Nu får parkinsonramte Ulla fra Struer omsider sin førtidspension – men det har holdt hårdt

Modelfoto, Colourbox

En årelang kamp for 61-årige Ulla Astrup fra Struer er omsider forbi.

 

Ulla lider af Parkinson og kan ikke løfte hovedet. Dertil kommer, at hun har skæv ryg som følge af knoglesygdommen Skoliorose.

 

Alligevel mente man i Struer Kommune, at Ulla var arbejdsduelig i en sådan grad, at hun ikke var berettiget til førtidspension.

 

Struer Kommunes stædige holdning til, at Ulla var arbejdsduelig, har været grotesk i en sådan grad, at Ullas historie løbende er havnet på de landsdækkende medier.

 

Herunder også i Den Korte Avis, hvor vi i den forbindelse blandt andet påpegede, at i modsætning til totalt invalide Ulla, har ikke-vestlige indvandrere tilsyneladende ikke problemer med at få førtidspension.

 

Men nu får Ulla førtidspension med virkning fra 1. maj

Men nu er kampen slut.

 

Ullas sag er igen blevet behandlet i pensionsnævnet i Struer Kommune, som nu omsider har besluttet, at Ulla Astrup er berettiget til førtidspension.

 

Det oplyser TV2 Nyhederne.

 

Familiens partsrepræsentant bekræfter således over for TV MIDTVEST, at pensionen er bevilget.

 

”Ja, sagen er gået igennem. Fra 1. maj får Ulla førtidspension, bekræfter Pia Kallestrup, som er privatrådgiver og partsrepræsentant for Ulla Astrup.

Læs også
Morten Østergaard: Stor forskel på vores pensionsaftale og S-forslag

 

Struer Kommune har været under hårdt pres

Lige siden medierne i marts begyndte at sætte fokus på sagen, har Struer Kommune været under et hårdt pres i offentligheden.

 

Det har blandt andet udartet sig i, at Struer Kommunes kommunaldirektør, Mads Gammelmark, som har forsvaret afslagene på førtidspension, én gang om ugen har fået leveret en Othello-lagkage af lokale aktivister.

 

Lagkagen, der igennem den sidste måneds tid blev leveret på Mads Gammelmarks kontor, blev normalt leveret hver fredag.

 

I forrige uge blev den dog leveret torsdag, og da blev kommunaldirektøren så rasende, at han hev den i en papirkurv, der stod ude i gangen.

 

Vil ikke udtale sig om lagkagerne

Kommunaldirektør Lars Gammelmark vil ikke udtale sig om lagkagerne, men har dog følgende kommentar:

Læs også
Flere og flere ikke-vestlige får førtidspension – det sker samtidig med, at antallet af danskere på førtidspension tilsvarende falder

 

”Vi tager opgaven for borgerne alt for alvorligt til at deltage i den slags pjat. Så vi kan naturligvis heller ikke spise kage og slik, som vi får på den måde. Det har vi slet ikke lyst til,” sagde Mads Gammelmark til TV2 Nyhederne den 13. april.

 

Spørgsmålet omkring Ullas sag er så, om kommunen kun tager opgaverne for borgerne alvorligt, når den bliver sat under landsdækkende mediepres.

 

Her kan du læse mere om sagen:

 

http://nyheder.tv2.dk/lokalt/2018-04-26-lider-af-parkinson-og-kan-ikke-loefte-hovedet-nu-faar-hun-tilkendt-pension

 

https://denkorteavis.dk/2018/invalide-ulla-fra-struer-kan-ikke-faa-foertidspension-men-det-kan-ikke-vestlige-indvandrere-til-gengaeld-med-en-stigning-paa-naesten-30-procent/

 

https://denkorteavis.dk/2018/indvandrere-paa-dansk-foertidspension-kaemper-i-syrien-og-irak-men-invalide-ulla-fra-struer-kan-ikke-faa-foertidspension/

Læs også
Minister vil ændre loven: Det er blevet for svært for meget syge at få førtidspension

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…