Kendt TV-journalist rapporterede om hadtale i moskeer – nu får han dødstrusler og tør ikke sige et ord om islam

Getting your Trinity Audio player ready...

En højt profileret journalist i Tyskland har meddelt, at han ikke længere har til hensigt at diskutere eller kritisere islam efter en bølge af trusler mod ham.

 

Det siger han i et opsigtsvækkende interview med Die Zeit, som er citeret i flere andre medier.

 

Constantin Schreiber, der er en kendt forfatter og journalist, arbejder for TV-nyhederne, Tagesschau, der svarer til TV-avisen. Welt skriver:

 

“Tagesschau”-journalisten Schreiber ønsker ikke længere at kommentere islam: fanatikere stempler ham som anti-islam, fordi han rapporterede om had og aggressioner, der blev prædiket i tyske moskeer.”

 

Udover journalistisk  om islam i Tyskland, så har Schreiber også skrevet en række bøger om islam.

 

Men det er nu helt slut, siger han.

 

Han får så mange dødstrusler fra muslimer og så mange hadefulde angreb fra venstreekstremister, at han helt stopper med at tale om islam.

 

I interviewet siger Schreiber, at han vil lukke det kapitel i sit liv. efter at have modtaget adskillige trusler som reaktion på hans oplysninger og debat om islam.

 

“Jeg vil ikke længere kommentere noget, der har den fjerneste forbindelse til islam,” siger han.

 

“Jeg vil ikke skrive bøger om det, jeg vil afvise anmodninger om talkshow, jeg vil ikke gøre det mere.”

 

Schreiber citerede en række trusler og verbale angreb på ham som er grunden til, at han opgiver enhver diskussion af islam.

 

Flere af hans kolleger på TV-stationen har også beklaget sig over ham og kaldt ham højreekstrem.

 

Han beskriver også andre angreb i interviewet.

 

Et af dem kom fra en taxachauffør.

 

Han truede ham med ordene:

 

“Nu ved jeg, hvor du bor!”.

 

Det var en skræmmende oplevelse, siger han.

 

Den tyske journalist er langt fra den første offentlige person, der dropper deres diskussion om islam på grund af trusler om vold.

 

En af dem, man kan nævne som eksempel, er den kendte franske journalist Ophélie Meunier, som også blev truet på livet og fik politibeskyttelse, efter at hun har lavet et TV-program om islamister i den nordfranske by Roubaix. (DKA)

 

Men kan kan også nævne den franske skolelærer, Samuel Paty, som fik halsen skåret over efter, at han havde vist tegninger af Muhammed som led i sin undervisning.

Welt.de, FAZ

https://www.focus.de/politik/deutschland/wegen-der-drohungen-und-angriffe-tagesschausprecher-constantin-schreiber-will-sich-nie-mehr-zum-islam-aeussern_id_205405433.html

https://www.juedische-allgemeine.de/politik/constantin-schreiber-und-sein-schweigen-ueber-den-islam/

https://www.welt.de/politik/deutschland/article247449126/Nach-Angriff-Tagesschau-Mann-Schreiber-will-sich-nicht-mehr-zum-Islam-aeussern.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…