Paris var kun timer fra et nyt stort terrorangreb i supermarked

PARIS 25. november: En uge efter, at den storskrydende terrorist Abdelhamid Abaaoud blev fundet dræbt under murbrokker i huset, som politiets elitestyrker stormede i den parisiske forstad Saint-Denis, dukker der stadig  nyt frem om hans blodige aktiviteter i den franske hovedstad.

 

Ved at spore hans brug af mobiltelefon og studere overvågningsfotos fra metroen kan politiet se, at han kynisk vendte tilbage til det terrorramte 11. arrondissement, hvor han blandede sig med flygtende terrorofre, rystede tilskuere, politifolk og samaritter foran koncerthuset Bataclan.

 

Måske for at nyde virkningerne af det blodbad, han selv havde iscenesat få timer forinden.  Hans tilstedeværelse kan give sikkerhedsvagterne kuldegysninger, for måske var han stadig upåagtet på stedet, da præsident Francois Hollande sammen med premierministeren og indenrigsministeren besøgte stedet endnu før de sidste ofre var evakueret.

 

Hvis han kunne have haft held med at indlemme republikkens topfolk blandt terrorofrene ville terroren for alvor have sat sig spor i historien. Abaaoud var under alle omstændigheder indstillet på at ofre sit eget liv.

 

Blandt de seneste afsløringer, som den offentlige anklager i Paris har kunnet fremlægge, er planer om en selvmordsaktion på La Defense, det parisiske Manhattan med skyskrabere og Spreckelsens triumfbue. Her ville Abaaoud sammen med to andre iføre sig bombebælter og tage flest mulige kunder i supermarkedet Les Quatre Temps med sig i døden. Faren var overhængende, mener anklageren.

 

Salah Abdeslam og Mohammed Abrini

Den stadig sporløst forsvundne belgisk-marokkanske terrorist Salah Abdeslam har også tiltrukket sig nye overskrifter. I omegnskommunen Montrouge har man i en skraldespand gaden, hvor han havde et rilflugtssted, i dagene omkring fredag den 13. november, fundet et bombebælte nøjagtig magen til de bælter, som kamikaze-terrorister sprængte sig i luften med i Stade de  France og Bataclan. Seneste nyt om Abdeslam går ud på, at han skjuler sig i Tyskland.

 

En anden flygtning, den 30-årige Mohammed Abrini, der som Abdelslam myrdede cafegæster på Boulevard Voltaire og som han kom til Paris fra indvanderforstaden Molenbeek i Bruxelles, jagtes af både fransk og belgisk politi. Han har været i Syrien som hellig kriger, men var vendt upåagtet hjem til Belgien i flodbølgen af flygtninge og migranter.

 

Udlejeren

Manden, som havde indlogeret Abaaasoud og de andre terrorister i lejligheden i Saint-Denis, har fået sin egen sag for. Han hedder Jawad Bendaoud og er taget i sikkerhedsforvaring.

 

Da han tirsdag blev fremstillet for en dommer, forsikrede han, at han ikke anede, hvem han på opfordring havde fremlejet lejligheden til i en kort periode. Det var så lidt troværdigt, at dommeren forlængede fængslingen på ubestemt tid.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Se ham her:

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…