Undervisningsministeriet laver materiale, som skal stoppe asylansøgeres sex-krænkelser – se hvordan det skal ske

På baggrund af omfattende sexkrænkelser af kvinder i Tyskland nytårsnat samt lignende episoder mod især yngre kvinder i nattelivet, har Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling fløjtet en ny kampagne i gang. Det skriver Jyske Vestkysten.

 

Kampagnen kommer på fire sprog, arabisk, farsi, tyrkisk og urdu foruden engelsk og dansk. Det er uvist hvorfor der ikke er medtaget noget syd for Sahara som for eksempel somalisk.

 

Kampagnen retter sig altså primært mod indvandrere herunder asylansøgere og flygtninge fra muslimske lande, hvor man oftest har en helt anden forståelse af emner som ligestilling, anvendelse af vold, voldtægt og revselse af børn end i Vesten.

 

Til brug er der trykt 88.000 foldere og 710 plakatsæt. De vil i den kommende tid blive sat op på asylcentre, sprogskoler mm.

 

I Tyskland har man fx lavet kampagner målrettet asylansøgere som ikke kan finde ud af hvordan man gebærder sig i svømmehaller, hvor der er frit udsyn til blotlagte lår og arme. Den Korte Avis har skrevet om det her. Men problemer med uterlig opførsel i svømmehaller er heller ikke ukendt i Danmark. Læs mere her.

 

Ingen garanti

Det er selvsagt bedre at gøre noget end lade stå til. Og kampagnematerialet kan sikkert også hjælpe en del ansatte med at tale med asylansøgerne om hvilke forventninger danskerne har til deres adfærd, nu hvor de er kommet til Danmark.

 

Men man skal næppe forvente, at den forebyggende kampagne vil slå dybe revner i de fremmedes livs- og menneskesyn.

 

Lige såvel som kvindelige muslimske asylansøgere ikke flår deres islamiske hovedtøj af så snart de er rullet ind over grænsen til Danmark, vil ditto mandlige asylansøgere heller ikke fluks tilegne sig danske normer og værdier.

 

Ifølge regeringen håber man, kampagnen kan speede integrationen op. Det er næppe sandsynligt, at information om det danske samfund vil gøre de fremmede mere jobparate og selvforsørgende, for det er vel dét der er det vigtigste barometer?

 

Link til at læse mere om kampagnens emner her.

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…