Dansk-pakistaner med Bentley og ure til 250.000 kroner fik gældssanering for 115 mio. – nu er et stor pakistaner-netværk ved at blive trevlet op

En 44-årige mand med pakistansk baggrund skulle i skifteretten. Han var gået konkurs og begærede gældssanering.

 

Ikke desto mindre kom han kørende i en dyr Bently, med både Louis Vuitton-tasker og dyre designer-ure. dr.dk.

 

Han havde søgt om gældssanering.

 

Man tror, det er løgn. Men han fik eftergivet en gæld på 115 mio. kr.

 

Kurator var rasende.

 

Der var bunker af mistænkelige forhold med fiktive fakturaer, fakturaer, der var brændt, og 40 luksusbiler, der var forsvundet i forbindelse med hans konkursramte leasingfirma. Det skrev dr.dk for et år siden i en imponerende afdækning af sagen.

 

Bilag var forsvundet i en brand, og et varelager på 40 luksusbiler var væk. Samtidig var der ifølge kurator Boris Frederiksen foregået snyd med bilafgifter.

 

– Det var begrænset, hvor dybt vi kunne komme ned i hans transaktioner. Han havde blandt andet været ejer af et selskab, der leasede luksusbiler ud. Det selskab havde i henhold til seneste årsrapport rådet over omkring 40 luksusbiler. Men på konkurstidspunktet var de her luksusbiler forsvundet, siger Boris Frederiksen, der er advokat og partner i Poul Schmith Advokatfirma til dr.dk i 2017.

 

Manden havde allerede i 2014 fået en dom.

 

I en lang periode overvågede Skat dansk-pakistaneren, fordi han ifølge retsdokumenter var involveret i svindel med registreringsafgift i et firma, hvor han havde brugt sin britiske fætter som stråmand, så han kunne køre rundt i to luksusbiler uden at betale dansk registreringsafgift, skrev dr.dk i 2017.

 

Det blev han i 2014 dømt for, samme år som han søgte om gældssanering.

 

– Vi kunne konstatere, at det ikke var familiemedlemmet, der kørte rundt i bilen. Det var den pågældende, der brugte de her biler i sin dagligdag. Det førte simpelthen til, at der blev ført en sag mod konkursboet og den pågældende, som endte med en dom, sagde Boris Frederiksen sidste år til DR.

 

Desuden efterforskede politiet manden sammen med flere andre i en kæmpestor svindelsag.

 

Men alligevel fik han altså gældssanering for 115 millioner kroner betalt af de danske skatteydere.

 

En af danmarkshistoriens største svindelsager

I går skete der så nyt i den store sag.

 

Politiet udsendte en pressemeddelelse: 16 personer og 3 selskaber er blevet tiltalt i en af danmarkshistoriens største svindelsager, som politiet har døbt ‘Operation Greed’. Greed betyder grådig.

 

Flere af de tiltalte er medlemmer af samme pakistanske storfamilie. Og flere har udenlandsk pas.

 

Sagen handler om svindel for 500 millioner kroner. Den bliver altså kaldt en af de største svindelsager i danmarkshistorien.

 

Der er svindlet på flere måder.

 

Der er ydet lavt betaling for sort arbejde fra især nedbrydning, rengøring og transport på Sjælland.

 

Og der er ikke betalt skat og moms.

 

Pengene kørt igennem skraldespandsselskaber, ud i vekselbureauer og tilbage i hænderne på bagmændene, som især kommer fra et dansk-pakistansk netværk, hvoraf flere har udenlandske pas, skriver dr.dk.

 

– Der er tale om en meget omfattende og alvorlig sag om grov organiseret økonomisk kriminalitet. Gennem knapt tre år er der blevet ført op mod 500 millioner kroner gennem kæden af selskaber. En stor del af pengene skulle have været indbetalt til statskassen, siger specialanklager Maria Cingari til DR.

 

En række personer har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen i 2017. Fem personer er fortsat varetægtsfængslede, hvoraf flere af personer kommer fra den samme pakistanske familie.

 

Sagen er berammet til 77 retsdage og indledes den 19. december 2018 i Københavns Byret og forventes at løbe frem til starten af 2020.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…