Pinlig afsløring tvinger Justitsministeriet til at indrømme, at volden er steget – men nu giver man en ny søforklaring

Arkivfoto

Volden i Danmark er konstant stigende.

 

Fra 2012 og til og med 2016 steg anmeldelserne af vold med 33 procent fra 16.876 voldsanmeldelser i 2012 til i alt 22.454 anmeldelser i 2016.

 

Ikke desto mindre udgav Justitsministeriets Forskningskontor i juni 2017 en rapport, der fastslog, at danskerne har en overdreven forestilling om voldens udvikling.

 

I oktober 2016 havde man således spurgt 922 såkaldt repræsentative personer, om de mente, at volden var steget eller faldet i de sidste fem år.

 

De 43 procent, der mente at volden var steget, havde ifølge rapporten en overdreven forestilling om udviklingen og henviste til udviklingen fra 2010 til 2015, hvor antallet af anmeldelser stort set lå på samme niveau.

 

Indrømmer nu, at volden er steget, men …

Rapporten blev præsenteret på den måde, at danskerne i dag har en stærkt overdreven opfattelse af voldskriminalitetens udvikling.

 

Det medførte en kritisk artikel her i avisen, hvor vi blandt andet påpegede, at undersøgelsen vedrørende vold var misvisende og direkte forkert.

 

Inden artiklen blev skrevet og offentliggjort, havde vi orienteret forskningskontoret om de faktuelle fejl, vi ville påpege.

 

Artiklen udkom om morgen den 16. august. Senere samme eftermiddag offentliggjorde Justitsministeriets Forskningskontor en såkaldt revideret udgave.

 

Her erkender man, at der er sket en stigning i voldsforbrydelser, men:

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

”Tallene viser, at der sker en stigning i voldsforbrydelser, men samtidig viser en anden undersøgelse, at en del af denne stigning antageligvis skyldes en øget anmeldelsestilbøjelighed,” hedder det således i den reviderede udgave af rapporten.

 

Ingen dokumentation

Først gav man indtryk af, at volden ikke var steget. Det blev man af Den Korte Avis’ tal tvunget til at tage i sig igen.

 

Nu forsøger man så i stedet at skabe tvivl om de klare kendsgerninger på en ny måde:

 

Man forklarer i vage vendinger, at ”en del af” stigningen i voldsanmeldelser ”antageligvis” skyldes en øget tilbøjelighed til at anmelde volden.

 

Men man giver ingen dokumentation for denne påstand.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Trods disse krumspring er forskningskontoret dog nødt til at erkende, at:

 

”De 46 pct. af befolkningen, der tror, at der i dag er færre eller samme antal voldsforbrydelser som for fem år siden, kan ud fra det foreliggende talgrundlag dog ikke siges at have ret.”

 

Anede Justitsministeriet ikke, at volden var stigende?

Disse 46 procent, der her omtales, havde ifølge den oprindelige rapport fra juni i år ret i, at antallet af voldsforbrydelser enten var faldet eller lå på samme niveau som for fem år siden, hvilket vil sige 2012 i forhold til 2016.

 

Det var som nævnt i den periode, hvor antallet af voldsanmeldelser steg med 33 procent.

 

Da rapporten blev færdiggjort i juni 2017, var disse tal alment tilgængelige, og her på redaktionen nægter vi at tro, at denne udvikling ikke var kendt i Justitsministeriet.

 

Men alligevel forsøgte man altså at bilde befolkningen ind, at antallet af voldstilfælde er faldende og ligeledes, at de 43 procent, der helt korrekt mente at volden var steget gennem de sidste fem år, blot havde en overdreven forestilling om kriminalitetens udvikling.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

Antallet af voldtægter er eksploderet

 

Voldtægter omtales slet ikke i rapporten fra Justitsministeriets Forskningskontor.

 

Men det skyldes måske, at antallet af anmeldte voldtægter i den femårige periode fra 2012 – 2016 steg fra 389 antal anmeldelser i 2012 til i alt 791 anmeldelser i 2016.

 

Altså lidt over en fordobling.

 

Fra 2015 til 2016 steg antallet af anmeldte voldtægter fra 480 til i alt 791. En dramatisk stigning.

 

Den slags pynter jo ikke i en rapport, hvor man helt tydeligt ønsker at konkludere, at danskerne har en overdreven forestilling om, at kriminaliteten er stigende.

Læs også
Video: To arabere stak mand ned på togstation, fordi han var kristen – så hånede de ham og hans religion

 

Her kan du læse avisens artikel fra den 16. august om rapporten:

https://denkorteavis.dk/2017/pinligt-justitsministeriets-forskningskontor-haevder-at-danskerne-overvurderer-volden-men-det-er-dem-selv-der-fordrejer-virkeligheden/

 

Og her kan du læse mere om kriminalitetens udvikling:

http://www.statistikbanken.dk/10059

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…