Video: “Den danske sang er en ung blond pige” blev lagt for had – men så gik Danmark amok

“Den danske sang er en ung blond pige” blev onsdagens mest omtalte historie. Eller rettere sagt beretningen om et møde CBS, hvor sange blev sunget.

 

På mødet sagde en tilstedeværende, at hun var krænket over sagen. Og minsanten om hun ikke fik en undskyldning af viceinstitutleder Mads Mordhorst.

 

Det fik nærmest Danmark til at gå amok i vrede.

 

Historien udløst et ramaskrig. Hvad var det for noget! At lægge en sang fra Højskolesangbogen for had som nærmest racistisk. Det var bare for langt ude for mange mennesker.

 

Der er i løbet af dagen skrevet et stort antal artikler om sagen. Og artiklerne er blevet delt et utal af gange på nettet. Også artiklen i Den Korte Avis.

 

Flere politikere kom på banen og tog kraftigt afstand fra forløbet og påstanden om, at sange var krænkende: Statsminister Lars Løkke Rasmussen, kulturminister Mette Borck og justitsminster Søren Pape Poulsen var nogle af dem

 

Professor emeritus, Ole Thyssen, der var til stede ved mødet, tager også i dag afstand i Berlingske. Han siger blandt andet:

 

»Det er meget, meget langt ude, at der kommer en kvinde fra et meget fremmed land og pludselig vil have lov til at sætte dagsordenen for, hvad vi må synge i Danmark. Hvis jeg kom til Sri Lanka eller Pakistan og sang om unge sorte kvinder, så ville jeg ikke føle mig krænket. Fordi jeg ved, det er et land, hvor der er mange mørkhårede. Og fordi, jeg ved, at kommer jeg til et fremmed land, så opfører de sig mærkeligt, og at det må jeg acceptere.«

 

Hør sangen her sunget af DR Pigekoret:

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…