Dominansvold og had til ‘hvide’ – iraner og araber slog, voldtog og begravede to drenge levende på svensk kirkegård

Foto: Politiet

En 18-årig iraner og en 21-årig araber er netop blevet dømt ved retten i Sverige. Det skriver flere medier som her expressen.se

 

Deres handlinger kan ses som et grusomt eksempel på den dominanskultur, der er ved at vinde indpas i kølvandet på masseindvandringen fra ikke-vestlige ofte muslimske lande.

 

Iraneren og araberen tvang en aften i august to tilfældige mindreårige drenge ind på en kirkegård. Det var i den indvandrertætte bydel Solna udenfor Stockholm.

 

Araber fra Tunesien og iraneren tvang to tilfældige mindreårige drenge ind på en kirkegård.

 

Her blev drengene sparket, slået med skovle, stukket med knive og brændt med ild eller gløder. De blev bundet og fik bind for mund og øjne. Torturlignende vold kalder expressen.se det.

 

De blev tvunget til at klæde sig af, spise græs og blade. De fik pinde og grankogle stukket op mellem balderne. En af drengen blev regulært voldtaget ifølge anklageskriftet.

 

De stod på i omkring ni timer.

 

Til sidst blev de to drenge skubbet ned i et hul, hvorefter gerningsmændene begyndte at begrave dem levende.

 

Torturen stoppede først, da en forbipasserende næste morgen opdagede hvad der skete og kontaktede politiet.

 

Byretten har netop dømt de to for kidnapning, grov voldtægt, groft overfald, røveri, overfald i retten med mere – rettet mod to drenge. Ifølge retten måtte de i ni timer udholde “alvorligt overfald, røveri, forsøg på afpresning og trusler om vold i ekstremt nedværdigende former”.

 

Tingretten finder, at det er bevist, at teenagere i løbet af aftenen og natten “modtog flere slag, herunder med en skovl, spark og at de blev stukket med kniv”.

 

“De er blevet tvunget til at tage deres tøj af, de er blevet bundet på fødder og arme, kneblet og tvunget til at ligge nøgne i jordhuller, blandt andet dækket af pinde. De har modtaget adskillige trusler om, at de ville dø og blive begravet. En af teenagere har “blev udsat for en grov voldtægt, da han lå på jorden, nøgen, bundet og med en rullestift og bind for øjnene. Han er også blevet brændt på skulderen”, skriver Solna byret.

 

Den 21-årige gerningsmand fra Iran fik 9 års fængsel og den 18-årige tuneser fik 5 år og 6 måneders fængsel. Fængselsstraffen blev kortere for den 18-årige på grund af hans alder.

 

Snakkede og grinede under retssagen

Det virkede mildt sagt ikke som om de to gerningsmænd var tynget af skyld over deres ugerninger.

 

Under retssagens første dag knevrede de løs og grinede sammen.

 

“Hurtige bemærkninger frem og tilbage. De griner. Det tog et halvt minut, inden de nuværende fængselsvagter reagerer og afbryder,” skriver Aftonbladets Oisín Cantwell, der var til stede under retssagen.

 

Han kalder det hele “bemærkelsesværdigt”:

 

“En af grundene til, at drengene er i varetægt og adskilt, er at de ikke skal kunne kommunikere med hinanden, tale med hinanden.”

 

Ifølge Cantwell fortsatte de tiltalte, der havde Adidas-tøj på, at “smile” under retssagen. En af dem “nikkede glad” til sin mor, der sad blandt tilhørerne. Fria Tider

 

Begge mænd nægtede sig skyldige.

 

Dominansvold og foragt for ‘hvide’

Mishandlingen af de to mindreårige drenge minder i uhyggelig grad om, det, der kaldes dominansvold.

 

Ofrene bliver ydmygede og fornedrede, og volden bliver begået for at vise voldsmændenes magt.

 

Det er således sigende, at den 18-årige araber fra Tunesien under et tidligere røveri havde kaldt en svensker for en “forbandet hvid” og en “skide svensker”. Fria tider

 

Dominasvold er netop blevet meget omtalt i Danmark. Det er sket i forbindelse med en tyrkisk dreng, der er tiltalt for at ydmyge en dansk dreng. Han slog og sparkede ham og krævede at den danske dreng kyssede hans fod.

 

For snart 20 år siden blev der udgivet en rapport om dominansvold i Sverige, der hed: “Vi røver dem, fordi de er svenske”.

 

Man kunne allerede dengang have grebet ind. Men man ville ikke tale om gerningsmændenes etniske baggrund. Blandt andet derfor har problemet fået lov til at vokse.

https://www.friatider.se/atalet-ranarna-tryckte-upp-pinne-i-pojkens-rumpa

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…