Over 5.500 asylansøgere er forsvundet – men det reelle tal for illegale migranter er langt større

Arkivfoto / You Tube

2835 asylansøgere er blevet afvist. Det betyder, at de skulle forlade Danmark og EU.

 

Men de er forsvundet og politiet ved ikke hvor de er.

 

Dertil kommer en stor gruppe asylansøgere, som venter på svar på deres asylansøgning. De er også forsvundet. Det drejer sig om 2729 personer, der venter på svar på deres asylansøgning.

 

Det er tilsammen over 5.500 asylansøgere som politiet ikke ved hvor er.

 

Men tallet er reelt meget højere. Et betydeligt antal migranter rejser illegalt ind i Eudopa og i Danmark. De søger ikke asyl og bliver ikke registreret.

 

Det kan dreje sig om 18.000 personer, der lever illegalt i Danmark. skønnet er fra en udsendelse i TV2 fra foråret 2017, som blev omtalt i Den Korte Avis.

 

Rigspolitiets tal

Det er en opgørelse fra Rigspolitiet, som Radio 24syv har set, som viser, at 2835 afviste asylansøgere er efterlyst af politiet.

 

Mange udlændinge, der har fået afvist deres ansøgning om asyl, kan fortsat befinde sig i Danmark.

 

Det er bekymrende, mener Trine Bramsen, der er retsordfører for Socialdemokratiet.

 

Hun kan ganske vist ikke afvise, at de pågældende personer er rejst hjem.

 

– Det kan lige så vel være, at de arbejder illegalt i Danmark og underminerer det danske arbejdsmarked, eller at de i værste fald er potentielle terrorister, siger hun til Radio24syv ifølge ritzau.

 

Hun mener, at politiet bør yde en større indsats for at opspore de efterlyste personer.

 

Og samtidig har hun bedt udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om en redegørelse.

 

Peter Kofod, der er retsordfører for Dansk Folkeparti, er også bekymret over det høje tal.

 

– Det er mennesker, der kan bevæge sig illegalt rundt med intentioner, vi ikke kender.

 

– Politiet må være helt oppe på dupperne i forhold til at lede efter de her folk og gøre, hvad man kan for at opstøve dem.

 

– Og ellers må det være sådan, at vi må frihedsberøve dem, hvis man tror på, at de vil stikke af, siger han til Ritzau.

 

Rigspolitiets leder af Nationalt Udlændingecenter, Helga Lund Laursen, fortæller til Ritzau, at man formoder, at størstedelen af de fleste efterlyste forlader landet i løbet af de tre år, hvor de er efterlyst.

 

– En mindre del vil erfaringsmæssigt af egen drift dukke op igen på deres indkvarteringssted.

 

– Politiet antræffer også nogle i forbindelse med det daglige patruljearbejde samt i forbindelse med politiets øvrige myndighedsarbejde sammen med Skat og Arbejdstilsynet, når man foretager operationer mod social dumping, skriver hun i en e-mail.

 

Konservatives retsordfører, Naser Khader, er ikke specielt bekymret over, at myndigheder ikke ved, hvor flere tusinde afviste asylansøgere er blevet af.

 

– Det er svært at klare sig i Danmark uden at have identifikationspapirer. Derfor tror jeg kun, at det er et mindretal af de efterlyste, der fortsat befinder sig i landet.

 

– Men hvis man har kendskab til, at det er nogen af de forsvundne og afviste asylansøgere, der er kriminelle eller er ekstremister, så synes jeg bestemt, at man skal gøre en indsats for at opspore dem, siger han til Ritzau.

 

Foruden de 2835 forsvundne, afviste asylansøgere ved politiet heller ikke, hvor 2729 personer, der venter på svar på deres asylansøgning, befinder sig.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…