Muslimsk læge sidder iført lægekittel fra Region Syddanmark og anbefaler islam som våben mod djævlen

Skærmprint fra YouTube

En læge iført sin hvide lægekittel sidder ved sit skrivebord i et lokale, der ligner et konsultationsværelse. På lægens kittel kan man se Region Syddanmarks logo, og på bordet foran ham ligger et stetoskop. Han giver gode råd.

 

Det er der i sig selv intet mærkeligt i. Det er en læges pligt at rådgive sine patienter.

 

Lægen rådgivning er optaget på en video. Heller ikke det er der noget specielt mærkeligt i. Nogle læger praktiserer rådgivning via video.

 

Alligevel er der noget helt galt ved situationen.

 

Lægen på videoen giver nemlig ikke professionelle råd om sygdom og helbredelse. Han forklarer derimod, hvordan man kan bruge islam til at bekæmpe djævlebesættelse …

 

Den hvide kittel, konsultationslokalet og stetoskopet tjener tilsyneladende kun til at foregøgle, at hans islamiske budskaber er forbundet med en særlig medicinsk autoritet.

 

Agitation for muslimsk organisation

Historien om den muslimske læge kan blandt andet læses på dagbladet-holstebro-struer.dk.

 

Lægens navn er Mustapha Itani. Han er ansat ved Odense Universitetshospital. Og så er han i øvrigt medlem af Venstre, som han repræsenterer i regionsrådet.

 

Videoen blev i foråret offentliggjort på Facebook og Youtube op til den muslimske fastemåned, Ramadanen. Den er udgivet af den muslimske organisation IChange og fungerer som agitation for denne organisation.

 

Mustapha Itani optræder på syv andre videoer, der er udgivet af IChange – med lægekittel og det hele.

 

Profeten Muhammed har svaret på det hele

På den aktuelle video fortæller Itani muslimer om, hvordan de kan håndtere deres vrede under Ramadanen.

 

Han forklarer dem, at vrede er djævelens værk, og at djævelen er skabt af ild. Derfor skal muslimer gennemføre en spirituel afvaskelse, hvis de føler vrede, mens de faster.

 

Det er ikke noget, Itani har fundet ud af gennem sin lægeuddannelse. Det er noget, som Profeten Muhammed har sagt, må man forstå.

 

Mustapha Itani bruger således sin danske lægelige autoritet til at skabe troværdighed omkring dogmatisk islamisk forkyndelse.

 

Han sidder i sin lægekittel og postulerer, at Profeten Muhammed har svaret på, hvordan man bekæmper psykologiske og sociale problemer. I dette tilfælde altså problemer med at styre sin vrede.

 

Grænsen mellem lægevidenskab, som vi kender den i Danmark, og islam bliver ophævet. Det hele kommer til syvende og sidst fra én autoritet: Profeten Muhammed som sendebud for Allah.

 

Bruger sin lægerolle til at hylde Allah

I Danmark bygger lægevidenskab ikke på nogen religiøse autoriteter. Den bygger på videnskabelige forskningsresultater og erfaringer. Vi betragter det som uetisk, uvidenskabeligt og farligt for patienterne, hvis man blander profeten Muhammed eller andre religiøse autoriteter ind i dette.

 

Men for rettroende muslimer ser det anderledes ud. Her afgør Koranen og Profeten Muhammed i sidste ende, hvad der er sandheden, og hvilke regler man skal følge. Islam er ikke bare en religion i vores forstand. Islam giver rettesnoren for alt, hvad vi gør.

 

Det er det, Mustapha Itani demonstrerer ved at sidde i en lægekittel og påberåbe sig Allah. Han bruger sin lægerolle til at styrke troen på Allahs almagt.

 

Klage

Videoen har fået en anden læge, Marianne Mørk Mathiesen, til at sende en officiel klage til både Region Syddanmark og Lægeforeningen. Hun er selv medlem af regionsrådet som løsgænger.

 

Avisen Danmark gengiver blandt andet følgende fra klagen:

 

”Han (Itani, red.) repræsenterer regionen og lægestanden, og så fortæller han om, at hvis man er aggressiv, så er det djævlebesættelse, og så skal man lave rituelle afvaskelser.”

 

Marianne Mørk Mathiesen taler om ”autoritetsmisbrug”.

 

Fra Lægeforeningen har sagen fået denne kommentar ved bestyrelsesmedlem Jesper Brink Svendsen:

 

”At være læge indebærer et særligt ansvar, og derfor er det problematisk, hvis man på den ene side signalerer meget tydeligt at være læge ved hjælp af kittel og stetoskop, som hører til i en professionel sammenhæng, og samtidig giver religiøs rådgivning.”

 

Mere og mere islam i Danmark

Sagen afslører et fundamentalt kultursammenstød. Et sammenstød mellem den frie og kritiske tænkning, som er fundamentet for det danske samfund, og de dogmer, som er fundamentet for islam.

 

Danskerne vil have en læge, der er veluddannet og dygtig i sundhed og medicin – punktum.

 

Dogmatiske muslimer lægger derimod vægt på, at alt foregår i pagt med, hvad Profeten Muhammed har sagt for mange hundrede år siden.

 

Mustapha Itani bruger sin lægekittel til at prædike dogmatisk islam i Danmark.

 

Dette er et led i en større udvikling:

 

Den muslimske andel af befolkningen i Danmark vokser kraftigt. I takt med det trænger islamiske dogmer ind i stadig flere sammenhænge.

 

For eksempel i form af en læge, der sidder i sin kittel fra Region Syddanmark og forklarer, hvordan man bekæmper sin vrede ved hjælp af afvaskelser, som er foreskrevet af Profeten Muhammed.

 

Hvad bliver det næste?

 

https://dagbladet-holstebro-struer.dk/artikel/l%C3%A6ge-og-regionspolitiker-r%C3%A5dgiver-if%C3%B8rt-sin-l%C3%A6gekittel-muslimer-i-video-vrede-fra-dj%C3%A6velen-skal-afvaskes-ved-ritual

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…