“Kys mine fødder”: Dominansvold trives især blandt unge indvandrere – nu skal det straffes hård, siger De Konservative

Arkivfoto/Instagram via DailyMail
Arkivfoto/privat fra Storbritannien

“Kys mine fødder”. Sådan lyder det typisk, når der bliver begået dominansvold.

 

Dominansvold er et modbydeligt nyt fænomen, som ser ud til at gribe om sig i takt med den voksende indvandring fra ikke-vestlige lande.

 

Men gerningsmændene er ofte sluppet med ingen eller kun en mild straf. Det vil De Konservative nu have lavet om på.

 

Uhyggelige eksempler på dominansvold

Der er uhyggelige eksempler ikke kun fra Danmark, men også fra Sverige og andre vestlige lande.

 

Dominansvold betyder, at ofrene bliver slået, ydmyget og filmet, og videoerne bliver lagt ud på de sociale medier.

 

Gerningsmanden er ofte en gruppe indvandrerdrenge. Offeret er ofte en dansk dreng, men kan også have indvandrerbaggrund, og offeret kan også være en pige.

 

Den Korte Avis har skrevet flere gange om dominansvold. Flere af eksemplerne er gravet frem af B.T.. Her er et par af dem:

Tre indvandrerdrenge tvang 18-årig til at tage tøjet af på stationen i Hillerød.

 

En 15-årig pige blev udsat for dominansvold af 10 ‘unge’ – sparket og ydmyget. en af gerningsmændene sagde: “Jeg kan sagtens kaste dig ud foran toget”.

 

En dreng bliver overfaldet af en gruppe-15-16-årige i Silkeborg. De slår ham i ansigtet med en knytnæve, så han falder om på parkeringspladsens asfalt. Mens han ligger ned, bliver han sparket. Så kræver de unge gerningsmænd, at han kysser fødderne på den ene af dem. Ifølge B.T. taler gerningsmændene med ghettoaccent.

 

En tidligere video viser, hvordan en dansk dreng bliver tvunget til at slikke og kysse skoene på en gruppe drenge, mens de siger ”God hund, god hund”.

 

Ifølge B.T. havde de to hovedgerningsmænd fra Silkeborg at dømme efter deres navne ”anden etnisk herkomst end dansk”. I gruppen på fem drenge befandt sig angiveligt også to med danskklingende navne.

 

En anden dreng bliver beordret til at drikke urin, før han modtager en byge af knytnæveslag, skriver B.T..

 

I Sverige var der sidste år et særligt grufuldt eksempel på dominansvold og had til ‘hvide’. Iraner og araber slog, voldtog og begravede to drenge levende på svensk kirkegård.

 

Og i Australien lokkede ni muslimske drenge en 12-årig dreng ind i en park. Her blev han truet med mishandling. “Han fik valget mellem at få tæsk af de ni drenge eller at kysse en muslimsk drengs fødder”, fortæller drengens mor til Australian Jewish News. (Den Korte Avis)

 

Nu skal de straffes hårdt, siger de konservative

Straffen for vold og bandekriminalitet er flere gang blevet forhøjet.

 

Men det er ikke godt nok, siger de konservative.

 

Der er eksempler på at gerningsmændene får en meget mild straf:

 

Sagen fra Silkeborg med gruppen på 15-16 år, der mishandlede og ydmygede en dreng, der blandt andet skulle kysse hans fødder, kom for retten i Viborg.

 

Men trods det usædvanligt grove overfald, bliver ingen af gerningsmændene sendt i fængsel. De slipper alle med betingede domme på mellem 20 og 40 dages fængsel.

 

Kun hvis de begår fornyet kriminalitet, risikerer de fængsel. Her og nu var ydmygelsen af den danske dreng en gratis omgang. B.T. har bragt historien og viser videoen.

 

Men selv med de skærpede straffe er loven ikke hård nok, siger de konservative.

 

»Det er vanvittigt, at uskyldige unge bliver pisset på eller skal kysse overfaldsmandens sko. Og desværre bliver gerningsmændene ikke straffet ekstra hårdt ved denne type ydmygelser,« siger partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard til B.T..

 

“De seneste år har vi set flere eksempler på såkaldt ydmygelsesvold. Det er vold, hvor gerningsmanden håner og ydmyger offeret. I mange tilfælde bliver det filmet og smidt på internettet efterfølgende. Jeg VÆMMES ved tanken. Ydmygelsesvold er så afstumpet, bestialsk og hensynsløst over for offeret, og derfor skal det have sin egen bestemmelse i straffeloven, så det kan straffes ekstra hårdt”, skriver Brit Bager på Facbook.

.

Partiet vil indføre en selvstændig bestemmelse i straffeloven mod dominansvold, gøre det lettere at udvise kriminelle udlændinge og fjerne bandekriminelles ret til erstatning, hvis de bliver overfaldet, ydmyget eller krænket, skriver avisen.

 

Forslaget er en del af et større forslag fra de konservative, der bliver behandlet i dag i Folketinget.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…