Video: Bønnekald med “Allahu akbar” gjalder ud over byen – her siger indbyggerne råt for usødet, hvad de mener om det

Muslimer i Danmark presser på for at få kommer til at sige ja til højtalerforstærket bønnekald.

 

Fire borgerlige partier har fremsat forslag i Folketinget om at forbyde bønnekald. Men de har ikke flertal.

 

Socialdemokratiet, de radikale, SF og Enhedslisten siger nej til et forbud.

 

Måske de skulle tage til New York, hvor der flere steder er bønnekald. Det er ved at drive flere amerikanere til vanvid. De oplever det som en ulidelig støj. Og hvad værre er: Det er en kulturel provokation, at man skal høre, at der bliver råbt “Allahu akbar” – Allah er størst – ud over en by, som har en kristen historie.

 

Masjid-Al-Aman moskeen kalder til bøn – på trods af at moskeen ligger i Cypress Hills, Brooklyn, midt i New York. Borgerne protesterede.

 

Der skrev Den korte Avis om i 2018. Men det er fortsat et kæmpe problem for mange af byens borgere. (Den Korte Avis)

 

Moskeen hører til en af de absolutte topscorer på byens klage-hotline. Det har New York Post lavet en artikel om, se her.

 

Bønnekaldet sker 5 gange om dagen, fra tidlig morgen til sen aften, og kan, trods New Yorks øvrige støj, høres over halvanden kilometer væk – “twenty blocks”. En nabo taler om 200 decibel. Hun siger, at det er alt for højt, og man ved aldrig, hvornår det går i gang.

 

Hvert bønnekald – hazan – varer to minutter. Selvom det overskrider de tilladte grænseværdier, så er det ikke noget moskeen kan tage sig af. Det får nemlig flere til at komme til bøn.

 

Lyden er både melodisk og beroligende forklarer Kobir Chowdhury, der er moskemedlem. Hvis man lytter til det, og kender betydningen, så er det ikke forstyrrende, siger han.

 

Sådan har ikke-muslimer det ikke. Det forholder sig lige omvendt. Og når man kender indholdet af bønnekaldet bliver det endnu mere uudholdeligt.

 

En ortodoks jødisk synagoge i Williamsburg, der ligger i en anden del af Brooklyn, fik en bøde for med lyd, en gang om ugen, at gøre opmærksom på noget, der hedder Shabbos. Ud over bøden fik synagogen besked på, at skrue ned for lydstyrken.

 

Det er ikke sket ikke for moskeen. Den får af myndighederne i New York hverken bøder eller besked om at skrue ned for lydstyrken, se Geller Report her.

 

Man vil jo ikke forstyrre den religiøse “fred”.

 

Et lille videoklip fra et af moskeens bønnekald er lagt ud på YouTube. Kvinden der står lige udenfor, da bønnekaldet går i gang – hendes reaktion og kommentar – siger alt om, hvor forstyrrende det er, se og lyt med her.

Det er næsten komisk. Hvis ikke det var så uhyggeligt, ville det være sjovt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…