En af de fire ikke-vestlige tiltalte i voldtægtssag i Herning ville true offer til tavshed og manipulere med vidneudsagn

Foto: Colourbox

Den 25-årige butikschef, SA, som nu har opnået dansk statsborgerskab, forstod slet ikke anklagerne om gruppevoldtægt, da han tirsdag blev afhørt ved Retten i Herning. Det samme skete i går, da den 22-årige afghanske statsborger, AL, blev afhørt.

 

Sammen med tre andre ikke-vestlige andengenerationsindvandrere, blandt dem en tidligere mentor i Herning kommune, står AL tiltalt for fire gruppevoldtægter og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

 

Under afhøringerne i retten i går, onsdag den 15. august, gav AL ifølge flere medier indtryk af, at de tre kvinder plus den mindreårige pige nærmest stod i kø for at få sex med de fire andengenerationsindvandrere.

 

Hun ville jo selv have sex med os

Blandt dem den mindreårige pige, som han blev afhørt om i går, og som alle fire er tiltalt for at have udsat for grov seksuel mishandling i den 25-årige afghaner, SI’s lejlighed.

 

Her fik hun blandt andet ifølge anklageskriftet stukket skaftet på en hårbørste så voldsomt op i endetarmen, at hun blødte.

 

Hun ville jo selv, lød det fra den 22-årige afghanske statsborger.

 

Han fattede ikke, hvorfor hun havde anmeldt ham og de tre andre til politiet, for hun havde jo selv lyst, som han udtrykte det.

 

En del af bevismaterialet består af videooptagelser af mishandlingerne, som politiet fandt en mængde af på den 25-årige butikschefs smartphone.

 

Forsøgte at true hende til tavshed – hun skal fjernes

Den 22-årige afghaners påstande om, at den mindreårige pige frivilligt var gået med til det hele, fordi hun havde lyst, harmonerer meget dårligt med det faktum, at han havde forsøgt at true hende og familien til tavshed, medens han sad varetægtsfængslet i Nyborg.

 

Læs også
Nye tal viser, at antallet af voldtægter stiger, og asylansøgere bliver dømt for vold i stor stil – men indbrud falder

Her havde han besøgs- og brevkontrol, men forsøgte via en medfange at få smuglet et brev ud med følgende tekst:

 

”Jeg tror på det og håber, kommer de dna prøver og vi stadig bliver fristforlænget (skal forblive i varetægtsfængsel, red.) så er vi på den … og så skal familien overveje hvad det vil koste at få hende fjernet som vidne. Jeg vil hellere have hende fjernet end at tilbringe 3 år i fængsel.”

 

Utilslørede trusler mod familien og deres mindreårige datter. Ifølge anklageskriftet var hun under atten år.

 

I øvrigt nøjes han ikke med tre års fængsel, hvis han bliver dømt. Anklager Iben Ernst Bøttker vil udover fængselsstraf også have ham udvist af Danmark for bestandig.

 

Forsøgte at få bekendt til at vidne falsk

Et andet brev, som den 22-årige afghaner også forsøgte at få smuglet ud af arresten via en medfange, tyder i lighed med brevet med opfordring til trusler mod pigens familie på, at han ved, at han har en meget dårlig sag, der kan medføre domsfældelse.

 

Brevet er intet mindre end en drejebog til, hvordan en af hans bekendte skal vidne falsk over for politiet og i retten.

Læs også
Undgå sexoverfald på kirkegården – tysk avis formidler råd til kvinder

 

Jeg har brug for dig til at gøre mig en tjeneste

I lighed med trusselbrevet, citerer vi også her brevet, som det er formuleret i anklageskriftet. Den mindreårige pige, som det drejer sig om, og som har krav på anonymitet, har vi givet betegnelsen SA, ligesom vi også har anonymiseret navnet på den by, der omtales med en nyåbnet bar.

 

Her kommer brevet i sin fulde ordlyd:

 

”Jeg har brug for dig til at gøre mig en tjeneste. I februar omkring slutningen (den dag baren i HO åbnede) blev jeg afpresset af SA for knap 1000, – på åbningsaftenen, afpresningen var fordi pigen ellers vil fortælle alle at hun havde haft sex med mig, herunder fortælle, at hun havde haft sex med mig noget tid inden (ca. et halvt år inden).

 

med ”alle” refererede hun til alle jeg arbejder med. Pigen arbejde også på baren. Jeg betalte hende penge for hun ikke skulle ydmyge mig på dennyåbnede bar, foran det nye personale alt dette skete i hemmelighed, men jeg fortalte dig hvad jeg havde oplevet en uge efter ca (4-5 dage).”

 

Hvis du bliver spurgt, skal du sige

Det var den historie, der skulle huskes, og herefter følger en drejebog på, hvordan spørgsmål fra politiet med videre skal besvares:

Læs også
En kvinde blev voldtaget i Sverige – derefter udsendte politiet et signalement … af kvinden

 

”Hvis du bliver spurgt, skal du sige:

’AI (den 22-årige afghaner, red.) fortalte mig engang i februar/marts måned, efter at han var begyndt at arbejde på den nyhe bar, at en pige ved navn SA eller ’husker ik’ (SA streget ud), som var blevet ansat som bartender havde sagt, at han skulle betale hende nogen penge ellers vil hun dele en masse falske rygter om ham og ødelægge hans ry. Jeg husker det desværre ikke særligt godt … og på forespørgsel fra politiet bekræfte, at sigtede betalte kr. 1000 til SA samt at sigtede fortalte hende det 4-5 dage efter og såfremt politiet havde flere spørgsmål, besvare det med, at det ved hun ikke, det er længe siden’

-Betjent: Betalte han?… Jo, ca. 1000,- sagde han”

-Betjent: ”hvornår fortalte han dig det?” … 4-5 dage efter”

-(betjent streget ud)- Hvis han har flere spørgsmål, eller presser på skal du sige ”Det ved jeg ikke det længe siden ”kender hende ikke”

Stiller han ubehagelige spørgsmål skal du sige at du ikke ønsker at tale mere med ham, og at der ikke er mere du vil tilføje

-din afhøring skal du læse igennem og står der andet nævnt i det skal du bede ham slette det før du skriver under!

 

Sig du ik vil kommentere på den igangværende sag eller på noget om os på nær den historie du kender. Jeg får min advokat til at bede om, at få dig afhørt ang. den historie ”jeg engang fortalte dig om”. få det til at virke som et minde du knap nok husker så er det okay at sige ”det ved jeg ikke” …

 

Øv dig med min søster

Læs også
Gennem fire timer blev 18-årig kvinde gruppevoldtaget af mindst syv syriske mænd – de var helt ligeglade

Og brevet fortsætter:

 

”Øv dig med min søster, afvis alle beskyldninger de kommer med og er du i tvivl om noget siger du bare ”det ved jeg ik.”

 

De må spørge om alt, du behøver ikke at svare på alt! Tag dig god tid i dine svar og ik panik, virk som om du lige skal tænke over det.”

 

Vågent personale i arresten

Det var et vågent personale i arresten i Nyborg, som afslørede forsøgene på udsmugling af disse to breve, hvis indhold jo nærmest er rygende pistoler i forhold til skyldspørgsmålet.

 

Den 22-årige afghaner er endnu ikke blevet afhørt i retten om de to breve. Det bliver interessant at høre hans forklaring.

 

Næste retsmøde i sagen er fastsat til mandag den 20. august.

Læs også
De fleste voldtægter bliver begået i Roskilde og København målt i forhold til de to byers indbyggertal, men Esbjerg kan også være med

Læs mere her:

https://ekstrabladet.dk/112/tiltalt-i-grov-voldtaegtssag-pigerne-ville-selv/7268332

Den Korte Avis i går:

Fire ikke-vestlige mænd tiltalt for gruppevoldtægter med mere – en af dem har været mentor i Herning Kommune og en anden er afdelingschef

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…