Hun er 14 år, gravid og mor til et barn på 18 måneder. Hun er kommet med sin mand til Norge som flygtning – og hun er langtfra den eneste barnebrud

 

 

En 14-årig gravid pige, hende 23-årige mand og deres fælles barn på 18 måneder meldte for to uger siden deres ankomst på et asylcenter i Kirkenæs i det nordøstlige Norge.

 

Myndighederne reagere dog ikke umiddelbart på det umage par. Man skulle nemlig først finde ud af, hvordan man skal forholde sig til sagen, som ellers burde være klokkeklar for enhver. De norske myndigheder er nu nået frem til, at der nu skal indledes en efterforskning af sagen. Desværre vil den næppe føre til noget, fordi eksperter mener at det er bedre for ”det unge par” at blive sammen

 

En voksen mand har altså haft seksuelt samkvem med en mindreårig pige. Parret har et barn på 18 måneder, så manden har gjort pigen gravid mens hun har været 11 år. Manden var på daveærende tidspunkt over 20 år.

 

Man må sige det er lidt af et mirakel, at pigen ikke er død som følge af den tidlige graviditet. Manden har nu gjort den nu 14-årige pige gravid igen.

 

Man skal acceptere barnebrude

Ifølge en norsk socialantropolog Unni Wikan er der ingen vej udenom, Norge er simpelthen nød til at acceptere, at folk som kommer fra andre kulturer har andre vaner og normer.

 

”Norge må langt hen ad vejen acceptere, at mindreårige flygtningepiger er gift og får børn,” siger hun.

 

Socialantropologen mener, at det vil skade den unge pige mere, at blive skilt

 

”Ifølge traditionen og ifølge islam tilhører børnene faderens familie. Generelt er skilsmisse ikke velset, så hvis pigen har det godt i ægteskabet, bør norske myndigheder støtte op om familien – også selv om hun er en barnebrud,” siger socialantropologen og understreger samtidigt at det naturligvis er en anden sag hvis pigen udsættes for vold.

 

Ifølge NRH bor parret foreløbigt på hver sit asylcenter, men så tæt at de stadig kan have et fælleskab som familie.

Læs også
Seksuelle krænkelser, kirke og katolicisme – og den manglende vilje til at afdække, hvad der skete

 

Kan en voksen mand gøre en 11-årig pige gravid uden vold?

Hvis en voksen mand fører sit lem ind i en 11-12 årig piges skede må man formode, at det næppe er behageligt for pigen, derved at en så ung piges krop simpelthen ikke er udviklet til samleje med en voksen mand.

 

Så man må sige det kan undre, at socialantropologen som udgangspunkt forestiller sig, at alt er i den skønneste orden, fordi det er mere eller mindre normalt at voksne mænd gifter sig med mindreårige piger der hvor de kommer fra.

 

Det er virkelighedsfornægtelse i højeste potens. Dertil kommer, at pigen med stor sandsynlighed ikke har haft noget valg i forhold til giftemålet med den voksne mand. Men ikke nok med, at socialantropologen Unni Wikan som også har en professortitel taler for at der ikke skal rejses nogen straffesag mod den 23-årige mand, så er hun også ligefrem ud i, at forsvare barnebruds-arrangementet.

 

”Det er hans ansvar at beskytte kvinden og sørge for at hun ikke bliver udsat for overgreb fra andre, inklusiv mænd fra IS. Det angår hans ære, om han er i stand til at beskytte og forsvare hende, ” siger hun. (NRK)

 

Det er kort sagt vanvittigt, i stedet for at beskytte pigen og give hende lidt tilbage af den barndom som brutalt er blevet taget fra hende, så opfordrer den lærde professor til at opretholde forholdet mellem mand og pige.

 

Læs også
Nye tal viser, at antallet af voldtægter stiger, og asylansøgere bliver dømt for vold i stor stil – men indbrud falder

Den unge pige og hendes børn skal naturligvis beskyttes mod manden og den kvindefornedrende kultur som han efterlever.

 

Piger giftes bort som beskyttelse mod voldtægt og kidnapning til sexslaveri

Det er rigtigt, at en del familier i det borgerkrigshærgede Syrien i højere grad end tidligere gifter deres unge piger bort for at beskytte dem mod at de falder i hænderne på IS mfl.

 

Imidlertid må man også spørge om, det ikke ville klæde de voksne mænd som gifter sig med disse børn, under dække af, at ville beskytte pigerne fra IS, at gøre det som proformaægteskab, uden krav om at pigen skal stille sig til rådighed med sexydelser.

 

Seksuelt samvær med mindreårige ER altså forbudt, også i Syrien, omend det kun er på papiret. Men fordi kulturen er gennemsyret af især religiøse islamiske normer, ser myndighederne oftest gennem fingrene med det modbydelige barnebrudsvæsen.

 

Men at pædofili også er forbudt i Syrien har åbenbart ingen betydning for den fine norske professor, som kækt råder til, at norske myndigheder skal tilsidesætte loven, til fordel for klamme, perverse religiøst prægede kulturnormer.

 

Socialantropolog og professor Unni Wikan må jo være fra forstanden når hun kan råde til dét.

Læs også
Undgå sexoverfald på kirkegården – tysk avis formidler råd til kvinder

 

Sagen fra Norge er imidlertid ikke enestående, i Holland har myndighederne også registreret et antal barnebrude blandt asylansøgerne. Det er endnu ikke set i Danmark, men det er naturligvis kun et spørgsmål om tid. Læs Den Korte Avis omtale HER.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…