16 personer med pakistansk baggrund sigtet i stor svindelsag – det er kun toppen af isbjerget

Københavns Byret, Google Map

I dag er der første retsmøde i en af Danmarkshistoriens største svindelsager.

 

16 personer med pakistansk baggrund er tiltalt for svindel med skat, moms og afgifter.

 

Flere af de tiltalte er medlemmer af samme pakistanske storfamilie. Og flere har udenlandsk pas. De er tiltalt for at have svindlet for omkring 500 millioner kroner i moms , skat og afgifter. Den Korte Avis

 

Der er også ydet lavt betaling for sort arbejde fra især nedbrydning, rengøring og transport på Sjælland.

 

Og der er ikke betalt skat og moms. Pengene kørt igennem skraldespandsselskaber, ud i vekselbureauer og tilbage i hænderne på bagmændene, som især kommer fra et dansk-pakistansk netværk, hvoraf flere har udenlandske pas, skriver dr.dk.

 

– Der er tale om en meget omfattende og alvorlig sag om grov organiseret økonomisk kriminalitet. Gennem knapt tre år er der blevet ført op mod 500 millioner kroner gennem kæden af selskaber. En stor del af pengene skulle have været indbetalt til statskassen, sagde specialanklager Maria Cingari tidligere til DR.

 

En række personer har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen i 2017. Fem personer er fortsat varetægtsfængslede, hvoraf flere af personer kommer fra den samme pakistanske familie.

 

Sagen er berammet til 77 retsdage i Københavns Byret og forventes at løbe frem til starten af 2020.

 

Men det er kun toppen af isbjerget.

 

49 personer sigtet i lignende sag

I slutningen af november blev en lignende sag afsløret. Denne gang med rumænere som mistænkte.

 

Politiet havde i længere tid efterforsket svindel – skatte- og momssvig i forhold til nogle konkrete firmaer i byggebranchen samt eventuelt udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

 

Tirsdag førte det til anholdelser af 49 personer, hvoraf de 45 er af udenlandsk herkomst. De  fleste af dem er rumænere. (TV2)

 

Fire af de 49 efterforskes som bagmænd. Om dem hedder det, at tre er danske statsborgere, og den fjerde er fra Bosnien. De er alle fire fra byggebranchen.

 

Der er foretaget ransagning af 17 lokaliteter, alle med tilknytning til de anholdte. Ved aktionen er der blandt andet fundet diverse regnskaber, bogføringsmateriale, kontrakter, pc’ere, fakturaer osv.

 

4 af de 49 anholdte har gennem nogen tid været genstand for efterforskning af det regionale efterforsknings-fællesskab Særlig Efterforskning Øst. Baggrunden er anmeldelse om skatte- og momssvig, eventuel udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft og oprettelse af flere selskaber og konti med henblik på skatte- og momssvig.

 

Det er kun toppen af isbjerget

Der er andre sager som for eksempel denne, hvor der er mistanke om svindel for 440 millioner kroner også begået af pakistanere.

 

TV2 har set på de sager om kædesvig, hvor der er faldet dom i 2016 og 2017. Den viser at der er en klar overvægt af de dømte, der har udenlandsk baggrund.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…