Vi betaler 200 millioner til muslimske friskoler – men vi risikerer at blive kaldt “danskersvin”

Ind imellem er DR-journalister enten nemme at løbe om hjørner med, eller også er de ude i et bestemt ærinde.

 

”Det minder om en helt almindelig dansktime i en 9. klasse på en hvilken som helst dansk folkeskole.”

 

Citatet stammer fra en DR-artikel den 27. november 2016 om den muslimske friskole, Nord-Vest Privatskole, i Københavns nordvestkvarter.

 

Her ti måneder senere har skolen netop fået frataget sit statstilskud, der i 2016 var på 11.674.000 kroner.

 

Problemet med skolen var blandt andet, at undervisningen bestemt ikke foregik som ”på en hvilken som helst dansk folkeskole,” sådan som DR postulerede det.

 

Eleverne blev opfordret til hellig krig

Således blev skolens elever eksempelvis opfordret til hellig krig.

 

Det kom for dagens lys, efter at Styrelsen for Kvalitet og Undervisning under et uanmeldt besøg på skolen blandt andet fandt et klassesæt med titlen ”Til Jihad, I fremtidens unge.”

 

Skolen er også for danske børn – hvis de tør …

Der går kun muslimske børn på skolen, men til DR forklarer viceskoleleder Søren Waarst, ”at skolen egentlig også er for etnisk danske børn.”

 

”Men jeg tror, at forældrene måske er lidt tilbageholdende med at melde deres børn ind på den her skole,” siger Søren Waarst til DR.

 

Læs også
Socialdemokratiet i Sverige frygter det kommende valg – så nu prøver de at lyde strammere i udlændingepolitikken

Det lyder jo smukt og ægte multikulturelt lige bortset fra det faktum, at skolens muslimske elever har skrevet et digt om ”danskersvin” og om, hvordan man slår tænderne ud af munden på disse danskersvin og brækker deres arme og ben.

 

Ikke ligefrem et sted, hvor det ville være sundt for etnisk danske børn at opholde sig.

 

Da DR med hele tre journalister besøgte skolen i november sidste år, var den i øvrigt også under skærpet tilsyn på grund af fusk med regnskaberne.

 

Ifølge BT var det blandt andet blevet afsløret, at skolen har over 850.000 kroner til gode i skolepenge fra forældrene.

 

Nu er skolen lukket og vil blive erklæret konkurs

Den manglende statsstøtte har nu betydet, at Nord-Vest Privatskole har drejet nøglen om. Det fik skolens lærere at vide i onsdags den 27. september.

 

Det skriver BT med formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, som kilde.

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser

 

Uffe Rostrup oplyser, at der nu vil blive indgivet en konkursbegæring mod skolen med henblik på at sikre, at de lærere, der er medlem af foreningen, kan få udbetalt deres løn fra Lønmodtagernes Garantifond.

 

Lidt over to hundrede millioner kroner i statsstøtte

Samlet set blev der i 2016 udbetalt 305,6 millioner kroner i statsstøtte til friskoler med en andel af elever med udenlandsk herkomst på 60 procent og derover.

 

Heraf modtog de muslimske friskoler lidt over 200 millioner kroner

 

Det fremgår af en oversigt fra Undervisningsministeriet, og som Den Korte Avis har fået indsigt i.

 

Oversigten viser også, at adskille muslimske friskoler nu er i fare for at miste deres statstilskud.

 

Læs også
Koranen indgår i alle fag – muslimsk gymnasium ejet af islamistisk fond er nu sat under skærpet tilsyn af Undervisningsministeriet

Det gælder blandt andre Al-Salam Skolen, som i 2016 fik statsstøtte for 3,3 millioner kroner. Ifølge TV2 Fyn den 29. september har Styrelsen for Kvalitet og Undervisning nu besluttet at fratage skolen økonomisk støtte.

 

Det sker efter afsløringer af regnskabsmæssigt rod og efter, at Tilsynet desuden har fundet materiale om jihad og angreb på skolen.

 

Disse muslimske skoler er i farezonen

I alt fire muslimske friskoler er ifølge opgørelsen dels under ”skærpet økonomisk tilsyn” og dels under ”skærpet tilsyn med frihed og folkestyre”. Med det sidste menes manglende undervisning på området.

 

Al Quds Skole i København modtog sidste år i alt 15,3 millioner kroner i statstilskud. Den optræder ikke på listen og tilsyn, men er ifølge BT, der referer til undervisningsminister Merete Riisager (LA), er skolen nu sat under skærpet tilsyn.

 

Blandt andet efter at skolelederen på sin Facebook har lavet et opslag med den palæstinensiske terrorgruppe Hamas.

 

Ligeledes har en af skolens lærere ifølge BT argumenteret for, at muslimer ikke skal samarbejde med danske myndigheder.

Læs også
Sortklædte muslimske fædre besatte friskole og smed den danske leder ud – en lærer måtte flygte gennem et vindue

 

Iqra Privatskole i København modtog sidste år 21,7 millioner kroner i statsstøtte. Den er nu sat under skærpet tilsyn med  manglende undervisning i ”frihed og folkestyre.”

 

Salix Skole i Valby modtog sidste år 7,9 millioner kroner i statsstøtte. Den er nu sat under skærpet økonomisk tilsyn.

 

Slagelse Privatskole modtog sidste år 2,9 millioner kroner i statsstøtte. Den er nu sat under skærpet økonomisk tilsyn.

 

Der til kommer så Al-Salem Skolen i Odense, som også optræder på listen, men som ifølge TV2 Fyn nu frataget sin økonomiske statsstøtte.

 

DF-ros til Merete Riisager

Fremover vil tilsynet med de muslimske friskoler blive yderligere skærpet, oplyser Dansk Folkepartis skoleordfører, Alex Ahrendtsen.

 

Læs også

”Vi er i gang, og undervisningsminister Merete Riisager (LA) er heldigvis en af de få, der ved, hvad det drejer sig om,” siger Alex Ahrendtsen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Vi er således ved at formulere nye reglerne for oprettelse af friskoler, og jeg vil lægge mig selen for at sikre, at de med respekt for Grundlovens bestemmelser bliver så skrappe, at det fremover bliver meget svært at oprette en muslimsk friskole.”

 

Det skærpede tilsyn, der i øjeblikket fungerer, blev den 18. marts sidste år besluttet af de fire borgerlige partier med Merete Riisager og Alex Ahrendtsen som arkitekter.

 

De tilsynsregler vil altså nu blive yderligere skærpet for de eksisterende skoler samtidig med, at der bliver gennemført et nyt og skrapt regelsæt for oprettelse af fremtidige friskoler.

 

Læs mere om muslimske friskoler her:

http://www.dr.dk/nyheder/indland/paa-muslimsk-friskole-gaar-bederum-arabisk-og-danske-noveller-haand-i-haand

 

https://www.bt.dk/nyheder/minister-efter-afsloeringer-nu-skal-endnu-en-muslimsk-skole-undersoeges

 

https://denkorteavis.dk/2017/skoleleder-paa-muslimsk-friskole-bragte-billede-af-hamas-terrorister-der-sigter-paa-en-mand-med-joedestjerne-paa-ryggen-2/

 

https://denkorteavis.dk/2017/muslimsk-friskole-fik-sidste-aar-over-ti-millioner-kroner-i-statsstoette-nu-fortaeller-en-tidligere-skoleleder-den-barske-sandhed-om-skolens-formaal/

 

https://denkorteavis.dk/2017/muslimsk-friskole-fik-sidste-aar-over-ti-millioner-kroner-i-statsstoette-nu-fortaeller-en-tidligere-skoleleder-den-barske-sandhed-om-skolens-formaal/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…