Han blev hjulpet af det danske samfund og fik dansk statsborgerskab – nu siger han, at det er helt rimeligt at begå terror mod danskere

Syriensblog

Nu vil Peter Skaarup have dem smidt ud af landet: Det er retfærdigt at dræbe jer civile med terror, lyder det fra fængslet dansk syrienkriger

 

Af Poul Erik Andersen

 

Umiddelbart var der intet, der tydede på, at den flinke ejer af Enes Pizzeria i Tune ved Roskilde, skulle vise sig at være en fanatisk tilhænger af Islamisk Stat. Han var født i Ishøj den 28. marts 1992 af kurdiske forældre. Her gik i folkeskolen til 9. klasse.

 

Men han endte med at afhændede sit pizzeria for at drage til Syrien for at kæmpe.

 

Navnet er Enes Ciftci, og han er nu som den første danske syrienkriger blevet terrordømt for sin deltagelse i konflikten i Syrien. Syv års fængsel blev det til ved Retten i Glostrup.

 

Men dommen på de syv år har ikke ændret på hans holdning til Islamisk Stat. Han mener fortsat, at den brutale terrororganisation kæmper en retfærdig kamp. Også når det drejer om drab på civile i Europa.

 

Terror mod civile i Europa er retfærdig gengældelse

Således ryster den fængslede syrienkriger Enes Ciftci ikke på hænderne, når han forklarer om sit syn på de efterhånden mange blodige terrorangreb i Europa.

 

”I dræber uskyldige hver eneste dag. Det hører man ikke meget om i danske medier. Men når hævnen rammer nogle civile i Frankrig eller Tyskland, så er det pludselig en kæmpestor historie. Sagen er jo, at vi bare slår tilbage på samme måde, som I rammer mine brødre og søstre i Syrien,” siger den 24-årige dansk-kurder Enes Ciftci til TV2 og forklarer, hvad han mener med brødre og søstre:

 

”Når mine ledere beordrer den slags angreb, så er det fordi, det er den eneste mulighed, vi har for at slå igen. På slagmarken i Syrien bliver vi jo ramt af bomber og droner fra luften, som vi ikke har en chance for at forsvare os imod.”

 

Han understreger dog officielt, at:

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

”Hvis der kommer en ordre fra Islamisk Stat om, at jeg skal begå et terrorangreb, så bliver svaret nej. Jeg kan godt forstå islamisk stat, og jeg vil ikke tage afstand fra deres handlinger. Men det bliver ikke mig, der kommer til at begå et terrorangreb.”

 

Peter Skaarup: Det her er helt forrykt

Hos Dansk Folkeparti understreger gruppeformand, Peter Skaarup, som også er formand for Folketingets Retsudvalg, at:

 

”Det her er helt forrykt. Alene den kendsgerning, at han ikke automatisk får frataget sit danske statsborgerskab, er helt ude i hampen,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Dansk Folkeparti vil nu fremsætte et beslutningsforslag, hvor vi vil få Folketingets partier til at til at stemme for et krav om at pålægge regeringen at gennemføre en lovgivning, hvor tilknytning til Islamisk Stat og en hvilken som helst anden terrororganisation automatisk medfører tab af dansk statsborgerskab og udvisning for bestandig.”

 

Fik syv års fængsel men beholdt statsborgerskab

Ved retten i Glostrup blev dansk-kurderen, som blev anholdt i foråret 2015, den 24. juni sidste år idømt syv års fængsel, hvilket i øvrigt var et år mere end de seks år, som anklagemyndigheden krævede.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

Til gengæld efterkom byretten ikke anklagemyndighedens krav om fratagelse af dansk statsborgerskab og udvisning af Danmark for bestandig.

 

Den del af afgørelsen har anklagemyndigheden nu har anket til Østre Landsret, og det er netop for i fremtiden at undgå en gentagelse som den ved Retten i Glostrup, at Dansk Folkeparti nu vil have føjet ind i lovgivningen, at fratagelse af dansk af statsborgerskab og udvisning for livstid helt automatisk som udgangspunkt er straffen for at tilslutte sig terrororganisationer.

 

Anklagemyndighedens anke med krav om fratagelse of dansk statsborgerskab og udvisning behandles i dag, mandag, ved Østre Landsret.

 

Ventede på ordre fra IS til at bombe elevfest

Udtalelserne fra den dansk-kurdiske terrordømte om, at det er IS-lederne, der beordrer IS-sympatiserer i Europa til at gennemføre terrorangreb mod civile, har fået uhyggelig aktualitet i forbindelse med den såkaldte Kundby-sag.

 

Her er en nu 16-årig pige fra Kundby tiltalt for planlægning af angreb mod skolerne Sydskolen i Fårevejle og den private jødiske Carolineskolen i København. Der er tale om en indfødt dansker, som er blevet lokket til at konvertere til islam.

 

Læs også
Tyrkiet oversvømmer Europa med migranter

Ifølge anklageskriftet, som BT har fået indsigt i, afventede den 16-årige pige, som selv havde fremstillet en række bomber af typen TATP, også kaldet ”Satans Mor”, på ordrer til at bombesprænge de to skoler.

 

Angrebet mod Sydskolen var planlagt til at finde sted den 8. januar under en fest på skolen for gamle elever, medens bombesprængningen mod den jødiske skole skulle gennemføres den 8. februar.

 

Begge angreb mislykkedes som bekendt, da ”tiltalte i forhold til Sydskolen ikke modtog en ordre om at udfør angrebet samt blev kontaktet af politiet, og idet tiltalte i forhold til Carolineskolen blev anholdt af politiet,” fremgår det ifølge BT af anklageskriftet.

 

Kun et rent tilfælde forhindrede den 16-årige danske konvertit i at starte et blodbad på to forskellige skoler.

 

Men ingen ved i realiteten, hvor mange af hendes slags, der i øjeblikket sidder herhjemme og blot venter på ordrer fra Islamisk Stat til at gennemføre lignende aktioner.

 

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-02-19-dansk-syrienkriger-taler-ud-det-er-jer-selv-den-er-gal-med

http://www.bt.dk/krimi/skraemmende-anklager-kundby-pigen-afventede-blot-ordren-om-at-bo

Læs også
Ved dette valg står Danmark over for to store kriser: ændringen af befolkningen og klimakrisen – men kun den sidste omtales
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…