Kvindelig betjent dømt for at lække oplysninger til bandekriminelle – ny opsigtsvækkende rapport viser, hvor alvorligt problemet er

Illustration via Samnytt.se
Getting your Trinity Audio player ready...

Politibetjente, ledende politifolk og andre ansat i det svenske politi, bliver i stor stil rekrutteret af bandekriminelle. De lokker eller tvinger dem til at lække oplysninger.

 

“Der er en trussel indefra i nogle af vores vigtigste samfundsfunktioner,” siger Louise Brown, der er antikorruptionsekspert.

 

Siden 2018 har der været 514 meldinger om formodede lækager, viser en stor undersøgelse gennemført af det store svenske dagblad, Dagens Nyheter. (SVT)

 

Bander er traditionelt synonym for indvandrerbander.

 

“Camilla” blev afsløret af kolleger

En af dem, der har ladet sig udnytte af er valgt ud af de kriminelle, er “Camilla”, der havde en ledende stilling i politiet. På det tidspunkt, hvor hun lækkede til de kriminelle, var hun leder af en gruppe inden for politiet, der specialiserede sig i alvorlige forbrydelser, det skriver DN.

 

Camillas kolleger havde længe haft mistanke om, at nogen lækkede oplysninger.

 

Hun blev til sidst afsløret af sine kolleger på et hotel. Først forlod en alvorlig kriminel lokalet og derefter deres kollega Camilla, skriver DN.

 

Hun blev dømt for computerhacking og idømt en bøde. I dag arbejder hun som leder i en offentligt finansieret virksomhed, skriver SVT.

 

Antikorruptionsekspert: “Mafia-metoder”

Samfundets funktioner er skrøbelige,” siger Louise Brown til SVT.

 

Der er mange sikkerhedsforanstaltninger såsom sikkerhedsklassificeringen, procedure ved rekruttering og opfølgningen på sikkerhedsrisici i personalet. Men vi må konstaterer, at det ikke virker, siger hun.

 

Og det er ikke kun politiet, der er infiltreret af bandekriminelle siger Louise Brown:

 

“Det kan sammenlignes med mafiametoder, når de kriminelle har infiltreret den offentlige sektor, vores vigtigste myndigheder og påvirker beslutninger, der muliggør mere kriminalitet.”

Sverige har læge været skånet for organiseret kriminalitet i politiet. Men den omsiggribende alvorlige bandekriminalitet, der er opstået i kølvandet på Sveriges usædvanligt høje immigration, har ændret på det.

Der er nu år efter år et voksende antal afsløringerne af advokater og politifolk, der stå på de kriminelle banders lønningsliste. Det kan handle om penge, afpresning eller etnisk loyalitet.

DN’s kortlægning af den bandekriminelle infiltration af Politistyrelsen viser en stor forskel på mænd og kvinder, skriver Samnytt.se.

 

Det er især nemt for banderne at rekruttere kvindelige politibetjente gennem sex og “kærlighedspleje”.

 

Mandlige politibetjente bliver især betalt for at lække information. Men det er betydeligt sværere, viser rapporten ifølge Samnytt.se.

 

Korrupte politibetjente købt af organiseret kriminalitet har længe været et problem i mange lande.

———————————————————————————————————————-

Den følgende tekst med eksempler er gengivet direkte fra Samnytt.se:

Politikvinder mest almindelige læk

Men en metode, der skiller sig ud, er bandekriminelle mænd, der forfører helst yngre, men også lidt ældre politikvinder ind i et seksuelt og/eller romantisk forhold og derefter begynder at bruge dem til at få adgang til oplysninger i politiets forskellige journaler og kriminalefterforskninger, som banderne kan få gavn af. fra at være et skridt foran og undgå at blive fanget. 8 ud af 10 sager i DN’s efterforskning er af den slags.

 

Her er den kvindelige gruppeleder , der havde et seksuelt forhold til en bandekriminel mand med forbindelser til flere skyderier og eksplosioner og lækkede oplysninger fra politiets databaser til både ham og hans kumpaner. Hun slap med en betinget dom og en bøde og sagde op i forbindelse med dommen.

 

Her er den kvindelige efterforsker med en nøglerolle i arbejdet mod den bandekriminelle indvandrervold i flere politiregioner, der havde kærlighedsforhold til ikke kun et men to bandemedlemmer, hvoraf den ene er fætter til den berygtede Rawa “kurdiske ræv” Majid . Hun arbejdede på kriminalefterforskning, hvor begge de mænd, hun havde forhold til, var mistænkte og lækkede oplysninger til dem. Hun slap også med en bøde og sagde op, da dommen faldt.

 

Her er den kvindelige grænsekontrolmedarbejder ved grænsepolitiet, der lækkede klassificerede oplysninger til flere kriminelle netværk, heriblandt Bandidos, Bredäng-netværket og Botkyrka-netværket, under igangværende bandekrige. I lighed med ovenstående sag slap kvinden med en betinget dom og fratrådte i forbindelse med dommen.

 

Her er den kvindelige civilansatte kriminalefterforsker , der havde seksuelle forhold til hele fire forskellige alvorlige bandekriminelle mænd, samtidig med at hun efterforskede en af ​​mændene. Til dem lækkede hun hemmelige dokumenter indeholdende blandt andet efterretningsoplysninger. Hun blev også dømt for at have haft seksuelt forhold til fængslede bandekriminelle. Efter fastlagt mønster slap hun med en bøde og sagde i den forbindelse op.

 

Her er ikke mindre end fem kvindelige operatører på politiets alarmcentral, der havde relationer til mænd i det kriminelle MC-miljø. inklusive Hells Angels og lækkede oplysninger til dem. mindst en af ​​kvinderne var i stand til at fortsætte med at lække til banderne i flere år på trods af at de blev tippet af politiets ledelse. Hun blev fyret, men ikke sigtet. Hvad der skete med de fire andre kvinder er uklart.

 

Her er den kvindelige områdechef ved politi, der ringede til en bandekriminel mands mobiltelefonnummer og advarede ham om, at han var eftersøgt og aflyttet af politiet for et bandemord dagen før. Hun slap med en bøde og en kommentar fra sin gruppeleder om, at det, hun gjorde sig skyldig i, var “forkasteligt”.

 

Her er den kvindelige efterretningskoordinator i en afdeling for alvorlig organiseret kriminalitet, som hjalp bandenarkohandlere, hvoraf den ene var en pårørende, med politioplysninger til at håndtere 43 kilo kokain uden at blive fanget. Ligaen blev alligevel sprængt i luften og dømt til erkendelige straffe. Politikvinden slap dog ifølge de facto praksis med en bøde.

 

Her er den kvindelige politibetjent , der lækkede hemmelige oplysninger fra en drabsefterforskning til kriminelle, herunder oplysninger fra tæsk i politiets registre. Selvom hun blev dømt for en lang række forbrydelser, som også omfattede ulovlig privat spionage med en mandlig kollega og en advokat, stoppede straffen ved en betinget dom og en bøde. Hun sagde op i forbindelse med dommen.

 

 Kvindelig politichef lækket hemmelig information til gangster – mistænkt kærlighedsaffære

Førte til alvorlige tæsk og sandsynligt mord

I en sag, som DN beskriver detaljeret, var kvinden medvirkende til at lække sådanne oplysninger til sin kriminelle partner, at en person fra en konkurrerende bande med beskyttede personoplysninger kunne blive fundet og brutalt slået med et baseballbat. I et andet tilfælde forsvandt en sådan person simpelthen og er mistænkt for at være blevet myrdet.

 

Som i andre sager slap kvinden med en bøde. Hun måtte forlade politiet, men fik derefter et lignende job hos en anden myndighed, hvor hun har adgang til hemmelige oplysninger af lignende art. Politimyndigheden har klassificeret det meste af sagen.

Læs også:

Brå rekrutterede bandekvinden, der blev fyret fra politiet

https://samnytt.se/poliskvinna-hade-sex-med-haktad-och-lackte-hemlig-info-vill-visa-medmansklighet

“Farligt for demokratiet”

Alene siden 2018 har der været over 500 anmeldelser om politilækager til kriminelle. Men i kun omkring 30 tilfælde har det ført til, at nogen har afsluttet deres ansættelse, enten selv eller ved afskedigelse. Kun i 14 af disse har det været muligt at retsforfølge en politiansat. I fire tilfælde kunne lækager være forbundet direkte med bandekriminelle hævnaktioner, hvor nogen blev myrdet eller såret.

 

Ingen ved, hvor stor den mørke figur er. Sænkede adgangskrav og mål for etnisk mangfoldighed og ligelig kønsfordeling til politiuddannelsen er blevet kritiseret for yderligere at øge risikoen for politilækager.

 

– Det er farligt for demokratiet. Folk risikerer at miste troen på samfundet, bemærker Martin Valfridsson, afdelingsleder for særlige efterforskninger i den svenske politimyndighed, der efterforsker politiansatte, der er mistænkt for forbrydelser, i en kommentar til DN.

 

At kravene for at blive politibetjent er blevet så lavt og forkert prioriteret, at direkte uegnede personer, der omgås bandekriminelle kan komme ind i Politistyrelsen, er også noget, der betegnes som “ødelæggende” for ånden i korpset og det. atmosfære i afdelingerne. Kolleger til politibetjente, der afsløres i ledtog med den alvorlige forbrydelse, beskrives som “forrædere” og “som at have en spion i taskforcen”. At man ikke ved, hvilke kolleger man kan stole på, påvirker politiets arbejde alvorligt.

 

LÆS MERE:  Politikvinde havde sex med en anholdt og lækket hemmelig information: “Vil vise menneskelighed”

Flere metoder – men en “vender konstant tilbage”

DN oplyser, at man i sin kortlægning har identificeret flere metoder for kriminelle til at få adgang til hemmelige politioplysninger. Men én metode går hele tiden igen: At indlede seksuelle relationer med strategisk udvalgte kvindelige politiansatte.

 

Kvinderne bliver af deres bandekriminelle kontakter undervist i, hvordan de kan udtrække hemmelige oplysninger fra politiets system, uden at det ser mærkeligt ud. En måde er at iscenesætte en 112-alarm og handle på den for derefter at have tilsyneladende legitime arbejdsrelaterede grunde til at søge i politiets databaser. En lignende metode er at skrive en såkaldt luft-PM eller rapport om en kriminel person, som så kan blive slået, uden at det ser mærkeligt ud på overfladen.

 

– De fleste politiansatte er loyale og opfører sig fremragende, men lækager til kriminelle er stadig et udbredt problem. Det har stået på længe i det sydlige Europa. På kort tid har det etableret sig også her, siger Martin Valfridsson til DN.

 

Politimyndigheden gør det dog svært for dem, der ønsker at gennemgå præcis, hvor udbredt problemet er. Sager af denne art klassificeres som “følsomme” og mærkes som fortrolige. Fra politiledelsen ligger låget på, der gælder journalister. DN skriver, at de var tvunget til møjsommeligt at opspore dagbogsnumre fra forskellige myndigheder for at trænge ind i hemmeligheden og kunne udføre deres kortlægning.

 

LÆS MERE: Dømt databrudsbetjent snydt med kriminel – nu leder på hospitalet

Holder kroge og etnisk loyalitet

Udover den langt mest almindelige sex- og kærlighedsmetode til at skaffe informanter inden for politiet, er der ting som, at nogen på gaden tipper bandelederne om, at en politiansat har købt for eksempel hash eller kokain. Det bruges så som en krog på personen for at få information ud.

 

En anden måde er at gøre brug af de stærke etniske familie- eller klanbånd, der eksisterer, fordi bander og politifolk nu har samme indvandrerbaggrund. Den loyalitet kan ofte overtrumfe det over for Politistyrelsen og det svenske samfund.

 

Politistyrelsen er ikke den eneste sociale institution, der er infiltreret af de kriminelle immigrantbander på denne måde. Andre dele af retssystemet og Kriminalforsorgen er også interessante for organiseret kriminalitet at have indsigt i.

Rekrutteret på samme måde som spioner

I en netop udgivet rapport fra Det Kriminalpræventive Råd (Brå) bliver der slået alarm om, hvordan de kriminelle bander er blevet meget dygtige til at finde interessante og samtidig sårbare personer at rekruttere. Metoderne minder om, hvordan fremmede magter rekrutterer spioner.

 

Kvinder bliver allerede striglet under politiuddannelsen og banderne har uddybet rutiner for dette via dating-apps og andet. Når kvinderne bliver fanget, ser de ofte sig selv som ofre og anklager ikke sjældent politimyndigheden for ikke at have fået nok støtte og hjælp i deres situation. Samtidig er der ingen eksempler i undersøgelsen på, at kvinder går til deres ledere og beder om sådan hjælp, før de blev afsløret.

 

DN oplyser, at lækager af denne art “er steget i takt med, at alvorlig kriminalitet har rykket sine positioner”. Det er som en konsekvens af de seneste 50 års usædvanlig høj immigration med en profil, hvor en stor del ikke kan integreres i det svenske samfund, men rekrutteres til bandekriminelle miljøer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…