Oprørende afsløring i Sverige: Et stort antal mindreårige piger blandt asylansøgere lever i islamiske ægteskaber med voksne mænd

I november og december 2015 ankom 16 ikke-myndige asylansøgerpiger til Malmö Sverige. Fælles for pigerne er, at de er islamisk gift med voksne mænd.

 

I hele 2015 ankom 59 ikke-myndige gifte piger til Malmö. 8 havde allerede født et barn, en havde født to børn og 5 piger var gravide.

 

Alle 59 piger i Malmö er blevet bosat sammen med de mænd de kom med – de mænd som de er islamisk gift med, og som har gjort en del af dem gravide.

 

Pigerne fordeler sig aldersmæssigt som følgende:

 

13 15-årige. Alle mænd er ældre, en af dem er 30 år.

20 16-årige. En er gift med en 36-årig. Flere af pigerne var gravide da de kom til Malmö.

26 17-årige. Flere var gravide, herunder moren til 2.

 

Den seksuelle lavalder i Sverige er som i Danmark 15 år, så voksne muslimske mænd kan altså uforstyrret hygge sig med deres unge brude på asylhjemmene i Malmö. De umage par er gift ifølge deres hjemlands kulturelle normer og religiøse værdier, så det vil svenske myndigheder under ingen omstændigheder røre ved, selvom man i Sverige skal være myndig for at indgå en juridisk aftale med et andet menneske.

 

Det er altså uden betydning, at lovgivningen siger, at man skal være myndig for at indgå et ægteskab. Og det er også underordnet, at svensk lov foreskriver, at alle ikke-myndige asylansøgere, de såkaldte uledsagede flygtningebørn, skal bosættes på særlige asylhjem for sig selv, og med pædagogisk personale.

 

De 59 piger er derimod blevet bosat med voksne, og de mænd som har taget dem som koner.

 

Efter at sagen er blevet offentlig, er det nu besluttet, at pigernes sager skal undersøges igen. Socialchefen Annelie Larsson mener, at 59 er mange, men at man skal huske på, at der kom 14.450 børn til Malmö sidste år.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Malmö er Sveriges tredjestørste by. Det er uvist hvor mange barn-voksen ægteskab der er i det øvrige Sverige.

 

I Norge er de unge brude også dukket op, bla en 14-årig gravid pige, hende 23-årige mand og deres fælles barn på 18 måneder som meldte sig på et asylcenter i Kirkenæs i det nordøstlige Norge.

 

I Holland er brudene yngre

Ifølge nyhedskanalen RTV-Noord fik 20 asylansøgerpiger mellem 13-15 år lov til at blive bosat med de mænd de var islamisk gift med. En ung fyr Samo der selv er kommet alene til Holland fortæller til Tv, om et møde med en meget ung pige, som han mødte på et asylcenter:

 

”Jeg var selv flygtning og arbejdede med at fordele mad. Jeg blev meget rørt. Jeg troede, at fyren var hendes lillebror. Men så sagde hun: ”det er min søn”. Jeg var chokeret. Hun var 14 år gammel, og hun accepterede sin skæbne. Men det er forkert.” (BBC)

 

I Danmark vurderes sagerne fra gang til gang

Der er naturligvis også ankommet par til Danmark, hvor pigen er umyndig. Det bekræfter Udlændingestyrelsen overfor Berlingske.

 

Læs også
Socialdemokratisk politiker blev jaget væk fra Nørrebro: ‘Demokrati er imod Allah’

”Udlændingestyrelsen oplever ganske få tilfælde, hvor mindreårige asylansøgere (under 18 år) har et retsgyldigt ægteskab med en anden mindreårig asylansøger eller med en voksen asylansøger over 18 år, og hvor parterne derfor som udgangspunkt kan indkvarteres sammen på asylcentrene,” oplyser styrelsen. (Berlingske)

 

Udlændingestyrelsen vil altså ikke sætte tal på hvor mange der kommer og de vil heller ikke oplyse hvor unge pigerne er. Ifølge styrelsen har man ingen generelle regler, men vurderer sagerne fra gang til gang.

 

»Det afhænger af omstændighederne i den enkelte sag, herunder fx vurderingen af relationen mellem de pågældende ægtefæller samt den mindreåriges alder, om styrelsen finder det hensigtsmæssigt at indkvartere de pågældende sammen,” skriver Udlændingestyrelsen, der ikke endnu har ønsket at uddybe udtalelsen over for Berlingske.

 

Ægteskab mellem mindreårige og voksne er forbudt i det meste af verden, men især i muslimske lande, tilsidesættes loven, så familien kan bortgifte deres mindreårige døtre med voksne mænd. Ikke sjældent er manden så gammel, at han kunne være pigens far.

 

Ifølge UNICEF lever i dag mere end 700 mio. kvinder som er blevet bortgiftet som barn. Mere end 1 ud af 3 var under 15 år da de blev gift.

 

70.000 piger dør årligt i barselsseng, fordi deres kroppe ikke er tilstrækkeligt udviklet til at føde et barn, og de nyfødte børn har 60 procent højere risiko for at dø i det første leveår sammenlignet med børn født af mødre over 19 år.

 

Læs også
Ja til sharia: Socialdemokrater vil bane vej for, at muslimske mænd med flere koner kan få statsborgerskab

Det er en skandale, at myndighederne overalt I Europa tager så let på problemet, den grundlæggende årsag handler om, at man ikke har lyst til at sætte sig op mod islamisk lov.

 

Det siger sig selv, at piger som aldrig har kendt andre vilkår end at man giftes bort på et tidspunkt i puberteten, ikke vil råbe op om at de ønsker samme vilkår som alle andre mennesker i Vesten. Det skulle være meget mærkeligt, om disse purunge piger skulle ønske at blive bundet og slidt af mange graviditeter fra en meget ung alder.

 

Dertil kommer, at der kan være stor risiko for, at barnet ikke får en optimal opvækst fordi den unge mor slet ikke er mentalt klar til at være mor til 2 eller fire før unge på hendes egen alder flytter hjemmefra.

 

Det er absurd og myndighederne burde skamme sig. I Udlændingestyrelsen oplyser man, at man vurderer om det er hensigtsmæssigt at lade det umage par blive sammen.

 

Ifølge organisationen Save the Children ses en alarmerende stigning i disse ægteskab i flygtningelejrene i Jordan, Irak og Libanon, og de begrundes med, at familien er en økonomisk byrde mindre, at det beskytter pigerne og dermed er godt for familiens ære.

 

I flygtningelejrene i Libanon vurderes, at hver fjerde pige bliver gift før hun er myndig.

 

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

Hver fjerde barnebrud lever i Afrika, UNICEF forudser at i 2050 vil det gælde 42 procent.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…