Video: Hun skulle med toget og opdagede, at hun var omgivet af arabiske mænd – Tyskland har forandret sig, og kvinderne er blevet bange

Tyskland har forandret sig i trit med den voksende indvandring, og især efter at Angela Merkel åbnede dørene i september 2015. Flere og flere tyskere føler sig nu påvirkede negativt at det store tilstrømning af mennesker fra ikke-vestlige muslimske lande, og flere og flere taler om de problemer der er opstået for helt almindelige mennesker.

 

Her er det Ulrikke Trebesius, der er medlem af Europaparlamentet, der fortæller, hvordan hun oplever forandringen:

 

Katrin Göring-Eckardt der er medlem af De Grønne sagde i 2015, at Tyskland ville forandre sig, og at hun så frem til det.

 

Nu har Tyskland forandret sig, og de Grønne kan synes, at det er fornøjeligt, men borgernes følelse af sikkerhed lider under det.

 

58 procent af de kvinder, der blev spurgt i en nylig undersøgelse foretaget af Bild am Sonntag siger, at de ikke længere føler sig sikre i gader og byer i Tyskland, og at de har tilpasset deres adfærd efter det.

 

Vores kansler siger, ”Frygt er ikke en god rådgiver”.

 

Det bliver sagt af en, der flankeres af frø-mænd, når hun skal have en svømmetur i havet.

 

Men for alle andre der ikke har deres egen personlige livvagt når de skal ud, ser det helt anderledes ud.

 

Jeg vil beskrive nogle af mine egne oplevelser.

 

Jeg skulle med toget og oplevede en parallelverden med arabiske mænd

Kort før jul havde jeg en aftale i Hamborg som delegeret. For ikke at løbe ind i parkeringsproblemer, besluttede jeg at tage undergrundsbanen.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Stationen, jeg har benyttet gennem mange år, var beskidt og ækel, som jeg aldrig har set den før.

 

På vej til perronen var der mange arabisk udseende mænd der kiggede på mig, de stod i grupper rundt omkring og de spurgte om jeg ville kneppe.

 

Da jeg kom ned på perronen, opdagede jeg, at jeg tilsyneladende var den eneste europæiske kvinde.

 

Efter de ”venlige” tiltaler på trappen styrkede det bestemt ikke min følelse af sikkerhed.

 

Senere i undergrundsbanen lagde jeg mærke til hvordan mange kvinder sad og stod på en måde, så de var i stand til at holde øje med døren og gangpassagen i toget.

 

Selvom dette ikke er ”stort” viser det, at Tyskland har ændret sig, i hvert fald for os kvinder. Vi er på vagt.

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

 

Betonklodser og bevæbnet politi

Efter mødet besluttede en kollega og jeg, at vi ville have en varm drik ved julemarkedet nær Rådhuset, for at fejre julen og det kommende år.

 

Men atmosfæren var anderledes. Også for mænd. Tyskland HAR ændret sig. Dagen efter terrorangrebet i Berlin var julemarkedet omkranset med ”Merkel Lego”. Store betonblokke, der er beregnet til at forhindre motorkøretøjer i, at blive kørt ind i menneskemængden.

 

”En arms-længde” – det var sidste år. Nu skal vi holde en lastbils-længde i sikkerhedsafstand.

 

Nogle af disse betonblokke var malet i festlige farver. Rød, gul, blå og grøn fordi Hamborg gerne vil blive ved med at være farverig. Når man skal navigere mellem sådanne blokader, og politiet er bevæbnet til tænderne, er det svært at nyde sin fyraften.

 

Merkel har intet bud på hvad der skal gøres

Tyskland vil forblive Tyskland, har kansleren fortalt os. Jeg tror ikke på hende. Og en dag bliver hun nødt til at indrømme, at det var en tom udtalelse – ligesom ”det klarer vi”.

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

Kansleren og forbundsregeringen har ingen plan, fordi det vil kræve langsigtet handling. I stedet taler de nu om videoovervågning, og hvordan man skal håndtere truende personer.

 

Kølns Domkirkeplads blev til en kæmpe sikkerhedszone. Men det vil ikke give os kvinder den følelse af sikkerhed tilbage, som vi engang havde i vores byer.

 

Ganske vidst, selv for to år siden, var det sjældent, at man gik gennem parken alene.

 

Men siden da er de fleste kvinder begyndt at bære peberspray; mange erhverver sig en lille våbentilladelse; man undgår fuldstændig bestemte områder; når man er ude at løbe har man specielle bukser på, som udsender en høj lyd, hvis de bliver revet i stykker.

 

Måske generaliserer vi lidt for meget.  Det er måske ikke retfærdigt, når vi af frygt undgår alle mennesker, der matcher et bestemt billede af medlemmer fra, hvad jeg vil kategorisere som ”problematiske” grupper. Det kan for eksempel gå ud over en velintegreret person med indvandrerbaggrund, som har boet her i lang tid.

 

Efter Køln-natten sagde kansleren, at krænkerne skulle komme til at føle loven i fuld udstrækning, men det har vist sig at være forkert. Det er snarere vores erfaring, angående den netop overståede nytårsnat, at præcis den samme gruppe mennesker omgik loven.

Læs også
Den vrisne kat skubber fjernbetjeningen på gulvet – da ejeren råber stop, ryger den næste ting ned …Først skubber Video: Katten gør som det passer den, selv om ejeren protesterer højlydt

 

Så længe vi ikke bruger loven i hele dens udstrækning, vil følelsen af sikkerhed for os kvinder ikke blive bedre.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…