Pro-palæstinensiske demonstranter i København råbte “jihad” – Vesten står frygtsom og uforberedt overfor den voksende trussel

Propalæstinensisk demonstration (Foto: Ilker Eray/Middle East Images/ABACAPRESS.COM/ Ritzau Scanpix)
Getting your Trinity Audio player ready...

Det var Hamas der startede krigen mod Israel med det mest omfattende og bestialske angreb på jøder siden anden verdenskrig.

 

Det har affødt forfærdelse og fordømmelse i Danmark og det øvrige Europa.

 

Men ikke kun det. Der er også begejstret opbakning til Hamas og tilslutning til deres blodige og sadistiske mord på israelere. Og en mere indirekte tilslutning.

 

Situationen er alvorlig i storbyer som London, Berlin, Bruxelles og Paris.

 

Men også København er ramt af en afskyvækkende positiv holdning til militant islamisme.

 

Flere gange er der blevet råbt militante islamiske kampråb som ligger i chokerende forlængelse af Hamas’ modbydelige angreb på Israel den 7. oktober.

 

Under en pro-palæstinensisk demonstration i København blev der råbt: “Palæstina er besat! Det skal løses med jihad”. Det skriver Berlingske, der fortsætter:

 

“Jihad! Jihad! Jihad! Jihad,” råbte menneskemængden, da den nåede Kongens Nytorv, ligesom der blev råbt andre propalæstinensiske tilråb samt gentagne »Allahu Akbar”.

 

Der blev svinget med flag med den islamiske trosbekendelse, som Hizb ut-Tahrir og andre fundamentalistiske muslimer bruger. (se video her)

 

Var det ikke en opfordring til had eller terror? Det ville flere gerne vide.

 

Men Københavns Politi mente ikke, der var grundlag for at skride ind.

 

Politiet fortalte Berlingske, at de havde googlet betydningen af »jihad« og på den baggrund fundet frem til, at der ikke var basis for en sigtelse, idet ordet kan have flere forskellige betydninger, og at ytringen således lå inden for rammerne af ytringsfriheden.

 

Det er foruroligende og opsigtsvækkende, at politiet efter så mange år med fundamentalistisk islam i vækst, fortsat er så uvidende.

 

Politiets uvidenhed har da også fået flere til at reagere.

 

Ina Rosen skriver ordforklaring til politiet

En af dem er Ina Rosen, der er tidligere forperson for Det Jødiske Samfund og religionssociolog.

 

Hun skriver, at politiet må have glemt den sammenhæng ordet jihad her optræder i. Derfor kommer hun med en ordforklaring, der kan hjælpe med at forstå kaldet til jihad. Hun skriver:

 

  1. Råbet »Allahu Akbar« må i den nuværende politiske situation og i konkret kontekst af offentlige demonstrationer forstås som en opfordring til væbnet jihad.
  2. Opfordring til jihad mod en bestemt gruppe eller et land er en utvetydig opfordring til væbnet konflikt.
  3. Råbet »Khaybar Khaybar, ya yahud« er en opfordring til drab på jøder som befolkningsgruppe.
  4. Råbet »Fra floden til havet« er en krigserklæring mod Israel og statens jødiske medborgere som samlet gruppe med ønsket om at rense Israel for jøder og underkaste området et islamistisk styre.
  5. At flage med jihadi-organisationers flag på gaderne i Danmark er en opfordring til muslimer om at forene sig under jihadist-flag til væbnet kamp mod Vesten og Israel. (Berlingske)

 

Eva Terndrup beder om aktindsigt hos politiet

En anden reaktion kommer fra Eva Terndrup, der har bedt om aktindsigt hos Københavns Politi. Hun skriver:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvidenhed straffes nu

I flere årtier har myndighederne og andre ikke sat sig ind i, hvordan islam og et voksende antal muslimer forandrer et samfund.

 

Denne uvidenhed betaler vi nu prisen for. Der er et stigende antal fundamentalistiske muslimer der vil bekæmpe Vesten og de vestlige værdier. Og Vesten står frygtsom og uforberedt over for den voksende trussel.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…