Det uhyggelige angreb i et schweizisk tog blev optaget på video – manden havde kniv og hældte brændbar væske ud i en togkupé

Politiet i St. Gallen i Schweiz er nu kommet i besiddelse af en video, der viser de uhyggelige begivenheder i et schweizisk tog, hvor en mand brugte kniv mod passagerer og satte ild til en brændbar væske.

 

Seks passagerer og gerningsmanden selv blev slemt kvæstet. Den ene passager, en 34-årig kvinde, og gerningsmanden meldes nu afgået ved døden. To passagerer, en 17-årig pige og en 6-årig dreng, er ifølge lægerne alvorligt sårede.

 

Ikke kendt af politiet

Ud fra videoen konkluderer politiet, at den 27-årige gerningsmand var alene om sin forfærdende handling.

 

Angrebet fandt sted kort før stationen i Salez i kantonen (regionen) St. Gallen. Manden er fra en nabo-kanton.

 

Politiet siger, at man på nuværende tidspunkt ingen viden har om gerningsmandens motiv. Man har således heller ikke noget, der peger i retning af et terrorangreb.

 

Manden er schweizisk statsborger, og han har ifølge politiet ikke indvandrerbaggrund. Det oplyses, at han har ”et typisk schweizisk navn”. Han er ikke kendt af politiet.

 

Som sagt foreligger der foreløbig ikke noget, der giver belæg for at tale om terror. Men den mulighed kan heller ikke udelukkes, og i den forbindelse kan det heller ikke udelukkes, at gerningsmanden er islamisk konvertit.

 

Giver mindelser om terroren i Würzburg

Angrebet giver mindelser om terrorangrebet i et tog ved den tyske by Würzburg i juli, hvor en ung mand pludselig gik løs på medpassagerer med en økse. Bagefter viste det sig, at han sympatiserede med Islamisk Stat.

 

Men selv hvis manden bag angrebet i Schweiz ikke har haft terrormotiver, kan det tænkes, at han er blevet inspireret af terrorhandlinger som dem i Würzburg.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Terrorangrebene kan bidrage til at flytte grænser for, hvad psykisk ustabile eller kriseramte mennesker kan finde på at gøre. Det er en ekstra grund til at bekæmpe dem med alle midler.

 

Se videoer her:

 

http://www.blick.ch/news/schweiz/update-zum-taeter-von-salez-taeter-27-nicht-polizeilich-bekannt-und-kein-motiv-erkennbar-id5377167.html

 

(Blick, Kronen Zeitung, Die Welt)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…