Nu er ”Den danske sang er en ung blond pige” blevet racistisk og må ikke længere synges på en højere læreanstalt

Colourbox

Da krænkelseskulturen for nogle år tilbage for alvor slog igennem, var det blandt andet en stående vittighed, at det såmænd nok skal ende med, at ”Den danske sang er en ung blond pige” på et eller andet tidspunkt bliver forbudt.

 

Nu er vittigheden blevet til virkelighed.

 

I hvert fald på Copenhagen Business School (CBS), som tidligere slet og ret blot hed Handelshøjskolen i København.

 

Her følte en kvindelig ansat med brun hud sig krænket og ikke-inkluderet, da sangen blev sunget som morgensang i forbindelse med et internt møde.

 

Det skriver Kristeligt Dagblad.

 

Vi skal indse, hvor hjemmeblinde vi er

Det er godt et år siden, den famøse sang blev afsunget til åbenbart stor skade for den multikulturelle samhørighed, og i dag er viceinstitutleder Mads Mordhorst glad for, at den kvindelige ansatte med den brune hud protesterede.

 

”Jeg forstår hendes reaktion, og det er godt med den type konflikter. Ellers har vi ingen mulighed for at udvikle os og for at indse, hvor hjemmeblinde vi er. Det er en kultur, der skal behandles og forhandles på institutniveau,” siger Mads Mordhorst til Kristeligt Dagblad og fortsætter:

 

”Personligt vil jeg ikke synge med på den sang. Jeg kan heller ikke forestille mig, at der er nogen, der vil tage den op nu, hvor vi har den erfaring i bagagen, at den kan virke stødende. Så vil det jo være en provokation at synge den fremover.”

 

Helt ude i hampen

Det er dog ikke alle på CBS Handelshøjskolen, der deler den opfattelse.

 

Professor emeritus ved CBS Ole Thyssen var til stede, da den åbenbart racistiske sang blev afsunget.

 

”Den ansatte påtalte efterfølgende, at hun følte sig holdt udenfor. Jeg må sige, at jeg synes, der var tale om en overreaktion. Den var, undskyld udtrykket, helt ude i hampen. Men de nye principper er jo, at hvis man subjektivt føler sig krænket, så er man krænket,” siger Ole Thyssen til avisen.

 

Medens ”Den danske sang” således er ilde set på CBS er der dog noget andet dansk, der er velset takket være millionstøtte.

 

Dansk Banks Ole Andersen underviser på CBS

Danske Banks afgående bestyrelsesformand, Ole Andersen, er adjungeret professor på CBS, hvor han underviser i god selskabsledelse og bestyrelsesadfærd.

 

Det sker i forbindelse med et forskningsprojekt, som har modtaget støtte i millionklassen fra Den Danske Bank.

 

Det skriver Ekstra Bladet med Magisterbladet som kilde.

 

Direktør for centret, hvor Ole Andersen underviser, ser dog ikke noget problem i, at Ole Andersen fortsætter.

 

”Jeg tror netop, at der er utrolig meget læring i en sådan krisesituation,” siger han til Ekstra Bladet og forklarer, at Ole Andersen blev udpeget som adjungeret professor i 2015, og at man sædvanligvis er udpeget i fire år.

 

”Hvad der skal ske derefter, har vi ikke diskuteret endnu,” siger centerdirektøren til avisen.

 

Til gengæld er det hævet over enhver diskussion, at ”Den danske sang er en ung blond pige” ikke mere afsynges på CBS Handelshøjskolen i København.

 

Læs mere her:

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/hoejskolesang-foerte-til-kraenkelsessag-paa-handelshoejskolen-i-koebenhavn?fbclid=IwAR3x_YoVtbP-6i9Io3oKjbjjwTjFJCdd_HjRTQ-CK_GB6icSkaQW9-qcnLw

 

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/kritik-af-skandaleramt-formand-underviser-fremtidens-ledere/7326600

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…