Fra retssalen i Herning: Fire ikke-vestlige mænd tiltalt for gruppevoldtægter – men pigerne ville selv og var ikke bedøvede, hævder forsvarerne

Collage

HERNING. Pigerne var ikke blevet bedøvet, og de var frivilligt gået med til det hele.

 

Sådan lød påstandene fra forsvarsadvokaterne, da der i fredags ved Retten i Herning var sidste retsmøde i den store og omfattende nævnetingssag om gruppevoldtæger, hvor fire unge mænd med ikke-vestlig baggrund sidder på anklagebænken.

 

Anklager Iben Ernst Bøttker kræver de tre af dem, en 22-årig afghansk statsborger (AL), en 26-årig irakisk statsborger (MU) samt en 25-årig afghansk statsborger (SL), udvist for bestandig.

 

Den fjerde mand (SA) er 25 år. Han er blevet dansk statsborger og kan derfor ikke udvises.

 

Han var ved anholdelsen den 8. december sidste år afdelingschef i en stor dansk butikskæde samt uddannet fodboldtræner og fodbolddommer, medens MU tidligere har været ansat som mentor i Herning Kommune.

 

Ofrene er alle helt unge piger, som færdes i miljøer med unge mænd af ikke-vestlig herkomst. De var alle frivilligt taget med til de fester, som udartede.

 

Den tungeste af sagerne: Fire mænd og én pige

Ifølge anklageskriftet, hvor alle fire er tiltalt for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje, skulle det være planlagt på forhånd, at man skulle have fat i en pige, som kunne udnyttes seksuelt

 

Således refererede anklager Iben Ernst Bøttker en SMS med teksten ”Vi skal finde en klam slot ind, vi kan udnytte.”

 

At de fandt én rygtedes åbenbart hurtigt i miljøet, fremgår det af en SMS, som afdelingschefens lillebror sendte til SL:

 

”Hvor her I fundet den fucking jyske luder?”

Læs også
Gennem fire timer blev 18-årig kvinde gruppevoldtaget af mindst syv syriske mænd – de var helt ligeglade

 

Der er her tale om ofret SN, som blev hentet ved en studenterfest og kørt til SL’s lejlighed. Her blev hun ifølge anklageskriftet dopet og udsat for en række seksuelle overgreb. Blandt andet i form af en hårbørste, som hun fik stukket op i skeden og i endetarmen.

 

SL kom først ind i billedet, efter at pigen var blevet hentet og blev spurgt, om han ville stille sin lejlighed til rådighed. Ligeledes havde Afdelingschefen heller intet med planlægningen at gøre.

 

Retsmedicinerne fandt intet spor af doping

Et af de afgørende spørgsmål drejede sig om, hvorvidt SN var blevet dopet, altså drugraped eller ej.

 

Retsmedicinerne havde ikke fundet spor af kendte dopingstoffer hendes blod, men ville på den baggrund ikke udelukke doping, da der hele tiden kommer nye og ukendte stoffer, som man af samme grund ikke kan spore.

 

I retten havde SN forklaret, at AL havde tvunget en pille i hende og derefter presset hendes mund sammen ved at holde hende under hagen med den ene hånd og presset hende i oven på hovedet med den anden.

 

Læs også
En af de fire ikke-vestlige tiltalte i voldtægtssag i Herning ville true offer til tavshed og manipulere med vidneudsagn

Pillen var herefter smeltet i munden på hende. Desuden havde hun fået en Viagra for kvinder, som skulle stimulere sexlysten.

 

De fire mænd optog en stor del af seancerne i lejligheden på adskillige videoer, som blev afspillet i retten uden at pressen havde adgang til at se dem.

 

I sin procedure fremhævede anklageren, at man på de sidste videooptagelser kunne se SN ligge nærmest lammet hen, medens hun blandt andet blev behandlet i endetarmen med en hårbørste.

 

På deres side hævdede forsvarerne, at hun blot lå og slappede af og afviste anklagerne om drugrape, ligesom alle forsvarere afviste anklagerne om voldtægt.

 

Pigen gik frivilligt med til det hele, lød det, medens afdelingschefens forsvarer, Bettina Antisch Mortensen, afviste, at han overhovedet havde deltaget.

 

Han havde blot filmet, fastslog forsvareren. Under afhøringen havde han dog erkendt, at han havde taget SN på ballerne og ”på patterne”, som han udtrykte det.

 

Læs også
Struer-knægt har drømmen om Le Mans

SN, som på det tidspunkt var under atten år gammel, havde dog en anden opfattelse af den såkaldte frivillighed.

 

Hun forlod lejligheden den 8. december lidt over klokken fire om morgenen og anmeldte overgrebene til politiet, som sammen dag anholdt alle fire.

 

De har siddet varetægtsfængslet lige siden.

 

Var alligevel nervøs for resultatet af prøverne

Selvsamme AL, som ifølge SN pressede en pille i munden hende og tvang hende til at lade den blive der, var dog helt tydelig nervøs for, at resultatet af prøverne ville vise et dopingstof.

 

I et brev, som han forsøgte at smugle ud af fængslet via en medfange, skrev han således blandt andet:

 

”Jeg tror på det og håber, kommer de dna prøver og vi stadig bliver fristforlænget (skal forblive i varetægtsfængsel, red.) så er vi på den … og så skal familien overveje hvad det vil koste at få hende fjernet som vidne. Jeg vil hellere have hende fjernet end at tilbringe 3 år i fængsel.”

Læs også
Intenst udendørs folkeliv til VM Ishockey i Herning – klik ind og se fotos

 

I retten hævdede hans forvarer, Jaqueline Mwenesani, i sin procedure noget selvmodsigende, at AL tværtimod så frem til DNA-prøverne, ligesom truslerne i brevet skulle forstås sådan, at SN skulle presses til at sige sandheden.

 

Hvad det så var for en sandhed, hun skulle fortælle, er dog uvist, for i et andet brev, han forsøgte at smugle ud, instruerede han detaljeret en veninde i, hvordan hun skulle vidne falsk om hans forhold til SN. Læs brevets tekst i link 2 efter artiklen.

 

LA vedgår at have skrevet brevene, men nægter, atd er var tale om trusler.

 

Anklageskriftet: De var to om at voldtage to piger

Medens afdelingschefen og SL udelukkende er tiltalt i forholdet omkring SN, står den 22-årige afghanske statsborger, AL og den 26-årige iraker, MU, tiltalt for yderligere to tilfælde af gruppevoldtægt.

 

Medens SN selv anmeldte overgrebene til politiet, forholder det sig anderledes med de øvrige sager. Dem kom politiet på sporet af under efterforskningen i AL’s og MU’s omgangskreds.

 

Læs også
Eva på 14 år orkede ikke at leve længere efter tre indvandreres gruppevoldtægt

Der er tal om to sager:

 

Blev lænket til sengen med håndjern

Den første er fra 2. juli 2016. I denne sag står AL og MU tiltalt for at have aftalt at misbruge to unge kvinder, KB og BC, som de havde inviteret til en sammenkomst.

 

Tiltalen lyder på voldtægt og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje ved at bringe ofrene ”i en tilstand, hvor de var ude af stand til at modsætte sig handlingerne,” som det formuleres i anklageskriftet.

 

Ifølge anklageskriftet blev begge piger tvunget til samleje og anden for sex med begge mænd.

 

Den ene ifølge anklageskrifter efter at være blevet lænket til sengen med håndjern.

 

Den anden sag er fra den 21, juni 2016, hvor begge mænd endnu engang voldtog KB, som de havde fået lokket med ind i en lejlighed.

 

I begge disse sager skulle pigerne også ifølge de tiltalte og deres forsvarere frivilligt være gået med til det hele.

 

”Vågn op for helvede, ellers voldtager jeg dig!”

I det omfattende anklageskrift står den 22-årige afghanske statsborger AL alene tilbage med endnu en tiltale for forsøg på voldtægt og anden form for voldtægt end samleje.

 

Her overfaldt han sin eks-kæreste den 2. marts 2013 om natten på en grusparkeringsplads ved Herning,

 

”idet han tildelte ….. et kraftigt slag på siden af hovedet, hvorved hun faldt om på jorden, hvorefter han satte sig overskrævs på hende på hende og holdet hende for munden og efterfølgende trak hende nogle meter hen over grusparkeringspladsen, hvor han hev strømpebukserne ned og råbte: ’Vågn op for helvede, eller voldtager jeg dig!” eller noget lignende.

 

Herefter begik AL en grove række seksuelle overgreb mod den næsten bevidstløse pige.

 

Politiet kom, men gjorde intet ved sagen

Politiet var blevet alarmeret og dukkede op. Ifølge døgnrapporten skulle eks-kæresten have bedt politiet om deres hjælp til at blive fri for AL, som ifølge også hendes veninder skulle have mishandlet hende gentagne gange.

 

Anklager Iben Ernst Bøttker beklagede meget, at politiet havde behandlet sagen så lemfældigt, da betjentene efter hendes opfattelse straks burde have indset, at der udover grov vold også var tale voldtægtsforsøg.

 

Til gengæld var AL’s forsvarer, Jaqueline Mwenesali, tilfreds med politiets daværende reaktion og affærdigede sagen med henvisning til døgnrapporten på en måde, der nærmest gav indryk af, at der blot var tale om husspektakler uden for hjemmets fire vægge.

 

”Og AL var jo kun sytten år dengang,” lød det som en slags undskyldning for overgrebene fra hans forsvarer.

 

I denne forbindelse er AL desuden tiltalt for at have oprettet en falsk profil i eks-kærestens navn og her delt nøgenfotos af hende.

 

I øvrigt er alle fire i sagen desuden tiltalt for at have filmet de seksuelle overgreb med SN uden hendes forudgående tilladelse.

 

De seks nævninge og de tre juridiske dommere under ledelse af retsformand Michael Lynge Jensen har nu trukket sig tilbage for at votere i den store og omfattende sag.

 

Der afsiges dom fredag den 14. september.

 

Læs mere her:

https://denkorteavis.dk/2018/fire-ikke-vestlige-maend-tiltalt-for-gruppevoldtaegter-med-mere-en-af-dem-har-vaeret-mentor-i-herning-kommune-og-en-anden-er-afdelingschef/ (Link 1.)

 

https://denkorteavis.dk/2018/en-fire-med-indvandrebaggrund-tiltalt-i-voldtaegtssag-den-ene-forsoegte-at-true-offer-til-tavshed-og-manipulere-med-vidneudsagn/ (Link 2)

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…