Når danskere køber kylling, betaler de til muslimske organisationer – regeringen gør ingenting

Når danskere køber kyllinger, så betaler de også til en eller flere radikale islamiske organisationer.

 

Danske slagterier betaler imamer fra Islamisk kulturcenter og den saudiarabiske Muslim World League for at godkende eller certificere halalslagtningen. Og den udgift lander i sidste ende hos forbrugerne.

 

Sådan var det i hvert fald for et par år siden, da Kristeligt-Dagblad skrev om problemet.

 

Men det ser ud til at være næsten umuligt i dag at få klarhed over forholdene.Det betyder, at danskerne ikke kan få klar besked på, om de betaler til ortodokse muslimske organisationer, når de køber en kylling. De ved ikke, hvor store beløb det drejer sig om, og hvad pengene bliver brugt til.

 

Og regeringen nærmest mørkelægger sagen. De vil ikke give nogen form for oplysninger.

 

Det fremgår senest af svar fra justitsminiseren og økonomiministeren til to folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti.

 

Halalslagtning

Det er af hensyn til eksporten, at næsten alle kyllinger i Danmark er halalslagtede. Det betyder at langt de fleste kyllinger i supermarkederne er halalslagtet. Men det får forbrugerne ikke klar besked om.

 

Halalslagtning er en central del af islam, som er en lovreligion med forskrifter for samfundets indretning og det enkelte menneskes adfærd.

 

Det er kun tilladt (halal) at spise kød, der er slagtet på en bestemt måde. Svinekød er helt forbudt (haram).

 

Halalslagtede dyr får halspulsåren skåret over og forbløder til døden indtræffer. I Danmark bliver dyrene dog bedøvede med en boltpistol.

 

Samtidig bliver der læst en islamisk bøn med ordene Allahu akbar. Det betyder “Allah er størst” – og altså en lovprisning af Allah som en gud, der står over den kristne Gud og andre guder.

 

Velbekomme!

 

På danske slagterier er bønnen typisk indtalt på bånd, og den bliver så sendt ud gemmen en højtaler.

 

Muslimske organisationer betales for at godkende halalslagtningen

Muslimer i Danmark og udlandet vil være sikre på, at kød er halalslagtet efter islams forskrifter. Derfor skal kødet certificeres.

 

Den opgaver er overladt til muslimske organisationer. Danske imamer med tilknytning til Islamisk Kulturcenter overvåger, at slagteprocessen foregår efter Koranens forskrifter, så kødet kan sælges i Danmark og i udlandet.

 

Hvis kødet skal eksporteres til Saudi-Arabien, kræver det et stempel fra Muslim World League, en organisation, skriver Kristeligt-Dagblad.

 

Organisationen Landbrug og Fødevarer varetager certificeringen, og imamens årlige inspektionsbesøg på et dansk slagteri kostede i 2013 6700 kroner.

 

Ifølge Landbrug og Fødevarer betalte de tre danske kyllingeslagterier dengang skønsmæssigt tilsammen omkring 25.000 kroner om året til Muslim World League for godkendelsen af eksporten til Saudi-Arabien, ifølge Kristeligt-Dagblad.

 

Islamisk Kulturcenter modtager nogenlunde samme beløb fra de fire store kreaturslagterier. Omkostninger, der betales af danske og udenlandske kunder.

 

Men hvad er det for organisationer som slagterierne betaler?

 

Islamisk Kulturcenter

Det er ikke mange oplysninger, der er tilgængelige om Islamisk Kulturcenter. Men de har et par gange gennem årene været i mediernes søgelys.

 

For eksempel gik imamen Farouk Sultan ifølge B.T. på et tidspunkt amok i en strøm af trusler om mord, bål og brand.

 

Kulturcenteret har også fået et krav om at betale penge tilbage, som de har fået i tilskud til undervisning, som de ikke kunne dokumentere. B.T.

 

Shahid Mehdi, der er mufti tilknyttet Islamisk Kulturcenter vakte også for nogle år siden opstand, da han sagde, at kvinder selv er skyld i det, hvis de bliver voldtaget.

 

Muftien fremsatte sine udtalelser i DR2-programmet “Tal med gud”og i dagbladet B.T.:

 

“Al den kriminalitet, der begås mod kvinder, sker, fordi de ikke er tildækkede. Kvinder får ingen respekt, når de ikke bærerslør”, sagde han blandt andet. (dr.dk)

 

Muslim World League

Muslim World League er uden omsvøb en fundamentalistisk muslimsk organisation.

 

Muslim World League er talerør for den ultra ortodokse udgave af islam, wahhabismen, som blandt andet er dominerende i Saudi-Arabien. Religion.dk på kristeligt-dagblad.dk skriver blandt andet:

 

Muslim World League, som kontrollerer halal-slagtet kød i Danmark, er finansieret af Saudi-Arabien. Organisationen arbejder for at fremme wahhabismen, som er den fundamentalistiske udgave af islam, der udgør grundlaget for den saudiske stat.

 

Organisationen har siden 1962 arbejdet på at udbrede konservative religiøse værdier og sharialov i den muslimske verden, skriver Kristeligt-Dagblad.

 

Man kan læse mere på halalnejtak.dk

 

Regeringen henviser til PET, som ikke vil sige noget

Dansk Folkeparti har forsøgt at få nogle af disse forhold frem i lyset. Men hidtil uden held.

 

“Det er meget bekymrende, at danske forbrugere betaler til en organisation som Muslim World League. Vi ved ikke, om midler, der stammer fra halalcertificeringsafgifter, anvendes til at støtte terrororganisationer, islamistiske organisationer eller promovering af sharia. Og det ved regeringen tilsyneladende heller ikke”, siger Claus Kvist Hansen fra Dansk Folkeparti til Den Korte Avis.

 

I et svar til Claus Kvist Hansen henviser Justitsministeren til Politiets Efterretningstjeneste, PET.

 

Og PET skriver, at de ikke kan besvarer spørgsmålet inden for rammerne af et folketingsspørgsmål.

 

Claus Kvist Hansen er utilfreds med svaret, fordi det viser, at der ikke føres kontrol med, om penge, der stammer fra halalcertificeringsafgifter. (se svar på Spørgsmål nr. 905 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg)

 

Danskerne bør kunne fravælge halal

Martin Henriksen har forsøgt, at få Økonomiminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille til at pålægge Danmarks Statistik at følge området. Men det bliver blankt afvist i svar på spørgsmål 938 i Udlændinge- og integrationsudvalget.

 

“Det er uholdbart at der kanaliseres penge til muslimske organisationer, bare fordi danskerne godt kan lide kylling. Det bør der være åbenhed omkring, ligesom forbrugerne bør kunne fravælge halalslagtet kød”, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

“Vi kommer til at tage det op igen, for det er i den grad urimeligt, at danskernes penge går til den slags. Vi kan gøre noget politisk på Christiansborg, men jeg vil også gerne understrege, at den enkelte forbruger også kan gøre noget. Man kan nede i sit lokale supermarked spørge ind til tingene, og bede om at der også er mulighed for at købe kød, som ikke er halalslagtet, siger Martin Henriksen.

 

Det er kritisabelt, at kristne danskere og andre ikke-muslimer kun kan få kyllinger, som er velsignet med ordene om, at Allah er størst. Derfor skal det være muligt for forbrugerne at fravælge halalslagtet kød.

 

Men det kan reelt kun lade sig gøre, hvis kødet er mærket som enten halalslagtet eller ikke-halalslagtet.

 

Men en mærkning har tilsyneladende lange udsigter.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…