Justitsministeren skal finde ud af, hvad han skal stille op med Asmaa Abdol-Hamid, som ikke vil give hånd til mænd – her er hendes islamistiske baggrund

Som ansat ved Fyns Politi nægter Asmaa Abdol-Hamid at give hånd til mænd.

 

Det har fået Dansk Folkepartis Pernille Bendixen til at opfordre justitsminister Søren Pind til at gribe ind og sikre, at Asmaa-Abdol Hamid som ansat under justitsministeriet følger danske adfærdsnormer og udviser almindelig høflig optræden.

 

Det skrev vi om her i avisen i torsdags. I dag kan du her læse om Asmaa Abdol-Hamids islamistiske baggrund.

 

Forsøgte at knække pressens ytringsfrihed

Tilbage i 2005 var Asmaa Abdol-Hamid talsmand for de 11 muslimske organisationer, der på grund af Muhammedtegningerne politianmeldte Jyllands-Posten for blasfemi og racediskrimination. (DR)

 

Sideløbende med Asmaa Abdol-Hamids politianmeldelse rejste imamer fra Islamisk Trossamfund til Mellemøsten med både ægte og falske Muhammedtegninger med det formål at skabe en ophidset stemning mod Danmark.

 

Året efter, i sommeren 2006, forlod Asmaa Abdol-Hamid Danmark og drog til Yemen i 40 dage for at deltage i en koranskoling arrangeret af organisationen Muslimer i Dialog, som hun var tilsluttet. (Politiken)

 

Det var denne organisation, der i 2005 stod for et debatarrangement med den britiske konvertit Yvonne Ridley, som til forsamlingen begejstring mente, at videoer med halshugning af vestlige gidsler var nyttige som “alternativ nyhedsformidling.” (Trykkefrihed)

 

Advarer kraftigt mod Koranskolen i Yemen

Yemen, der ligger på den arabiske halvø, er et af de mest fundamentalistiske muslimske lande i Verden med en stor sunnimuslimsk befolkning.

 

Koranskolen, hvor Asmaa Abdol-Hamid som nævnt tilbragte 40 dage, ligger i byen Tarim, og Saliha Marie Fetteh, der underviser i arabisk på Syddansk Universitet i Odense, har et bredt kendskab til Yemen.

 

Hun har besøgt Tarim og i Jyllands-Posten den 20. februar 2007 fraråder hun unge danske muslimer at deltage i byens islamkurser.

 

“Tarim er en lillebitte by, hvor der ikke er kvinder på gaden. Der er meget langt fra det samfund til vores moderne samfund,” sagde hun dengang til avisen og fortsatte:

 

“Set med mine øjne får man intet med hjem fra Koranskolen, som kan bruges i et moderne samfund som Danmark. Det er en Koranskole udelukkende med religionsundervisning.”

 

Fra Koranskole i Yemen til Folketingskandidat for Enhedslisten

Aldrig så snart var Fyns Politis senere medarbejder landet i Danmark efter de 40 dage på Koranskole i Yemen, førend hun allerede året efter i 2007 optrådte som Folketingskandidat for Enhedslisten.

 

Her blev hun opstillet som nummer syv på listen, og to berygtede imamer anbefalede varmt muslimer at stemme på hende.

 

Den ene var Islamisk Trossamfunds nuværende imam, Mostafa Chendid. Han var tidligere i 2005 blevet kendt, efter at BT i en båndoptagelse kunne afsløre, at han foretog ulovlige vielser af piger under 18 år. (BT)

 

Ligeledes var han berygtet for udtalelser om, at alle kvinder, også ikke-muslimske, burde bære tørklæde, hvis de ville undgå at blive voldtaget. (BT)

 

Den var imam Abdul Wahid Petersen, der især er berygtet for sin holdning til stening, efter at han i Kristeligt Dagblad den 18. april 2002 blandt andet udtalte, at:

 

“Vi kan hurtigt blive enige om, at stening til døde er en meget grusom form for afstraffelse, men det ændrer ikke på, at den set i islamisk lys er blevet forordnet af Skaberen selv. Vi er derfor ikke umiddelbart bemyndigede til at ændre denne.”

 

Det er med denne ballast, Asmaa Abdol-Hamid nu er ansat ved Fyns Politi. Og det er på denne baggrund justitsminister Søren Pinds svar afventes med spænding.

 

 

 

Del på Facebook