“De Radikale har meget at undskylde for” – læserne raser over de politisk korrektes højborg

Foto: radikale.dk

Ralf Pittelkow skrev i går en kritik af De Radikale under overskrifte:

 

“Nu kræver De Radikale, at vi siger undskyld for slaveriet på De Vestindiske Øer – men hvornår vil partiet sige undskyld til den danske befolkning?”

http://denkorteavis.dk/2017/244964/

 

Artiklen har fået mange læsere til tasterne. Her er nogle af reaktionerne:

 

De radikale har meget mere at undskylde for, skriver Arne Hornborg:

Ralf Pittelkow tog næsten typerne ud af tasterne fra mig i sin glimrende artikel vedrørende De radikales forudsigelige ønske om en undskyldning vedrørende de tidligere Dansk Vestindiske Øer.

 

Komplet tåbeligt.

 

Jeg er rørende enig i artiklen der harmonerer fuldt ud med mine synspunkter, menfår alligevel lyst til at supplere artiklen med yderligere kommentarer.

 

Gang på gang har vi oplevet De radikales (bevidste?) fejlslagne kommentarer og handlinger når de i deres EU eufori fordrejer virkeligheden.

 

Et eksempel på de radikales ønske om at Danmark skulle tilslutte sig Euroen, ellers ville vort samfund gå katastrofale tider i møde. Et komplet ansvarsløst postulat. Det gik gudskelov helt anderledes. Selv højtplacerede økonomer har siden erkendt at det var godt Danmark ikke kom med.

 

I Dagens Danmark kan vi glæde os over at Danmark for første gang siden 1834 er gældfri i udenlandsk valuta. Noget af en præstation.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Bør undskylde for alle deres fejlagtige vurderinger

Jeg venter stadig på at de radikale skal undskylde og indrømme deres fejlagtige vurderinger.

 

Danmarks retsforbehold? De radikale var næsten grædefærdige af fortvivlelse. NU kunne vi ikke være med i EUROPOL. At Danmark kunne få en aftale om EUROPOL benægtede de radikale hårdnakket.

 

Vi kunne, HVIS vi var heldige få en aftale, men den aftale ville ikke være nær så god som den aftale Norge har.

 

Nu får vi en EUROPOL-aftale der er langt bedre end den Norge har.

 

Jeg venter stadig på at de radikale skal undskylde og indrømme deres fejlagtige vurderinger.

 

De radikales bekymringer vedrørende Englands (fornuftige) udtræden af EU? Det engelske pund er stadig mere værd end euroen.

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

 

Mon ikke såvel euroen som Europa vil stå sig dårligere uden England.
Det modsatte er vist ikke lige tilfældet? De mange, for tiden, udenlandske investeringer i England er bevis nok.

 

 

Mig bekendt var det de radikales skyld, mener Robert Højland, at tyskerne praktisk taget uhindret kunne invadere Danmark under anden verdenskrig.  Så de har endnu en grund til at sige undskyld til den danske befolkning.

 


 

Hvad så med de danske slaver i Danmark, vil Jørgen Casse vide:

Man kan i den forbindelse spørge, hvorfor ingen kræver at der bliver sagt undskyld til de mange danske bønder med flere. der måtte døje under stavnsbåndet og hoveriet i Danmark?

 

Det er ligeså relevant, og straffene dengang var ligeså drakoniske som på De Vestindiske øer.

 

Danske bønder blev slået ihjel, kvinder voldtaget, børn sat til nærmest slavearbejde af herremændene og adelen.

Læs også
Stor strid i rød blok – politisk kaos truer

 

Fæstevæsenet var en slags slaveri, det blev først reelt afskaffet i 1919, og dermed også hoveriet, altså for mindre en 100 år siden.

 

Danskere, der er mere end 100 år gamle, kan have været født under fæstevæsenet. Her er der nogen som har brug for en undskyldning fra den danske stats side, der tillod dette!

Vi har ikke behandlet vores egen befolkning bedre en slaverne dengang. Forholdene var ens, forskellen var hudfarven.

 

Kan vi være det bekendt? Hvis vi kan det, kan vi også være det andet bekendt, uden dårlig samvittighed!

 

Skulle vi ikke feje for vor egen dør først?

 


 

 

Læs også
DR og TV2 fortier en af de vigtigste afsløringer i lang tid: Integrationen af indvandrere fungerer overhovedet ikke

Det er vel snarere tyskerne, der skal undskylde, påpeger Niels Olsen:

Man vil have Danmark til at undskylde for slaveri på de vestindiske øer, men måske var det Slesvig Holsten, der lukrerede mest på den affære. Se bare til Flensborg som den dag er kendt for sin gode rom.

 

Indtil 1814 havde Danmark og Norge en fælles konge, der også var hertug i Slesvig-Holsten og Norge leverede jo mangt en søfarer.

 

Tordenskjold deltog også i slavehandelen

Som tolvårig var en norsk dreng ved navn Peder Wessel med på turen til Guldkysten efter slaver til Vestindien og hjem med sukker og rom.

 

Måske kender vi drengen bedre som Tordenskjold.

 

Vi danskere plejer at kalde både hertugdømmerne og Norge for danske, men faktisk havde vi bare en personalunion, mens de forskellige nationer styrede sig selv internt

 

Læs også
Det skændige mord på Nedim Yasar udstiller, hvor forrykt den politiske korrekthed er

En af de rigeste plantageejere hed Ernst Schimmelmann. Han var født i Dresden. Blev finansminister under Frederik 6. og satte sig arkitektoniske spor ude i Klampenborg, men skal vi sige undskyld på hans vegne?

 

Faktisk var han dog drivkraften bag et forbud mod slavehandel i 1792, men slaveriet havde han ikke noget imod, kun transporterne over Atlanten.

 

Gætter på, at danske fæstebønder og husmænd havde et dårligere liv end slaverne på Sankt Croix, men hvem siger undskyld til deres efterkommere?


 

Og husk de værnepligtige fra 1848, skriver Peter Balslev-Clausen:

 

Hvis der skal siges undskyld! til efterkommere af slaver, der blev frigivet 1848, vil det være en god ide også at sige undskyld! Til efterkommerne af de værnepligtige, der faldt i de slesvigske krige 1848-50 og 1863-1864. Deres mulighed for at bestemme over deres egen skæbne var ikke større end slavernes på de Vestindiske Øer!

 

 


 

 

 

I øvrigt mener Messi Gravhund oppe fra Thy, at:

 

Danske regeringer altid har opført sig tåbeligt. Tag nu blot sagen med De Dansk Vestindiske Øer. Her solgte man et tropeparadis med palmer og skønne rene badestrande, men beholdt Amager.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…