Politiansatte Asmaa Abdol-Hamid må gerne opfordre folk til at udfordre de love, som politiet har ansvaret for sikre overholdt.
Det mener i hvert fald justitsminister Søren Pape Poulsen (KF), åbenbart.
Det fremgår af et svar til Dansk Folkepartis Pernille Bendixen, som er medlem af Folketingets Integrationsudvalg.
Asmaa Abdol Hamid har siden 2013 været ansat ved Fyns Politi som et slags bindeled mellem Vollsmose og politiet. Altså en funktion, som har et stærkt integrationsmæssigt aspekt.
Asmaa: Regeringens burkaforbud skal udfordres
Men integrationen stopper ved religionen, mener Asmaa Abdol-Hamid, som har været på koranskole i Yemen, der er et af verdens mest formørkede islamistiske lande.
Således har den politiansatte islamist på sin facebook været ude og opfordre muslimer til at udfordre regeringens burkaforhud.
Eller sagt på godt dansk: sabotere det.
Således skrev hun på sin facebook i forbindelse med lovens vedtagelse:
”Loven skal udfordres. Specielt når den er helt ude i hampen”
Asmaa Abdol-Hamid har nu slettet opslaget, men Pernille Bendixen har sendt redaktionen det screendump, som justitsministeren også har fået tilsendt.
Pape Poulsen: Men det må hun skam da gerne skrive og mene
Opslaget har undret Pernille Bendixen
”Det virker da underligt, at en politiansat kan gå ud og opfordre befolkningen til rent ud sagt at sabotere en lovgivning, som politiet har til opgave at sikre bliver overhold,” siger Bendixen til Den Korte Avis.
Af samme grund har hun skriftligt bedt justitsminister Søren Pape Poulsen forholde sig til sagen:
”Kan ministeren oplyse, om man som ansat ved Fyns Politi på sin Facebook side må opfordre til at udfordre loven?”, ville Bendixen vide.
Men det må hun skam da gerne, svarer justitsministeren:
”I lighed med andre offentligt ansatte har medarbejdere i politiet en udstrakt adgang til at ytre sig i den offentlige debat, for eksempel på sociale medier og via nyhedsmedier,” svarer Søren Pape Poulsen blandt andet og fortsætter:
”En offentligt ansat kan således som udgangspunkt ikke afskediges, degraderes eller på anden måde mødes med negative konsekvenser på jobbet på grund af den pågældendes ytringer.”
Alligevel kan hun risikere at blive fyret
Herefter bliver besvarelsen imidlertid noget forvirrende.
Spørgsmålet til justitsministeren handler helt konkret om, at politiansatte Asmaa Abdol-Hamid opfordrer folk til at udfordre den lov, burkaloven, som politiet skal sikre bliver overholdt.
Og i den forbindelse ville Bendixen gerne vide, om ministeren finder det helt i orden, at en af hans politiansatte går ud og opfordrer folk til rent ud sagt at sabotere ministerens egen lovgivning.
I den konkrete sag svarer justitsministeren blot noget kryptisk, at:
”Selv om der er relativ vid adgang for offentligt ansatte til at ytre sig, vil en politimedarbejders udtalelser på de sociale medier således efter omstændighederne kunne medføre et strafferetligt ansvar og/eller ansættelsesmæssige konsekvenser.”
Bendixen: Jeg er forvirret på et højere plan
Hos Dansk Folkeparti ryster Pernille Bendixen på hovedet.
”Man får ind i mellem mange mærkelig svar fra ministre, men det her slår alligevel alt,” siger Pernille Bendixen til Den Korte Avis og fortsætter:
”På den ene side skriver ministeren, at Asmaa Abdol-Hamid som politiansat må mene, hvad hun vil, og på den anden side skriver ministeren også, at hun kan blive strafforfulgt og afskediget, hvis omstændighederne er til det.”
”Jeg er forvirret på et højere plan,” fortsætter Pernille Bendixen, ”for hvis det er helt legat, at en politiansat går ud og opfordrer folk til med rene ord at sabotere Folketingets lovgivning, må der vel være tale om forhold, som bør medføre ansættelsesmæssige konsekvenser.”
Og Bendixen er rent ud sagt ikke den eneste, der er forvirret. I sit svar tager ministeren overhovedet ikke stilling til det, der spørges om.
Nemlig hvorvidt Asmaa Abdol-Hamids opfordringer til at sabotere burkalovgivningen er i overensstemmelse med hendes funktioner som politiansat.
Læs mere her:
https://denkorteavis.dk/2018/politiansatte-asmaa-i-aaben-konfrontation-med-soeren-pape-erklaerer-nu-offentligt-at-hun-naegter-at-give-haand-trods-krav-om-haand
https://www.ft.dk/samling/20171/almdel/REU/spm/838/index.htm
Læs også: