Dansk IS-kriger, der poserede med to afhuggede hoveder, flæber, fordi han vil hjem til Danmark og være lastbilchauffør

Arkiv

Hvis den 29-årige Jacob El-Ali, der har kæmpet for Islamisk Stat, får sit ønske opfyldt og kommer hjem til Danmark fra Syrien, vil det nok være nødvendigt at opstille nogle flere betonpiller.

 

Han er internationalt efterlyst af dansk politi, og hvis han bliver dømt, er det nemlig hans drøm at blive lastbilchauffør, efter at han har udstået sin straf, fortæller han til Radio24Syv.

 

Men spørgsmålet er dog, om han nogensinde igen vil sætte sine ben på dansk jord.

 

Jacob El-Ali, som tidligere hed Mohammad, er dansk statsborger. Han lagde i 2014 billeder ud på Facebook, hvor han iført våbenbælte og med pistol og håndgranat poserede med billeder af afhuggede hoveder og blodige, hovedløse kroppe i den syriske by Raqqa.

 

Nu sidder han i Syrien og flæber og vil hjem

I øjeblikket går det ikke særligt godt for Islamisk Stat, som er på tilbagetog på alle fronter, og nu forlader rotterne den synkende skude, som man siger på dansk.

 

Jacob El-Ali med de to afhuggede hoveder er ingen undtagelse. Nu sidder han i Syrien og flæber og vil hjem uden sit danske pas, som han har mistet.

 

”Jeg har talt med de danske myndigheder om at vende hjem, jeg har ringet til det danske politi. Jeg har talt med min advokat om det, jeg har ringet til den danske ambassade, og der er ikke rigtigt nogen der vil hjælpe,” klynker han i Radio24Syv og fortsætter:

 

”Det, de rent faktisk siger til os, er, at vi bare skal blive hernede og dø.”

 

Politiet: Det er ikke vores opgave at hente ham hjem

Selvom den 29-årige dansker med de to afhuggede hoveder er internationalt efterlyst, vil politiet ikke røre en finger for at få ham til Danmark.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Det har anklagemyndigheden ved Københavns Politi understreget over for hans advokat, Mette Grith Stage.

 

Her hun har fået den besked, at det ikke er politiets, men tværtimod Udenrigsministeriets opgave at hente nødstedte danskere i udlandet hjem.

 

”Min klient og jeg mener, det er en arrogant tilbagemelding. Han er ikke en almindelig turist, der er på ferie i Alanya og har mistet sit pas,” siger Mette Grith Stage til Radio24Syv og fortsætter:

 

”Når man har en terrorsigtet dansk statsborger, som går rundt på fri fod, som forsøger at blive anholdt med henblik på at komme hjem til Danmark, og det ikke er lykkedes, så må man kunne prøve at finde en fleksibel løsning.”

 

Rekrutterede danske statsborgere til IS

Udover at kæmpe for Islamisk Stat har Jacob El-Ali også været aktiv, når det gælder om at rekruttere danskere til kampene i Syrien.

 

Således var det danskeren med de to afhuggede hoveder, der i sin tid rekrutterede den danske statsborger Ahmed EL-Haj, som i Syrien skød til måls efter fotos af danske politikere og islamkritikere.

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

 

Han sidder nu varetægtsfængslet i Tyrkiet på syvende måned og trygler ligeledes om at komme hjem til Danmark. Se DKA-link efter artiklen.

 

Ligeledes var det Jacob EL-Ali, som rekrutterede Enes Ciftci, også kendt som den flinke ejer af Enes Pizzeria i Tune. Se DKA-link efter artiklen.

 

Jeg bliver nødt til at gå – jeg skal i kamp nu

Den 31. marts 2017 blev Enes Cifcti i Østre Landsret idømt seks års fængsel, fik frataget sit danske statsborgerskab samt udvist for bestandig. Han havde i forvejen tyrkisk statsborgerskab, men var født og opvokset i Danmark.

 

Den 14. november 2017 stadfæstede Højesteret afgørelsen, og det var således anden gang, en person mistede sit danske statsborgerskab. Den første var Said Mansour, bedre kendt som ”Boghandleren fra Brønshøj”, som også var marokkansk statsborger.

 

Det skete i Højesteret i juni 2016. Said Mansour blev dømt for at støtte terrorisme og for at have opildnet til terrorisme.

 

Læs også
Tre partier siger nej til at lade Islamisk Stats tilhængere komme tilbage til Danmark

Under retssagen mod Cifcti kom det frem, at han via Skype i 2015 havde kommunikeret jævnligt med Jacob El-Ali i Syrien.

 

Således fremgår det af en samtale fra 15. marts 2015, at Jacob El-Ali pludselig bliver nødt til at forlade computeren:

 

”Jeg skal til kamp nu. Ved ikke, hvornår jeg kommer tilbage. Og om jeg kommer tilbage,” skrev han ifølge DR.

 

Det var ikke første gang, Cifcti skulle til Syrien. I 2013 var han i Syrien i to omgange, hvor han kæmpede sammen med Islamisk Stat. Rejsen i 2015 blev aldrig til noget, da han fik sit pas konfiskeret.

 

Medens danske myndigheder og politikere kvier sig ved at hente IS-krigere til Danmark, ser man noget anderledes på problemet i andre lande

 

Dræb dem, lyder det fra de franske myndigheder

Således har de franske myndigheder mere eller mindre klart tilkendegivet, at de ikke ønsker, at franske IS-krigere nogensinde igen skal betræde fransk jord igen.

Læs også
Ömer har kæmpet for Islamisk Stat, nu flæber han og vil ‘hjem’ – men Danmark skal først og fremmest beskytte den danske befolkning

 

Det oplyser The Wall Street Journal, som skriver at franske specialstyrker samarbejder med irakiske enheder om at opspore og dræbe franske statsborgere, som på rimeligt højt plan har været eller fortsat er en del af Islamisk Stat.

 

Højtstående irakiske officerer, som ledte slaget om Mosul, oplyser, at franske specialstyrker havde forsynet det irakiske antiterrorkorps med navne og fotos på mindst 30 franske statsborgere, der blev betegnet som højt prioriterede angrebsmål, der skulle dræbes

 

Ligeledes er ifølge samme kilder et ukendt antal franske statsborgere med tilknytning til Islamisk Stat blevet dræbt af artilleri og landtropper på grundlag af oplysninger om deres positioner, som irakerne havde fået fra de franske specialstyrker.

 

Frankrig har i øjeblikket en troppestyrke på 1.200 mand, som assisterer de irakiske styrker. Men at de specielt skulle gå efter franske statsborgere bortforklarer en talskvinde fra det franske forsvarsministerium på denne måde:

 

”De franske styrker arbejder tæt sammen med deres irakiske og internationale partnere om at bekæmpe jihadister uanset national oprindelse.”

 

Dog understregede den franske regerings talsmand, Christophe Castaner i onsdags den 30. maj, at:

Læs også
Terroristen med to afhuggede hoveder har fået børn i Syrien, og de har krav på at blive fundet og bragt til Danmark, mener Bjørn Elmquist

 

”Jeg vil sige til alle, der kæmper sammen med Islamisk Stat og som rejser ud for at deltage i krig: Krig betyder at løbe risici. Disse risici er de selv ansvarlige for,” lyder det ifølge The Wall Street Journal fra den franske regering.

 

Og så er den ged vist barberet, som mans siger på godt dansk.

 

Du kan læse meget mere her:

 

https://denkorteavis.dk/2018/saaret-dansk-jihadkriger-faengslet-i-tyrkiet-og-der-skal-han-blive-mener-flere-politikere-dansk-folkeparti-nu-vil-have-opklaret-hvordan-han-blev-dansk-statsborger/

 

https://denkorteavis.dk/2017/han-er-blevet-modtaget-og-hjulpet-af-det-danske-samfund-nu-siger-han-at-det-er-helt-rimeligt-at-bega-terror-mod-danskere/

 

https://www.radio24syv.dk/udvalgte-nyhedshistorier/syrien-kriger-der-poserede-med-afhuggede-hoveder-vil-nu-hjem

 

https://www.dr.dk/nyheder/indland/efterlyst-terrorsigtet-vil-hjem-til-danmark-hvervede-foerste-doemte-kriger

https://www.wsj.com/articles/frances-special-forces-hunt-french-militants-fighting-for-islamic-state-1496090116

 

Den Korte Avis

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…