Muslimsk friskole med tråde til Hizb ut-Tahrir får 21,7 mio. om året i statsstøtte – men nu slår myndighederne til

Iqra Skolen og arkivfoto fra Hizb ut-Tahrir demonstration

Nu ser det ud til at være slut for den berygtede Iqra Privatskole på Nørrebro i København, som ifølge friskoleordningen hidtil har modtaget et årligt statstilskud på 21,7 millioner kroner.

 

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har nu meddelt skolen ”at styrelsen tilbageholder Iqra privatskoles tilskud for januar 2018,” samt at styrelsen har tænkt sig, ”at lade Iqra Privatskoles tilskud bortfalde i sin helhed,” skriver Berlingske.

 

Der er tale om landets største muslimske friskole med omkring 550 elever.

 

Skolens ledelse og bestyrelse har dog frem til den 8. januar mulighed for at gøre indsigelser mod Styrelsens beslutning, men det er tvivlsomt, om det vil ændre på noget.

 

Som vi tidligere har skrevet her i avisen, har skolens leder stærke Hizb Ut-Tharir sympatier, og vicedirektør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Susanne Clausen lægger da heller ikke skjul på sine betænkeligheder:

 

”En af vores bekymringer er, hvem der i virkeligheden styrer skolen,” siger Susanne Clausen til Berlingske, og hendes bekymring er ikke uberettiget.

 

Skolens leder har tidligere uddelt Hizb Ut-Tahrir propaganda på nettet

Skolelederen på den muslimske friskole, Ahmed Salale, har tidligere været aktiv på internettet med spredning af propagandamateriale fra Hizb Ut-Tahrir.

 

Blandt andet skrev han i en gruppe på nettet i 2012, at:

 

”Vi udgiver snart en video, der opsamler det globale arbejde for det islamiske kalifat over de sidste to-tre år af den islamiske bevægelse Hizb Ut-Tahrir,”, ligesom han senere i en anden facebookgruppe offentliggjorde videoen med ordene:

 

”En lille video om Hizb Ut-Tahrirs arbejde verden over. Allahu Akbar.”

Læs også
Skandale: Politimand truede dansk far, der protesterede mod rabiate islamister, men holdt hånden over islamisterne

 

I konsekvens af tilkytningen til Hizb Ut-Tahrir undervises eleverne i jihad.

 

Således fremgår det af Styrelsens brev til skolen, som Berlingske har fået aktindsigt i, at:

 

”Derudover fortalte to af eleverne, at de nu undervises i jihad, og at de normalt ikke sidder blandet dreng/pige, men at det kun er, når styrelsen er på besøg, at de sidder blandet,« står der blandt andet i brevet fra tilsynet til Iqra Privatskole.

 

To tidligere bestyrelsesmedlemmer: Hizb Ut-Tahrir har taget magten

Forleden kunne BT meddele, at to af bestyrelsens medlemmer, den tidligere bestyrelsesformand, Marwan Cheikh og et andet bestyrelsesmedlem, Ghazwan Cheikh-Youssef, havde fået nok af Hizb Ut-Tharir sympatier i både bestyrelsen og forældrekredsen.

 

De har derfor trukket sig, og i et brev til Tilsynet for Undervisning og Kvalitet, og som BT har fået aktindsigt i, skriver de blandt andet, at:

 

Læs også
Hizb ut-Tahrir raser over burkaforbud: ”Kun Allah har ret til at påbyde og forbyde”

”Vi kan ikke længere stå inde for, at skolen drive efter de danske værdier, som bør gælde på en skole, der drives efter friskoleloven.”

 

De to tidligere bestyrelsesmedlemmers advokat, Laue Traberg Smidt, siger lige ud til Berlingske, at:

 

”Jeg kan bekræfte, at mine klienter er af den overbevisning, at Hizb ut-Tahrir er i fuld gang med at overtage Iqra Privatskole.”

 

Friskoler skal undervise i demokrati, men når Hizb Ut-Tharir blander sig …

Undervisning i jihad og kønsopdelt undervisning på Iqra Privatskole er helt efter Hizb Ut-Tahrirs drejebog.

 

Organisationen, som er verdensomspændende, vil indføre det islamiske kalifat med religiøst diktatur, og i Danmark lægger Hizb Ut-Tahrir Skandinavien da heller ikke skjul på at demokrati er noget Fanden har skabt.

 

Således opfordrer organisationen muslimer til at holde sig langt væk fra stemmeboksene, når der er valg.

Læs også
Den berygtede Iqra Friskole står til at miste millionstort statstilskud – nu prøver skolen at løbe fra trådene til Hizb ut-Tahrir

 

Blandt andet ved folketingsvalget 18. juni 2015, hvor Hizb Ut-Tahrir i en pressemeddelelse blandt andet skrev, at:

 

”Vi er forpligtet til at engagere os aktivt i samfundet, men det skal ske på islams præmisser – uden at vi går på kompromis med vores principper og værdier,” lød det i pressemeddelelsen, som fortsatte:

 

”Demokratiet er i fundamental modstrid med islam, og det er en synkende skude – selv dets egne tilhængere mister i stigende grad tilliden til systemet og leder efter et alternativ.”

 

Ligeledes er kvinders ligeberettigelse også en torn i øjet på den islamiske organisation, som politikere med mellemrum har stået i kø for at få forbudt i Danmark.

 

Som landet ligger i øjeblikket, står Iqra Privatskole til at blive den tredje muslimske friskole, der i år står til at miste sit statstilskud.

 

Skoleleder på muslimsk friskole kunne ikke snakke dansk

Læs også
Du betaler: Muslimsk friskole får årligt 21,7 mio kr i statsstøtte – skolens leder spreder materiale om Hizb ut-Tahrir

To muslimske friskoler har i år mistet deres millionstore statstilskud og har af samme grund måttet dreje nøglen om.

 

Den ene af dem er Al-Salem skolen i Odense, der blev oprettet i 2009 af irakiske forældre. Her kunne skolelederen ikke engang tale dansk, og en stor del af undervisningen foregik på arabisk.

 

Der til kommer, at økonomien hang i laser i en sådan grad, at Tilsynet alene af den grund fandt det uforsvarligt at lade skolen fortsætte.

 

Indtil lukningen i november i år, hvor skolen blev lukket efter at have mistet sit statstilskud i oktober, havde Al Salem skolen modtaget årlig statsstøtte på 3,3 millioner kroner.

 

Ligeledes drejede Nord-Vest Privatskole på Tomsgårdsvej i Københavns nordvest-kvarter i september i år nøglen om, efter at have mistet sit statstilskud på årlige 11,6 millioner kroner på grund af blandt andet manglende demokratisyn.

 

Således havde skoleleder Søren Waast delt Hizbollah-relateret materiale på sin Facebook.

 

Læs også
Video: Islamister står på åben gade i Danmark og opfordrer til jihad – ingen reagerer

Ud over Iqra Privatskole er også Salix Skole i Valby med årlig statsstøtte på 7,9 millioner kroner under skærpet tilsyn.

 

Det samme gælder Slagelse Privatskole med årligt statstilskud på 2,9 millioner kroner samt Al Quds i København med et statstilskud på 15,3 millioner kroner.

 

Folketinget vil stramme reglerne

Efter de mange skandaler omkring muslimske friskoler er et flertal i Folketinget nu parat til at skærpe reglerne for friskoler med den klare målsætning, at gøre det meget vanskeligt fremover at oprette en muslimsk friskole.

 

”Vi er ved at formulere nye reglerne for oprettelse af friskoler, og jeg vil lægge mig selen for at sikre, at de med respekt for Grundlovens bestemmelser bliver så skrappe, at det fremover bliver meget svært at oprette en muslimsk friskole,” siger Dansk Folkepartis skoleordfører, Alex Ahrendtsen, til Den Korte Avis.

 

Det er Alex Ahrendtsen og undervisningsminister Merete Riisager (LA), der har taget initiativ til et nyt regelsæt for oprettelse af friskoler, ligesom det også var Ahrendtsen og Riisager, der i marts 2016 tog initiativ til at indføre de skærpede tilsyn, der allerede nu har bevist deres berettigelse.

 

Du kan læse artiklen i Berlingske her og her:

 

 

Og her kan du læse mere om muslimske friskoler:

https://denkorteavis.dk/2017/en-hyldest-til-hizb-ut-tahrir-leder-af-muslimsk-friskole-der-aarligt-modtager-et-tocifret-millionbeloeb-i-statsstoette-har-spredt-materiale-fra-den-rabiate-organisation/

https://denkorteavis.dk/2017/politikere-raadvilde-efter-chokafsloering-danmarks-foerste-muslimske-gymnasium-er-forbundet-med-berygtet-islamistisk-bevaegelse/

https://denkorteavis.dk/2017/muslimsk-friskole-fik-sidste-aar-over-ti-millioner-kroner-i-statsstoette-nu-fortaeller-en-tidligere-skoleleder-den-barske-sandhed-om-skolens-formaal/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…