Asylansøgere gik amok i svømmehal – børnefamilierne er bange og bliver væk

Den fredelige svømmehal i Skærbæk ved Tønder er pludselig som forandret. Asylansøgere og flygtninge fra det nærliggende center  ‘Asylsyd’ har flere gange lavet ballade, råbt højt og hoppet i hovedet på andre i vandet.

 

Børnefamilier er blevet utrygge, og nogle af dem bliver nu væk. Det skriver jv.dk.

 

Lederen af svømmehallen fortæller, at man først forsøgte at løse problemerne ved at lave særlige åbningstider for asylansøgere lørdag aften. Men det gad de ikke. De blev væk.

 

Det er uklart, om de igen får lov til at komme sammen med de andre gæster i de almindelige åbningstider.

 

Man har også forsøgt med oversættelse af svømmehallens regler til arabisk.

 

Asylansøgere har optrådt så højlydt og voldsomt, at det har generet andre i en sådan grad, at lokalavisen skriver, at de gik amok i svømmehallen.

 

Søren Hansen, der er leder af svømmehallen under Skærbæk Fritidscenter, siger, at blandt andet flere børnefamilier har følt sig så utrygge ved asylansøgernes opførsel, at de ikke ønskede at komme i svømmehallen længere. TV SYD

 

Der har også været problemer med, at asylansøgere ikke har villet vaske sig, inden de hoppede i vandet. Det er jo heller ikke ligefrem behageligt for andre besøgende.

 

Nu forsøger man sig med pædagogiske forklaringer

Svømmehallen har nu indledt et samarbejde med AsylSyd om at få udarbejdet nogle retningslinjer, der kan fortælle asylansøgerne, hvordan man opfører sig i en dansk svømmehal.

 

”Der skal være plads til alle, men der er regler, der skal overholdes. Der skal bades, inden man skal ind og svømme, og så er der også regler inde i svømmehallen. De er ikke vant til at begå sig i en dansk svømmehal. Reglerne skal forklares en ekstra gang, siger Søren Hansen, leder af Svømmehallen.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Spørgsmålet er så, om det løser problemet.  Flere lande har disse problemer med asylansøgeres opførsel i svømmehaller. Gang på gang forsøger man på pædagogisk vis at forklare dem reglerne i håbet om, at det kan forhindre gentagelser.

 

Men der er grelle eksempler på, at asylansøgere gør, hvad der passer dem, i forhold til regler og formaninger. Blandt andet fra Tyskland og Sverige. Den Korte Avis har skrevet om flere af disse eksempler.

 

Det får nu vise sig, om man har mere held med pædagogikken i Skærbæk.

 

(TV SYD)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…