samt at de ikke skal gå til myndighederne, hvis deres mænd slår dem

 

Dertil kommer så, at skolens økonomi hænger i laser i en sådan grad, at det ifølge Martin Larsen er tvivlsomt, om skolen kan fortsætte driften i hele 2018, skriver Berlingske.

 

Lykkeskolen, der ligger i Gellerup, har cirka 150 elever med udelukkende muslimsk baggrund og har i år indtil nu modtaget 720.300 kroner per måned i statstilskud. Sidste år modtog skolen i alt 8,3 millioner kroner i Statstilskud

 

Lykkeskolen har før været i søgelyset. Som for eksempel da det i efteråret 2014 kom frem, at den diskriminerer en del af eleverne, når den arrangerede ”dannelsesrejser” for de ældste klasser. Rejserne er en slags mini-pilgrimsfærd til Mekka og andre hellige steder i Saudi-Arabien. (Den korte Avis)

 

Det er pigerne, som blev diskriminerede. De måtte nemlig slet ikke deltage i disse skolerejser. I rettro islam er det sådan, at piger og kvinder ikke må tage på rejse uden deres personlige ”værge”, en såkaldt mahram.

 

Aarhus-rådmand: Det er glædeligt, at ministeriet har grebet ind

I Aarhus glæder rådmand for Børn og Unge i Aarhus, Thomas Medom (SF), sig over, at Tilsynet, der hører under Undervisningsministeriet i realiteten har besluttet at stoppe statstilskuddet til den muslimske friskole samt kræve et millionbeløb tilbagebetalt.

 

Altså rent faktisk lukke skolen.

 

Thomas Medom understreger i den forbindelse, at Aarhus Kommune vil tage godt imod de cirka 150 elever fra Lykkeskolen.

 

”Vi både kan, skal og vil modtage eleverne, og vi vil selvfølgelig også tage hensyn til, at deres skoleskift vil ske på en tung baggrund,” skriver Thomas Medom i en pressemeddelelse, hvor han også fastslår, at:

 

”Der er ingen børn i Aarhus, der skal undervises af lærere fra shariaråd, i redigerede biologibøger eller under kummerlige forhold i de praktiske og kreative fag,” skriver Medom og fortsætter:

 

”Jeg synes, det er glædeligt, at ministeriet nu er skredet til handling og viser konsekvensen af det skærpede tilsyn, skolen har været under. Det er et nødvendigt skridt, der er taget på baggrund af nogle forhold, der har været mistanke om længe.”

 

Det nødvendige skridt har efterhånden ramt adskillige friskoler

Det nødvendige skridt, som Thomas Medom kalder det, har efterhånden ramt adskillige muslimske friskoler, efter at Merete Riisager (LA) er blevet undervisningsminister og i samarbejde med DF’s kulturordfører Alex Ahrendtsen har gennemført de skærpede tilsyn.

 

Det har blandt andet medført, at to muslimske friskoler, Nord-Vest Privatskole i København og Al-Salem Skole i Odense har måttet lukke efter at have fået frataget deres statstilskud.

 

Så sent som den 19. marts i år måtte ligeledes Danmarks første muslimske gymnasium med bedetæpper og de obligatoriske daglige bønner lukke, efter at Undervisningsministeriet havde frataget gymnasiet sin godkendelse til at undervise samt krævet 608.300 kroner tilbagebetalt.

 

Ligeledes har Iqra Privatskole været lukningstruet. Skolen skal tilbagebetale et statstilskud på 16 millioner kroner som følge af misbrug af støtten, men i Styrelsen har man besluttet at give skolen en chance, efter at en ny bestyrelse er ved at rette op på forholdene

 

Dertil kommer, som vi tidligere har skrevet om her i avisen, at Al Quds Skole på Theklavej i København og Dia Privatskole på Sankt Hans Gade ligeledes i København begge er sat under skærpet tilsyn.

 

Disse to skoler hænger i realiteten i en tynd tråd og risikerer nemt at blive de næste ofre for Riisagers og Ahrendtsens lugejern.

 

Læs mere her

 

https://www.b.dk/nationalt/styrelse-vil-lukke-muslimsk-friskole-med-censurerede-boeger-og-faa-timer-paa

 

https://denkorteavis.dk/2017/et-slag-i-ansigtet-paa-hizb-ut-tahrir-muslimsk-friskole-med-sympatier-for-den-rabiate-organisation-er-ved-at-faa-frataget-sit-aarlige-millionstore-statstilskud/

 

https://denkorteavis.dk/2018/2nu-er-i-lommen-paa-islamistiske-organisationer-og-har-ukvalificerede-laerere-muslimske-gymnasium-staar-nu-til-at-miste-sit-aarlige-statstilskud/

 

https://denkorteavis.dk/2017/nu-lukker-muslimsk-friskole-der-har-vaeret-staerkt-kritiseret-skoleleder-kunne-ikke-engang-dansk/

 

https://denkorteavis.dk/2017/muslimske-friskoler-fik-sidste-aar-200-mio-af-staten-en-skole-midster-stoetten-og-lukker-men-nye-er-paa-vej/

 

De bor i Danmark, men mange opdrages til, at de ikke skal være for danske

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…